İyi günler.Buzdolabımızda bir süredri buzluğımda sorun yaşıyoruz.Bir donduruyor bir dondulmuş ürünler çözülüyor.Buzluk arka kısmında buzdan dolayı şişme de vardı bende 1 hafta fişten çektim tüm buzları çözdürdüm.Şimdide buzluktaki alt raf dondururken üst raf dondurmuyor.Alt rafa su koyuyorum donuyor üste alınca çözülüyor :D Raflar arasında herhangi bir fiziksel ayrım yok tek kapak bu durum çok garibime geldi açıkcası.Sizce bunu yapmasının temel sebebi nedir fan arızası falan mı acaba.
Dolap budur
https://www.samsung.com/tr/support/model/RT50K6200S8/TR/
Bu iki modem arasında kaldım. ASUS AC750 iade ettikden sonra modem aramaktan bayağı sıkıldım tam modem buldum diyorum bir ton olumsuz yorumla karşılaşıyorum. Bu iki modemi gerçekten kullanmış ve ya kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. TP-Link aşırı ısınıyor yorumları var ZyXEL kopma gibi yorumlar genelikle. ZyXEL de USB olması bir tık öne çıkarıyor benim için.
Bu modemı 2 hafta önce aldım. 1 hafta Türk Telekom'da ADSL olarak kullandım 2-3 gün açık kaldıktan sonra IP çakısması yapmıstı onun dısında bir sıkıntı yoktu. Daha sonra Netspeed VDSL geçtim 2-3 gün sonra 5-6 saat gibi kullanım sonrasında internet hızı 750 kblere kadar düşüyor. İnternet ışıkları her şey normal modem üstünde websitelere giriyor ama çok yavaş ya da sadece dönüyor. Bu durum sadece download kısmında geçerli hız teslerinde görüceğiniz gibi ping ve upload değerleri normal şekilde gözüküyor. Kapatıp açma sorunu çözüyor. Bu durum yaşanıyorken Netspeed müşteri hizmetlerini aradım hat değerlerinde bır sıkıntı gözükmediğini söyledi. Modem güç boşaltırması yaptı oda kapatıp açma içerdiği için çözdü ama tekrarlama devam ediyor. CRC değeri arayüzü açtığımda 200 binlerdeyken ekran görüntüsü alana kadar sürekli artarak 300 binlere dayandı daha sonra reslemek zorunda kaldım.
Bu sorunun nedeni sizce nedir modem kaynaklımı yazılım kaynaklı falan mıdır yoksa. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim iyi günler.
Kullanılan paket 35 Mbps.
Hat değerleri.
ADSL16266 KbVARVAR258-VDSL62272 KbVARVAR258-FTTX-V1(GPON)FTTX-V262272 KbVARVAR258
Buda normal değerler
Sorun sizce modemden mi boşa mı kürek çekiyorum alırken çok çekindim yorumlar yüzünden ama yine geldi başıma bu olay :D
İyi günler .Yoğuşma kombi taktırdıkdan sonra usta 3 derece yukarı eğimli olucak şekilde kombiyi taktı.Lakin gelen servis artık bu şekilde olmadığını ya sıfır yada 2 derece aşşağı olması gerektiğini içersine su girerse garanti dışı kalıcağını belirtip değiştirmemi söyledi.Bende kurulumu yapan fırma ile irtibata geçtim aşşağı eğimli olucak şekilde düzeltildi.2 aydır kullanıyorum ama bu aralar bacadan dışarı su damlamaya başladı .Yoğuşma tahliye borusu da var .
Bunun bir sıkıntısı olur mu bana arıza falan tekrar 3 derece eğimlimi yaptırmam lazım.
Set üstü ocak ve fırın
Arkadaşlar eve doğalgaz bağlıtoyoruz.Bağlanmısken ocağı değiştirelim bir daha ayarlaması filan uğraşmayalım dedim.500 600 tl bandında 4 gözlü set üstü f/p ocak tavsiye edebilcek var mı?
Birde fırın ıhtıyacımız var farklı farklı yorumlar var 40 -50 lt arasında bir 2 yada 3 tepsilik fırın tavsiye edebilcek var mı
Kanal olan diş kök enfekte olma durumu
Bugun kanal olan dişimde ağri şikayeti ile dişçiye gittim .Sadece yemek esnasında ve sonrasında agrı şeklinde yemekden sonra dişleri fırçarlarsam ufak bir sızıya donuşuyrordu 1.5 yıl kadar oldu kanal tedavisi yaptıralı.Röntgen çekildi başlıktaki sonucu söyleyip antibiyotik verdi 2 adet.Ya çekilicek yada bir üniversite hastanesinde bir uzman tarafından tekrar kanal denelicek dedi devlet hastanesindeki doktorum.Nedir doğrusu bu iş bu kadar uzmanlık gerektiren bir konumudur ayrıca üniversite hastanesinde böyle bir işlem yaptırabılırmıyım.Sanırım en basit yöntem bir özel kliniğe gitmek yada çektirmek
Bahçeden gelen patlama sesleri
3- 4 gündür bu sorunu yasıoyrum.Bahçemde bir adet eski bir lamba yuvası ve genel bir sigorta kutusu bulunuyor.Sigorta kutusu degıstırelı bır 6 ay oldu.Lamba yuvasını da kendım 2 yıl once baglamıstım ve sıyah bantla kabloları toplamıstım.Neyse yagmurlar basladı bu sene aralıksız yagıyor.Bir aksam patlama sesi gelmeye basladı bahçeden(2 yıldır boyle bır patlama sıkıntısı yoktu.)
