Şimdi Ara

Yeni Seagate Disk Reallocated sector

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Amazon üzerinden ST4000NT001 kodlu Seagate'in yeni hard disklerinden satın aldım. Satıcı ve gönderici Amazon.com.tr. Hard disk tarafıma köpük gibi koruma araçları kullanılmadan gönderilmişti. Sisteme bağladığımda sistem hard diski görmedi bile. Dolayısıyla değişim kaydı oluşturdum. 1 hafta sonra elime yeni hard disk ulaştı. Bu kez sistem gördü fakat HD Sentinel üzerinde Hard diskin sağlığına baktığımda 50% kalan sağlık görünce bunu da değişim için gönderdim. 1 hafta daha bekleyişin ardından yeni Hard diski tarafıma gönderdiler. İlk bağladığımda sağlık 100% gözüküyordu bir hata yoktu. Bir kaç gün sonra 1 adet Reallocated Sector hatası aldım. Hard diske ihtiyacım olduğu için bu kez değişim için bir işlem yapmayıp durumu izlemeye karar verdim fakat üzerinden 1 hafta geçtikten sonra Reallocated Sector count 2 oldu. Açıkçası bu durum gerçekten sinirimi bozmaya başladı. Amazon gibi resmi bir yerden bir ürün satın alıyorum ve 2 değişim ardından hala böyle bir durumla karşılaşıyorum.

Görsellerde ki ilk HD Tune testi hızlı tarama özelliği olmadan taranmış ve 0.0% hasarlı blok olarak gözüküyor fakat bu sırada Reallocated sector count 1 idi. 1 hafta sonra ise ikinci görselde gözüktüğü üzere Reallocated sector count 2'ye çıktı.

Sizlere sormak istediğim soru ise, bu hard diski değişime göndermeden önce büyük ölçüde sağlığının azalmasını beklemeliyim? İnternette yaptığım araştırmalara göre yeni alınan hard disklerde bile çoğunlukla Reallocated sector durumu ile karşılaşılabildiği ve bunun direkt olarak hard diskin öldüğü anlamına gelmediği yazılmış. Bu şekilde bile 5-10 yıl kullananlar olduğunu gördüm. Bazıları ise 1 Reallocated sector dahi kabul edilemez, değişime gönderin yazmışlar. Açıkçası işim gereği hard diske ihtiyacım olduğu için tekrar bir değişim süreci ile uğraşmak istemiyorum fakat 4 bin lira para verip aldığım hard diskin 1 haftada 2 Reallocated sector vermesi de canımı oldukça sıkıyor. Bu sebeple teknik bilgisi iyi olan arkadaşların bilgisine ve yönlendirmesine sığınıyorum. Bana bir yol gösterebilirseniz memnun olurum.

• Oha oha aynısı bende oldu birazdan dosyaları paylaşıcam!! hatta dün konu açacaktım da diskin testiyle ilgilendim..

Lan gitmişler 4750 liralık diski zarfa koymuşlar sizin ben ..yim.

Dün işte diski teste soktum yüzey testi kaç saat sürdü aynı arkadaşın resimdeki gibi 8tb disk sağlam göründü.

Şimdi bakıyorum dosya atarken donuyor falan..

Diski aldım sistemime bağladım ve straforsuz falan geldiği için direkt yüzey testine soktum, testten sonra işte bugün biraderin kasaya bağladım ve durum ortada.

İlk SS aldığımda bir terslik görünüyor gibiydi, iş dosya atmaya gelince direkt sıçışa geçti, daha kötüsü adamlara değişim falan dedim, bilseydim iade isterdim ne lan bu?

Dün konu açıp soracaktım işte, bu değerler çok değil mi diye nitekim cortladı da. Bir de Amazon güvencesi diye aldım, başka yer olsa düşürdün mü? Top gibi sektirdin mi? vs

ayakları çekebilirdi. Diski var ya ganimet gibi taşıdım elimde takarken güvenceye falan aldım ama Amazon bey'in yollama şekline bak!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 20 Ağustos 2023; 21:50:54 >

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Bunu ne zaman satın aldınız? 2 gün önce amazon müşteri hizmetleriyle görüştüm, Toplam 2 değişim ve 3. ürün elime ulaştıktan sonra Müşteri hizmetlerine 10 farklı kayıt oluşturmuştum. Depo ve kargo ile görüştüklerini ve problemi çözdüklerini söylediler. değişim için gönderebilirsiniz artık hard diskleri daha özenle paketliyoruz falan dediler. Bende yarın yada salı günü değişim için ürünü göndermeyi düşünüyordum. Bunlar gerçekten dalga mı geçiyorlar artık? Bunu nasıl bir rezilliktir. Hayır iade de çözüm değil ki. İade etsem hard disk'i satın alabileceğim başka yerde bulamadım. Trendyol'dan vs bir satıcıdan satın alsam ve böyle bir sorunla karşılaşsak adam paketi açmışsınız garantiye yolla banane kardeşim falan diyecek.

• 16 Ağustos sipariş geçtim.

• Şimdi kafam daha da karıştı. Ben yaklaşık 12 gündür kullanıyorum şimdilik 2 bad sector gözüküyor hala. Bunu göndersem daha beterini gönderebilirler de. Ne yapsam bilmiyorum.

• İade iste paranı da geri al. Ben şimdi değişim dedim ama pişmanım.

Bir disk daha yollasınlar, ben onu da test edicem ve iade alıcam olmadı.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Hocam iade benim için çözüm değil ne yazık ki. Eski Hard diskim tamamen arızalandı ve yenisine ihtiyacım var. Diğer siteleri de kontrol ettim, bir çoğunda hard disk stoğu yok. Trendyol, hepsiburada gibi yerlerde ki satıcılardan da almak ne kadar güvenilir bilemiyorum. Benim aldığım hard disk aldığımda 4 bin liraydı şimdi 5100 lira olmuş. Yani iade de hiç bir işime yaramıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD Bad Sector ?
    5 yıl önce açıldı
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.