Şimdi Ara

Vize Başvurusu için İMZALI Otel Rezervasyonu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kurban Bayramı için Prag'a gideceğimden VFS Global Aracılığıyla Çek Cumhuriyeti'nden vize almak için rezervasyon yaptım. Uçak biletlerim vb. de hazır ancak şöyle bir durum var. Hem sitelerinde hem de telefonla teyit ettiğimde, otel rezervasyonlarının otelin kaşeli imzalı onayı şeklinde olması gerektiğinin de altını çizdiler (Ankara Konsolosluğunun bunu istediğini söylediler, İstanbul için şart değil dediler, bu da ayrı bir ilginçlik). Direk olarak Booking'den vb. yapacağım rezervasyonu kabul etmeyeceklerini söylediler.

Ben Booking'den vs. rezervasyon yapıp otel'e mail vb. atsam bana bu imzalı/kaşeli onayı gönderirler mi ? Veya bunu daha kolay nasıl sağlayabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Otel voucher'ı kişinin yaptırmış ve ücretini ödemiş olduğu otel rezervasyonunun bu işlemleri yaptığına karşılık üzerinde giriş - çıkış günü, kişi adı, oda tipi vs. bilgilerin yazdığı giriş günü otele girişinde bunu ibraz eden belgedir.

eğer rezervasyonu bir seyahat acentesi veya bir aracı kurum üzerinden yapıyorsanız bu belge acente / aracı kurum tarafından düzenlenir.

Otel ise bir aracı kurumla gelen rezervasyonlarda (yani seyahat acentesi, booking.com vs) sadece rezervasyonu kendisine ileten kurumu muhatap kabul eder. bir işlem yaptırmak için oteli şahsen aradığınızda bizi acenteniz arasın der.

Böyle bir durumda aracı kurum üzerinden yapılan rezervasyonun voucherını otel hali hazırda booking.com'a gönderdiği, onun üzerinde de fiyat vs. durumları yazdığı ve booking.com'unda anlaşmalı fiyatları vs.'yi görmenizi istemeyeceğinden booking.com siznle bu belgeyi paylaşmaz.

Otel ben voucherı booking.com'a gönderdim acentenizle görüşün der.

bunun tek bir yolu var otelden rezervasyon yaptırmak ve yaptırmadan önce sizin yapacağınız ödeme sonrasında kaşeli imzalı voucher istediğinizi belirtmek. Çünkü bazı butik otellerde ne antetli kağıt nede kaşe oluyor ve bu uygulamaya çoooook yabancılar.

• bu ilginçliği macaristan büyükelçiliği de yapıyor. konaklama için full payment yazan bir belge istiyor. geçen arkadaş için otelden belge istemiştik. biz böyle bir belge veremeyiz, bütün belgeleri konaklama sitesi üzerinden alacaksınız dediler. olay o kadar saçma ki otel yetkilileri de işin içinde pislik var sanıyor.
  • hocam problemi nasıl çözdünüz? Aynı sıkıntı bende de var budapeşte prag ve zürih rotalı bir seyahatim var kalacak yerleri de iadesiz şekilde aldm ve 2 si ödendi, kredi kartımda ödendiğine dair ispatım da var esasında. Ancak bu imzalı kaşeli onay yazısını vermemekte diretiyor kalacağım yerler. Ücretlerini ödemiş bulunduğum için iptal de edemiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim gerçekten gitmeden yoruldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.