Şimdi Ara

Samsung 860 EVO Anormal Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung 860 EVO 256gb ssd kullanıyorum. Eski pc de 400-500MB/s olan okuma/yazma hızları yeni pc de 15000 MB/s olarak çıkıyor. SATA dan bağlı disk bu hızlara ulaşamaz diye düşünüyorum.

Ayrıca Samsung 990 PRO NVMe aldım. Eski tabletimi 2. ekran olarak kullanıyorum. NVMe anakarta takınca garip bir şekilde görüntü aktarımı da yapamıyorum. Acaba anakartımda mı bir sorun var?

• Bilgisayarın ramini önbellek olarak kullanma özelliğini açmışsın , ondan dolayı bu hızlar gözüküyor , samsungun programında bi ayar ile açılıp kapanıyordu hatırlayamadım şimdi turbo mode almışsın zaten teması mor olmuş ordan belli performance optimization içindeydi sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 23 Aralık 2023; 2:15:58 >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt

Evet, dediğiniz gibi performans moduna almıştım. Peki bunun bir zararı vs olur mu?

• bu modda elektriklerin kesilmesi durumunda veri kaybı olabilir ,onun dışında bir zararı olmaz , aslında pek bi faydası da yok sadece görüntü ,

• TheJudgé kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum, öğrenmiş oldum

• aynı yazılım var 990 pro var performance ye alıyorum mor oluyor ama okuma yazma hızı hala aynı 3700mb/s (sata 32gbps anakart bu yüzden 3700 hız) ne yapacağım sizdeki olayı açmak için? 48GB DDR4 ram var, bende problem olmaz.

• K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt

Dün aldığım sıfır 990 Pro 1TB heatsink li ürünün performans modundaki hız görüntüsünü paylaşıyorum. Sonuca göre bu durum sadece SATA da oluyor galiba.

Anakart Asus Rog Strix x570-e gaming wifi

• Yukarıdaki mesajlara ek olarak şunu da belirteyim. Her programın her zaman doğru ölçüm yaptığını düşünmeyin. Çipset sürücü'leri, windows güncellemeleri ya da farklı bir yazılımsal hata yüzünden, donanımları test eden performanslarına sıcaklıklarına hızlarına gösteren programlarda da zaman zaman hatalı değerler alınabiliyor. Benim kendi başıma gelmiş bir olayda Ryzen 2700x işlemcimin sıcaklığını ölçmek için kullandığım bir program, işlemcinin sıcaklığını 120 derece olarak gösteriyordu. Anlık tedirgin olup kapağı açıp fandan gelen havanın sıcaklığı baktım. Normal gibiydi ki zaten o sıcaklıkları göremeden bilgisayarın kendini kapatması lazım ya da eğer anlık bir durum da olsa fanın deli gibi dönüp sıcaklığı düşürmesi lazımdır. xD

Sata diskinizdeki değerlerin aktarılmasını sağlayan yazılımda yada anakartın sata sürücülerinden kaynakları bir durum olabilir. O yüzden çok takmaya gerek yok.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.