İP adresi program kaynaklı değişir mi
Selamlar arkadaşlar;
Dün bilgisayara izlediğim kurstaki hoca tavsite ettiği için intellij idea kurdum, daha sonra kurcalarken güvenlik duvarı bu programa izin vermek istiyor musun dedi evet dedim ve pluginleri filan kurmaya başladı.Arkada baktığımda internet tarayıcım (opera) donmuş ve kasmaya başladı bende pc ye res attım.
Bugün farkettim ki ip adresim değişmiş, kayıtlı sitelerden çıkış olmuş yeniden girmem filan gerekiyor bende bi tedirgin oldum yanlış bişey mi yaptım diye burda sormak istedim;
Neden olduğunu yada normal mi güvenli mi olduğunu bilen arkadaşlar varsa aydınlatabilir misiniz.
İntellij idea ip değiştirir mi
Selamlar arkadaşlar;
Dün bilgisayara izlediğim kurstaki hoca tavsite ettiği için intellij idea kurdum, daha sonra kurcalarken güvenlik duvarı bu programa izin vermek istiyormusun dedi evet dedim ve pluginleri filan kurmaya başladı.Arkada baktığımda internet tarayıcım (opera) donmuş ve kasmaya başladı bende pc ye res attım.
Bugün farkettim ki ip adresim değişmiş, kayıtlı sitelerden çıkış olmuş yeniden girmem filan gerekiyor bende bi tedirgin oldum yanlış bişey mi yaptım diye burda sormak istedim;
Neden olduğunu yada normal mi güvenli mi olduğunu bilen arkadaşlar varsa aydınlatabilir misiniz.
Slow severler bilebilir
Selamlar çok popüler olmayan ama gece gece çok kafama takılan bi şarkı arıyorum,bulana dua edilecektir
Gece gece aklıma takıldı serii yardım plss,
Üzülmeee kimseeeye sen konuşmaaa hiç, sadece çek git artıkkkk dırı dırıı
Bikaç sözünü kelimesi eksik yada fazla olabilir,size güveniyorum arkadaşlar
Banada Bisiklet Tavsiyesi :) + Bikaç sorum var
Hepinize Selamlar;
Ben yaklaşık 10-15 yıldır bisiklet kullanıyorum, belki daha da fazla, eski bianchi bi bisikletim vardı şehir içinde 10-15 km sürerek geziyordum, yaklaşık 3 ay önce bi arkadaşıma bisiklet aldırdım beraber sürelim diye yaklaşık 4000 tl ye güzel hidrolik frenli bi bisiklet aldı ve 1 ay içinde ben ona yetişemez oldum :) daha sonra o turlara katılmaya başladı, bende artık yeni bisiklet almam gerektiğini anladım.Şöyle ki onun bisikletini sürdüğümde uzun inişlerde bisiklette savrulma hissettim,arkadaşımın bisikleti ince tekerli bi şehir tur bisikleti olarak geçiyor.Bende şehirde ve dağda da turlara katılabileceğim bi bisiklet istiyorum, 30 yaşındayım herhangi bi hastalığım yok, amatörce de olsa eskiden beri bisiklet sürerim, katılamak istediğim rotalar yaklaşık 40 km genelde asfalt yollar ve inişli çıkışlı yollar, (dik yokuşları çıkarken şuan ki bisikletimle çok yorulup nefes nefese kalıyorum umarım bisiklettendir :) bisiklet modeli önerilerine açığım ama asıl kafama takılan sorular şunlar arkadaşlar ;
1)İnce teker almak istiyorum ama dağda problem olur mu benim için yada kalın teker beni çok yorar mı
2) 3000-4000 gibi bi fiyat düşünüyorum ama o fiyatlarda pek hidrolik frenli bisiklet yok 2. el tavsiye edermisiniz (parçlardan çok anlamıyorum shimano tourney tx.. modeli diyor ama bi fikrim yok mesela iyimidir işimi görür mü)
3)Ben eski bisikletimden dolayı kaldırımdan kasisten tak diye inmeye alışmışım yeni bisikletlerde bunlara yada cam kırıklarına çok mu dikkat etmeliyim ve sürekli aylık-3 aylık bakım gibi işleri beni çok uğraştırır mı?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler
İNCEHESAP REZALETİ
Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim,yeri burası değilse, doğru yere de açarım.
