Yeni Seagate Disk Reallocated sector
Arkadaşlar merhaba. Amazon üzerinden ST4000NT001 kodlu Seagate'in yeni hard disklerinden satın aldım. Satıcı ve gönderici Amazon.com.tr. Hard disk tarafıma köpük gibi koruma araçları kullanılmadan gönderilmişti. Sisteme bağladığımda sistem hard diski görmedi bile. Dolayısıyla değişim kaydı oluşturdum. 1 hafta sonra elime yeni hard disk ulaştı. Bu kez sistem gördü fakat HD Sentinel üzerinde Hard diskin sağlığına baktığımda 50% kalan sağlık görünce bunu da değişim için gönderdim. 1 hafta daha bekleyişin ardından yeni Hard diski tarafıma gönderdiler. İlk bağladığımda sağlık 100% gözüküyordu bir hata yoktu. Bir kaç gün sonra 1 adet Reallocated Sector hatası aldım. Hard diske ihtiyacım olduğu için bu kez değişim için bir işlem yapmayıp durumu izlemeye karar verdim fakat üzerinden 1 hafta geçtikten sonra Reallocated Sector count 2 oldu. Açıkçası bu durum gerçekten sinirimi bozmaya başladı. Amazon gibi resmi bir yerden bir ürün satın alıyorum ve 2 değişim ardından hala böyle bir durumla karşılaşıyorum.
Görsellerde ki ilk HD Tune testi hızlı tarama özelliği olmadan taranmış ve 0.0% hasarlı blok olarak gözüküyor fakat bu sırada Reallocated sector count 1 idi. 1 hafta sonra ise ikinci görselde gözüktüğü üzere Reallocated sector count 2'ye çıktı.
Sizlere sormak istediğim soru ise, bu hard diski değişime göndermeden önce büyük ölçüde sağlığının azalmasını beklemeliyim? İnternette yaptığım araştırmalara göre yeni alınan hard disklerde bile çoğunlukla Reallocated sector durumu ile karşılaşılabildiği ve bunun direkt olarak hard diskin öldüğü anlamına gelmediği yazılmış. Bu şekilde bile 5-10 yıl kullananlar olduğunu gördüm. Bazıları ise 1 Reallocated sector dahi kabul edilemez, değişime gönderin yazmışlar. Açıkçası işim gereği hard diske ihtiyacım olduğu için tekrar bir değişim süreci ile uğraşmak istemiyorum fakat 4 bin lira para verip aldığım hard diskin 1 haftada 2 Reallocated sector vermesi de canımı oldukça sıkıyor. Bu sebeple teknik bilgisi iyi olan arkadaşların bilgisine ve yönlendirmesine sığınıyorum. Bana bir yol gösterebilirseniz memnun olurum.
i7 6700K Aşırı ısınma sorunu
i7 6700k işlemci sıcaklığı
|
Swift takibi
|
10 Köy binası Satılık Hesap
|
Core v71 Fan kontrolcü patladı.
|
Seviye 10 Full köy
|
3000 TL Televizyon tavsiyesi
|
MasterCase 5 Pro vs Thermaltake Core V71
|
Ramler ve kasa hakkında
|
İşlemci: i7 6700k - Ekran kartı: Asus Strix Geforce GTX 1070 O8G - Ana kart: Asus Z170 Pro Gaming - Ram: Corsair DDR4 3000 MHZ (2X8 Dual Kit) - Kasa: Thermaltake Core V71 - Güç Kaynağı: HighPower Astro Lite Gold+ 750W - İşlemci Soğutucu: Silverstone Tundra TD02-E |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 18 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 374
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.207 (Bu ay: 57)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 870 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar