Keenetic Hero DSL SSH Bağlantı Yenileme
Merhaba,
Bağlantı hızını arttırmak sebebiyle "Gürültü marjı" ayarını 0 dB ayarladım.
Download a çok yüklenmediğim sürece bağlantımda kopma sorunu yaşamıyorum.
Fakat kopma olduğunda da DSL bağlantısını kapatıp tekrar açacak bir sistem yapmaya çalışıyorum.
SSH kullanarak modemi reboot edebiliyorum. Fakat DSL bağlantsını kapatıp 5 sn sonra tekrar açmak istiyorum.
Keenetic in CLI dökümanındaki komutlar arasında göremedim.
Görseldeki switch i açıp kapatan bir komut lazım
Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
SSH reboot kodu:
192.168.2.1
k.adı
şifre
system
reboot <saniye>
ps: ping-check komutu bende işe yaramıyor
interface PPPoE0
ping-check restart
Saygılar
Hero (KN-2410)
esp8266 ile 12v röle
Merhaba,
Yanlışlıkla 4 kanal 12v röle sipariş verdim
Esp8266 ile birkaç deneme yaptım ama röleyi kontrol edemedim.
Röledeki VCC pinine 12v bağladım. GND yi hem 12v kaynağın (-) ucunu hem de esp8266 nın GND ucunu bağladım.
Esp8266 yı da ayrı bir 5v lik kaynakla besledim. Röle ışıkları yanıyor ama kontrol edemedim.
Ayrıca röle üzerindeki VCC/JD-VCC jumper ını da denedim, olumsuz.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılar
Saat Uygulaması: Digispark Attiny85, DS3231
Merhaba,
Elimde Digispark Attiny85 ve DS3231 RTC modülü var.
Basit saat uygulaması yapmayı denedim ama bir türlü başaramadım.
İnternet üzerinde bir çok örnek mevcut ama elimdeki malzeme ile örnek birebir yok malesef ve derlerken hata mesajları alıyorum.
Mevcut bilgilerimle düzenlediğimde de sonuç aynı malesef...
şu an sadece serial port ekranınıda saati gösterebilmek.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılar
Bağlatı şeması:
Örnek kod:
#include "DS3231.h"
#include <Wire.h>
RTClib saat;
DS3231 Clock;
void setup () {
Serial.begin(9600);
Wire.begin();
}
void loop () {
delay(1000);
DateTime now = saat.now();
Serial.print(now.year(), DEC);
Serial.print('/');
Serial.print(now.month(), DEC);
Serial.print('/');
Serial.print(now.day(), DEC);
Serial.print(' ');
Serial.print(now.hour(), DEC);
Serial.print(':');
Serial.print(now.minute(), DEC);
Serial.print(':');
Serial.print(now.second(), DEC);
Serial.println();
}
Aldığım hata mesajı:
Arduino:1.8.19 (Windows Store 1.8.57.0) (Windows 10), Kart:"Digispark (Default - 16.5mhz)"
In file included from C:\Users\*****\Desktop\sketch_jan24a\sketch_jan24a.ino:3:0:
C:\Users\-----\Desktop\libraries\DS3231/DS3231.h:28:18: fatal error: time.h: No such file or directory
#include <time.h>
^
compilation terminated.
exit status 1
Digispark (Default - 16.5mhz) kartı için derleme hatası.
Samsung 860 EVO Anormal Hız Sorunu
Merhaba,
Samsung 860 EVO 256gb ssd kullanıyorum. Eski pc de 400-500MB/s olan okuma/yazma hızları yeni pc de 15000 MB/s olarak çıkıyor. SATA dan bağlı disk bu hızlara ulaşamaz diye düşünüyorum.
Ayrıca Samsung 990 PRO NVMe aldım. Eski tabletimi 2. ekran olarak kullanıyorum. NVMe anakarta takınca garip bir şekilde görüntü aktarımı da yapamıyorum. Acaba anakartımda mı bir sorun var?
Merhaba,
Yeni aldığım Samsung 990 Pro 1TB NVMe, Samsung Magician uygulaması üzerinden 979GB Written yazıyor.
Böyle bir hatanın olduğunu daha önce duymuştum ve buna istinaden ürünü pc ye taktıktan sonra yazılımını (firmware) yeniledim ama sonuç yine aynı. Ayrıca diğer test aracıyla hızına baktığımda düşük kalıyor.
Ne yapmamı öneririsiniz?
Saygılar
Merhabalar. 12volt adreslenebilir RGB ledleri 5v adreslenebilir led kontrolcüsüyle birlikte nasıl kullanabilirim?
Asus anakart kullanıyorum ve anakart sadece 5v luk ledleri destekliyor.
Elimde de sadece 12v luk ledler mevcut.
Aklıma beslemeyi dışardan yapmak geldi ama GND leri çakışırsa anakart yanabilir.
Yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim.
Saygılar
Amazon1998.com Dolandırıcılığı!
Merhaba arkadaşlar
İnternette araştırdım ama hiçbir bilgi bulamadım. İnsanların mağdur olmamaları için bu bilgiyi paylaşıyorum. Genellikle arkadaşlık uygulamalarından size yanaşıyorlar.Biraz muhabbet edip vs yapıp sonra bir arkadaşım beni şöyle üye yaptı, günlük 20-30 usdt kazanıyorum diyorlar. Sizin de üye olmanızı istiyorlar.
Üye olduktan sonra günlük 60 görev hakkı tanımlıyorlar. Yaptığınız iş basit. Sadece komiyon ürünü bul, satın al ve şifre giriyorsunuz. Böylelikle şansınıza çıkan üründen belirli bir komisyon alıyorsunuz. Bu arada sizin üye olmanızı sağlayan kişi kendi görevleri size ilk olarak yaptırıyor ki kazanacağınız meblayı görün diye. İlk gün 20 usdt, 2. gün 270 usdt, 3. gün 3k usdt gibi meblağlar kazanıyorsunuz. Ayrıca öteki siz üye yapan kişiden de ek bir komiyon diğer gün hesabınıza aktarılıyor. Tabi bunu cüdanınıza da çekiyorsunuz. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat günlük verilen 60 görevi tamamlarsanız paranızı geri alabiliyorsunuz! (Bu duruma yine de güvenmeyin)
Sonra siz açgözlülük yapıp içeri daha fazla para sokuyorsunuz ki şansınıza gelen ürünün fiyatı yüksekse ona göre komisyonlar kazanabileyim diye. Ta ki paranız yetmeyene kadar! Bunu da kendileri ayarlıyorlar tabi. Başta size kurallardan bahsetmedikleri için mağdur oluyorsunuz. Günlük 60 görevi tamamlayamayınca paranızı alamıyorsunuz. Her görevin de 72 saatlik bir süresi mevcut. Bu süre içinde görevleri tamamlamazsanız hesabınız donduruluyor ve paranızı kaybediyorsunuz.
Sonra sizi bu işe bulaştıran kişi bankadan kredi çekin, arkadaşınızdan borç alın, arabanızı satın gibi şeyler istiyor. Çünkü yapmazsanız o da parasını kaybedeceğini söylüyor. Ondan da borç istemeyin. Çünkü durumu biraz uzatıyor sonra arkadaşımdan alacağım diyor. Alıyorda ama kendi cüzdanından yatırıp görüntü yolluyor. Bunun da size bir faydası olmuyor. Çünkü paranın aynı cüzdandan yüklenmesi gerekli. Sonra numara yapıp, kendi hesabına yüklemesi istiyor ve nedense kendi hesabına para geçiyor. Amaçları daha fazlasını koparmak, diğer bir değişle dibini sıyırmak...
Umarım böyle kolay para tuzağı işlerine bulaşmazsınız. Yine umuyorum, bazı kişilere baştan para kaybetmemeleri için yardımcı olabilirim.
Saygılar
Corsair H100i
Ürünün ilk sahibiyim
8350 ile kullanıyordum. Anarkartım bozulunca sistem yenilemesine gittim.
5900x de istediğim değerleri alamadığım için 360mm elite capellix e geçtim
Fazlalık olduğu için de elimden çıkartıyorum.
Ürünün kutu içeriğindeki herşeyi mevcuttur.
AM3 soket bağlantısı AM4 e uymaktadır. 1 ay kadar 5900x ile kullandım.
Sorunları:
Pompa üzerindeki sanırım kırmızı led yanmıyor.
Uzun süre temizlenmediği için kararmalar mevcut. Elimden geldiğince temizleyip teslim etmeye çalışacağım.
Hortumun radyatör girişlerinde plastik korumasında çatlama mevcut.
Yanında 2 adet Akasa Viper fan ile veriyorum. Onlar da kararmalar mevcut
Fiyat=1000TL
Saygılar
Adreslenebilir Led için harici besleme
Merhaba.
Asus'un ROG STRIX X570-E Gaming Wi-Fi II anakartını kullanmaktayım.
Anakart üzerinde adreslenebilir ledler için 2 çıkış mevcut.
Sırası ile pinler +5v,D,GND şeklindedir.
Elimde 12 voltluk adreslenebilir led mevcut.
Sorum; ledin beslemesini PSU dan alıp sadece D portunu anakarta bağlarsam bir sorun ya da sıkıntı yaşar mıyım?
GND ler çakışır mı?
Saygılar
Adreslenebilir Led için harici besleme
Merhaba.
Asus'un ROG STRIX X570-E Gaming Wi-Fi II anakartını kullanmaktayım.
Anakart üzerinde adreslenebilir ledler için 2 çıkış mevcut.
Sırası ile pinler +5v,D,GND şeklindedir.
Elimde 12 voltluk adreslenebilir led mevcut.
Sorum; ledin beslemesini PSU dan alıp sadece D portunu anakarta bağlarsam bir sorun ya da sıkıntı yaşar mıyım?
GND ler çakışır mı?
Saygılar
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.007
İkinci El Bölümü Mesajları: 450
Konularının görüntülenme sayısı: 12.432 (Bu ay: 228)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 56 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El