Arkadaşlar incehesaptan m2 ssd almıştım, daha öncede alış-veriş yaptığım bi site, aldığım ssd üzerinde yazan hızları vermedi, alan diğer arkadaşların yorumlarınada baktım onlardada aynı problem var.Bende başka bi ürünle değişim yada para iadesi talep ettim attıkları mesajı aynen koyuyorum, hiç bişey yapmadıkları gibi bide kargoyu kapıdan geri yollayın biz tekrar bakarız demişler benim kullanmak için aldığım ürün sürekli git gel yapacak ve kullanamicam, siz ne düşünüyosunuz bende mi bi hata var yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi merak ettim.
Ayıp ettin logi..
Merhaba arkadaşlar benim bi tane 5-6 yıllık logi g402 mouse m var gayette memnundum ama artık skatez(ayakları) eridi.Yaklaşık 5 ay önce logiye mail attım, şu anda pandemiden dolayı elimzde yok olsa gönderirdik ilerde tekrar sorun diye mail geldi.Tamam dedim.İşte yaklaşık 3-4 hafta bir soruyorum,sürekli aynı cevaplar kocaaa @logitech beni oyalıyor(ben bu firmanın 5 aydır elinde 1 tane bile skatez olmadığına inanmıyorum).Ya göndermeyecekseniz söyleyin problem değil ama niye oyalıyosunuz kardeşim.Diyolarki perakende mağazasına sorabilirsiniz.Benim bildiğim buralarda harici orjinal skatezde satılmıyor.İnternetten baktım g402 eski olduğu için sanırım,ordada bulamadım.Yani skatez için yeni mouse alasımda yok.Sizin anlayacağınız canımı sıktılar arkadaşlar..
Pny SSD
Selamlar arkadaşlar,dün incehesaptan bi ssd aldım linkine bakarsınız.Ben çok anlamıyorum bu işlerden bi tek hızına ve kapasitesine dikkat ettim.Hızı 3000/925 ama o hızları verir mi hiç kimse test etmemiş.Genelde oyun oynamak için kullanıcam bi kaçta mühendislik programı atarım içine.İşimi görür mü bi problem çıkarır mı iyi midir ne diyosunuz?
https://www.incehesap.com/pny-cs2130-m280cs2130-500-rb-500gb-pcie-nvme-m-2-ssd-disk-fiyati-48968//
Gözünüzü Sevem Şunu bi bulun
Dostlar sabahtan beri beynimin içinde bi melodi,kafamı duvara vurarak bi kaç kelimesini hatırlayabildim ama şarkı yok
Depresif bi kadın sesi,muhtemelen göksel
Sözler;
Gözlerin dolacakkk alışacaksın
10 günde affedecek unutacaksın
....kaybedip kazanacaksın
yalnızlığa alışacaksınn
Bukadarını hatırladım şurdaki müzik bilgisi arşa değenlerden bi yardım bekliyorum
Şunlardan hangisi(SSD Yardım/Öneri)
Arkadaşlar 500 gb lik bi m2 nvme SSD alacağım.2 seçenek arasında kaldım,siz olsanız hangisini alırdınız.(Başka bi öneriniz varsa paylaşın sizde 550-600 tl civarı)
https://www.trendyol.com/crucial/p2-ct500p2ssd8-500-gb-2300-940-mb-s-nvme-pcie-m-2-ssd-p-40557974
ssd den windows aktarma
Merhaba,yeni bir laptop aldım, eski laptopumda kullandığım windows dosyalarını ssd me kurmuştum.Şimdi yeni aldığım pc ye bu ssd yi takacağım herhangi bir problem olmadan kullanabilir miyim?(Bazı yerlerde windows anakarta tanımlı sadece tek bir pc de kullanılabilir diye gördüm).Yardımlarınız için teşekkürler
imza? |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 85
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.818 (Bu ay: 120)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware