Şimdi Ara

Ev Sahibim Taşınacağı için Evden Çıkarmak İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hali hazırda kirada oturduğum evde önümüzdeki ay 4. seneme girecektim. Bugün emlakçı (ev sahibinin anlaşmalı olduğu) arayarak ev sahibinin eve taşınacağı gerekçesiyle boşaltmamızı söyledi. (3 yıldır 1 gün dahi kira geciktirmedim, ev sahibine ilave hiçbir masraf çıkarmadım, hatta ufak tefek tadilatları da cebimden karşılamış olmama rağmen aramızın iyi olduğunu söyleyemem).

Öncelikle yasal olarak bunu 1 ay öncesinden mi söyleyebilir yoksa daha uzun sürede söylemesi gerekmez mi ? Yasal olarak sürem ne kadardır? Ayrıca bunu noterden ihtarname çekerek bildirmesi gerekmez mi?

İkinci olarak beni bu şekilde çıkarıp başka birisine güncellenmiş fiyattan kiraya vereceğini tahmin etmekteyim. Bunun önüne geçebilir miyim, haksız yere çıkarılmak istemiyorum.

Teşekkürler.

• size çıkmanızı belirttiğinden itibaren 3 ay gibi bir süreniz var diye biliyorum ama hemen çıkaramaz

• Noterden ihtar çekmesi gerekiyor, kendi ya da alt-üst soyunun oturacağını belirtmesi gerekiyor, siz çıktıktan sonra başkasına kiraya verirse sizin tazminat hakkınız doğar. 12 aylık kira ve taşınma parası ve emlak ücreti. İhbar süresi içinde emin değilim kontratınıza bakmalısınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.