Lamba patladı sandım ama yok calısıyor yanık kokusuda yok.Sonra aralıksız pat sesi gelmeye basladı.Ben basında beklerken olmuyor tabi.Ama lamba hala çalışıyor .En sonunda tum evın sigortası attı .Bende lambayı yuvadan soktum.Patlama sesleri kesildi tekrar taktım ama yıne basladı.Sorunun yuvadan oldugunu dusundum.Ama aradan 2 gun gecti yagmur kesıldı sımdı lambasız halde hala patlama sesi geliyor .Sigortadanmı yoksa lamba yuvasından mı anlamıyorum .3 tane kablodan böyle bir sesin çıkması normal mı ?.Yoksa bu sesi sigorta kutusumu cıkarıyor
Non-paged kullanım ya da Memory leak yüzüden RAM sorunu
Arkadaşlar birkaç aydır laptopunda genel performans sıkıntısı olmaya başladı. Bundan önce aynı anda Chrome ve 3 farklı oyun çok rahat acılabılıyordu. Ama şu an aynı anda yuksek ayarda oynadıgım Owerwatch bile yüksek FPS düşmesi almaya başladım. Bu sorunun RAM ile alakalı oldugunu dusunmeye başladım
Disk belleğinde olmayan havuz 550 MB ile baslıyor acılısta sonra giderek artıyor 900 MB görüyor. 200-400 arası normal degerler olarak gösterıyor Google.
[URL unfurl="true"]https://www.hizliresim.com/LUy05e[/URL]
Acılısta görev yöneticisinde yüzde 50 ile baslıyor kullanım ama kaynak izleyicisinde tüm uygulamaları toplasamda 1.5 -2 GB değerlerini görmüyor.
Internette bu konu hakkında Türkçe ya da yabancı yaptığım arastırmalar sonucundaki tum çözümleri denedım diyebilirim.
Regeditten ndu null gibi değerleri değiştir.
Windows hizmetlerdeki superfatch SysMain kapatma.
Format atma.
İpucları ve arka plan gereksız uygulamarlı kapatma
Başlamadaki gereksiz uygulamaları kapatma
Virüs ve malware taraması gibi çözümler işe yaramadı.
Sistem işlemci i7 9750H.
RAM 8 GB.
Ekran kartı GTX 1660 Ti.
RAM bilgisi.
[URL unfurl="true"]https://www.hizliresim.com/v6IMmw[/URL]
Poolman taraması.
[URL unfurl="true"]https://www.hizliresim.com/rSp1ro[/URL]
Poolman da çıkan en yüksek non paged kullanıma sahip tag ismc için çıkan sonuc.
[URL unfurl="true"]https://www.hizliresim.com/ctBUyq[/URL]
Intel Rapid ve Windows ile alakalı iki driver çıkıyor bunları kaldırıp kaldırmamak konusunda kararsız kaldım
Diğer nonpaged taglar ise bir sürü Windows işletim dosyası çıkıyor.
Rammap ile bilgisayar açtıktan sonrası sonuc.
[URL unfurl="true"]https://www.hizliresim.com/bwjYXF[/URL]
Rammap ile bir tane oyun açıktan sonraki sonuç (Owerwatch)
[URL unfurl="true"]https://www.hizliresim.com/kaV020[/URL]
Rammap use count
[URL unfurl="true"]https://www.hizliresim.com/QBUuoB[/URL]
Oyunu açtıktan 5 dk sonra RAM kullanım yüzde 99 gidiyor ve hazırda ve bosda RAM degerleri 40 MB altına dusuyor. Buradan sonra zaten FPS dropsuz oynanmıyor oyun. Bu durumda bile kaynak izleyicisi değerleri örtüşmüyor. Toplamda 2.5 GB RAM kullanıyor Owerwatch genel olarak ve diğer uygulamalarda 5 GB etmiyor kullanım.
Ben sıkıntının RAM ile alakalı oldugunu dusnuyorum ama siz RAM normal çalışıyor diyorsanız sıkıntı nereden kaynaklanıyor olabilir o zmn. Eski GTX 660M laptop bile bu kadar FPS düşmesi yemiyor ki daha önce Owerwatch arka planda oyunlar açıkken rahatlıkla oynuyordum. Intel Rapid kaldırmalı mıyım sizce yoksa başka bir sıkıntı mı var yardımcı olabilecek var mı acaba formatda sıkıntımı çözmedi maalesef.
Arkadaşlar windows 10 da son 1 aydır bu sorunu yasıyorum.8 gb ram var bu sorundan once 3 oyunu aynı anda dropsuz oynamaktaydım suan tek oyunu oynayamıyorum sureklı drop gırıyor .Başlangıc kullanımı başlar başlamaz bosta yüzde 50 60 idi internetten buldugum bazı cozumlerle yüzde 40a kadar indırdım ama yine 2 chrom açmam ile yüzde 85 dayanıyor .Bir oyun actıktan sorna 5mb ram bosa kalıyor ama kaynak ızleyıcısındekı degerler 3 -4gb ram bile etmıyor toplamı .Yanı gosterılmeyen 4-5gb ram kullanımı da var sebebı nı anlamadıgım .
Memory leak sorunu var sanırım ama onun çözümleride işime yaramadı.disk belleği olmayan havuzda 800 1 gb ram kullanımı var .
Aynı anda 2 pcden 2 karakter oynamak multibox
|
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 496
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 84.535 (Bu ay: 635)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar