Aracım rölantide tekliyor
Merhaba arkadaşlarben izmirdeyim. Haziran ayında passat 1.6 fsi düz benzinli otomatik araç aldım. Aracı aldıktan 2 gün sonra rölantide 4-5 saniye sallandı ama hemen geçti pek önemsemedim sonrasında motor arıza lambası yandı. 2 hafta sonra bu sallantı yüksek derecede kesintisiz olmaya başladı tabiri caizse içinde beşik gibi sallanıyorsun ve sallantıdan dolayı stop etmeye başladı. Sürüş esnasında düşük hızda sallantı geçiyor ama gaz yemiyor gibi tekleye tekleye gidiyor yüksek hızlarda bir sorun olmuyor. Ustama götürdüğümde motor arıza lambası boğaz kelebeğinden olduğunu söyledi boğaz kelebeği temizlendi. Sanayiden çıktığımda sorun yoktu 2 gün sonra tekrar olmaya başladı ama herhangi bir arıza lambası yanmıyordu. Aynı ustaya götürdüğüm 4 adet bobin-buji bosch markayla değiştirildi. Ama sorun devam ediyordu. İşin kötüsü sanayiye ustanın yanına gittiğimde araç sallamadığı için usta bir türlü sallandığını gözüyle göremediği ve arıza lambası yanmadığı için anlamadı araç 2-3 gün bende kalsın biraz sürüp bakayım dedi ama o 2-3 gün içinde hiç sallamamış. Aracı teslim alır almaz yine sallayınca bu sefer birçok kişinin tavsiyesi üzerine başka bir ustaya götürdüm ama durumu ona anlattığımda arıza lambası yakmadığı için o da deneme yanılma yoluyla teker teker çözmeye çalışcaz dedi ama elinde çok aracı olduğunu söyledi 1 hafta sonraya randevu verdi. Çıktım eve geldim randevu gününe kadar 1 hafta boyunca sürdüm ne bir tekleme oldu ne bir sallantı. O yüzden randevuyu iptal ettim. Temmuz ağustos ayında gerek şehir içi gerekse uzun yol olmak üzere toplam 5bin km yol yaptım. Adeta sıfır araba binmiş konforu yaşattı. Sorun kendi kendine nasıl geçer diye şaşırdım ama bi o kadar da sevindim. Gel gelelim 1 hafta önce aynı sorun yine ortaya çıkmaya başladı. Araç ilk çalışmaya başladığında rölantide devir 1100 devirlere çıkıyor 2-3 dk devir olması gereken 700-800lere geliyor ve sallamaya başlayıp stop ediyor yani bi an önce gaza basıp kalkış yapmam gerekiyor.
Forum sitelerinden eski tarihlere baktığımda birçok kişinin başına gelmiş benim yaptırdıklarım dışında kimisi benzin pompasını değiştirmiş kimisi enjektörleri temizletmiş ve birçok daha işlem yapmış ama sorunu onlar da çözememişler. Ben de şuan evlilik arefesinde olduğum için deneme yanılma yoluyla iş yapmak istemiyorum. Sizlerin yardımıyla bu sorunu kesin olarak çözmüş bir arkadaşımız yol gösterirse sevinirim.
Biraz hikaye gibi uzun uzun anlattım kusura bakmayın.
Xperia XZ kameram nemlendi (su kaçması)
|
iphone 5s ısınma sorunu
Bilgisayar kilitleniyor. Yardım
|
|
|
galaxy s2 yardımm
bmw e39 kasa göstergedeki ışık??
|
|
samsung s2 yardımmm
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.611 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar