Arkadaşlar merhaba, Yaklaşık 3 senedir bir dairede kiracı olarak oturuyorum. Bina da en fazla 3,5-4 yıllık yani sıfır olarak biz girdik diyebilirim. Geçtiğimiz gün holde bulunan mont, ayakkabı koyduğumuz dolap/ vestiyer komple yerinden çıkarak devrildi/yıkıldı (dolap direk olarak yere basmıyor, duvara sanki raf gibi montelemişler, arkasında da hepi topu 5-6 tane dübel var, momenti taşısın diye yana da değil sadece arka duvara sabitlemişler). Geçtiğimiz aylarda bir komşunun daha başına gelmiş. Evde 2 kişi yaşıyoruz, eşim ve ben. Yani çocuk yok, dolap da yarısı kadar doluydu diyebilirim. Öncelikle durumu emlakçıya (ev sahibi onunla ilk etapta muhatap olmamı istiyor) söyledim. Ev sahibi de nasıl verdiysem öyle isterim diyip ödemeyi karşılamayı reddetmiş. Yine konuşacağım ama bu dolap demirbaş ve kendi kendine yıkılıp devrildi. Demirbaş tadilatından ev sahibi sorumlu değil midir ? Altında ben ya da eşim de kalabilirdi. Bunun tadilatını ev sahibinin ödemesi (ya da benim ödeyip kiradan düşmem) gerekmez mi? Kanun bunun gibi demirbaşlarla alakalı ne diyor? Belki ileri olacak ama ihmalden, başımıza birşey gelmesi ihtimali için dava açabileceğimi söylemek ileri gitmek mi olur ? Şimdiden teşekkür ederim. |
Kiralık Evde Vestiyer Dolabı Yıkıldı, Kim Öder?
-
-
Karışık. Mahkemeye kadar gider bu ancak ev sahibi de seni aşırı yük yüklemekle suçlayabilir. Ne sen ne de kanıtlayamazsınız durumu. Öyle sürer dava.
-
Hepi topu 2 kişi yaşıyoruz aşırı yükleme durumu yok maalesef. Benzeri bir dairede daha olmuş. Sonuçta sabit bir mobilya, hiç yerinden oynama gıcırdama vs. olmadı. Olsa önlemi kendim de alırdım.
3-4 yıllık binada olması normal mi bunun? Eski evlerde yıllarca duruyor dolaplar ağzına kadar dolu şekilde. Benim aşırı eşya yüklediğim bir durum da yok, hatalı imalat olduğunu düşünüyorum. Benim mantığım şunu söylüyor 3-4 yıllık binada bu dolap direk yıkılıyorsa hatalı olan müteahhittir. Müteahhitten evi alan da ev sahibim. Benim mantığım bunu ev sahibinin karşılayıp müteahhitten almasını veya direkt müteahhitte yaptırmasının en mantıklısı olduğunu söylüyor.
-
Musluk bozulsa dahi tamiri ev sahibine ait diye biliyorum. Dolap gibi sabit bir eşyanın kiracıya ait olacağını zannetmiyorum.
-
Bu durumu ev sahibine maalesef anlatamıyorum, 3 senedir eve 1 tl masraf çıkarmadım. Ona rağmen ev sahibine göre bina yıkılsa parasını kiracı ödemeli o oturuyordu mantığında maalesef :/
-
Zor birşey değil 5-10 dakikalık işi var. Ne yazık ki bu devirde çoğu ev sahibi insafsız olmuş.
-
Bakım yapılacak bir eşya olmadığı için kombi vs gibi, sağlam teslim edildiyse sağlam alınmalıdır.Ancak sizin durumda duvara sabitlenmesi ya da birleştirilmesinde kusurlu iş yapıldığı için ev sahibi sorumlu olmalıdır.Bunu kanıtlamak için bilirkişi raporu gerekecektir. Bilirkişi raporu alıp dava vs uğraşana kadar kendiniz yaptırmanız daha hesaplı olabilir. Bundan sonra ev sahibinize karşı daha dikkatli davranın. Mesela apartmanda ev sahiplerinden ve kiracılardan alınması gereken ücretlere bakın %100 yanlış alınıyordur. Ev sahibi yerine bir çok kalem kiracılardan alınıyordur bunları ortaya çıkarabilirsiniz. Ev sahibinizde biraz akıllanmış olur belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 30 Kasım 2021; 10:26:33 > -
Ev sahibi oder.
-
10-15dk'dan fazla işi var maalesef. Dolap oldukça büyük ve tek parça olarak yıkıldığı için parçalandı ve hasar gören parçaları var. Ayrıca önündeki aynalardan da (4-5 parça) 1 tanesi düşmenin etkisiyle kırıldı.
-
O zaman ihtar çekin ev sahibinize,ödeyeceğiniz kiradan düşeceğinizi belirtin itiraz ederlerse bilirkişi vs uğraşırsınız. Ama dediğiniz gibiyse sizin haklı çıkmanız çok yüksek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X