Merhaba arkadaşlar İnternette araştırdım ama hiçbir bilgi bulamadım. İnsanların mağdur olmamaları için bu bilgiyi paylaşıyorum. Genellikle arkadaşlık uygulamalarından size yanaşıyorlar.Biraz muhabbet edip vs yapıp sonra bir arkadaşım beni şöyle üye yaptı, günlük 20-30 usdt kazanıyorum diyorlar. Sizin de üye olmanızı istiyorlar. Üye olduktan sonra günlük 60 görev hakkı tanımlıyorlar. Yaptığınız iş basit. Sadece komiyon ürünü bul, satın al ve şifre giriyorsunuz. Böylelikle şansınıza çıkan üründen belirli bir komisyon alıyorsunuz. Bu arada sizin üye olmanızı sağlayan kişi kendi görevleri size ilk olarak yaptırıyor ki kazanacağınız meblayı görün diye. İlk gün 20 usdt, 2. gün 270 usdt, 3. gün 3k usdt gibi meblağlar kazanıyorsunuz. Ayrıca öteki siz üye yapan kişiden de ek bir komiyon diğer gün hesabınıza aktarılıyor. Tabi bunu cüdanınıza da çekiyorsunuz. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat günlük verilen 60 görevi tamamlarsanız paranızı geri alabiliyorsunuz! (Bu duruma yine de güvenmeyin) Sonra siz açgözlülük yapıp içeri daha fazla para sokuyorsunuz ki şansınıza gelen ürünün fiyatı yüksekse ona göre komisyonlar kazanabileyim diye. Ta ki paranız yetmeyene kadar! Bunu da kendileri ayarlıyorlar tabi. Başta size kurallardan bahsetmedikleri için mağdur oluyorsunuz. Günlük 60 görevi tamamlayamayınca paranızı alamıyorsunuz. Her görevin de 72 saatlik bir süresi mevcut. Bu süre içinde görevleri tamamlamazsanız hesabınız donduruluyor ve paranızı kaybediyorsunuz. Sonra sizi bu işe bulaştıran kişi bankadan kredi çekin, arkadaşınızdan borç alın, arabanızı satın gibi şeyler istiyor. Çünkü yapmazsanız o da parasını kaybedeceğini söylüyor. Ondan da borç istemeyin. Çünkü durumu biraz uzatıyor sonra arkadaşımdan alacağım diyor. Alıyorda ama kendi cüzdanından yatırıp görüntü yolluyor. Bunun da size bir faydası olmuyor. Çünkü paranın aynı cüzdandan yüklenmesi gerekli. Sonra numara yapıp, kendi hesabına yüklemesi istiyor ve nedense kendi hesabına para geçiyor. Amaçları daha fazlasını koparmak, diğer bir değişle dibini sıyırmak... Umarım böyle kolay para tuzağı işlerine bulaşmazsınız. Yine umuyorum, bazı kişilere baştan para kaybetmemeleri için yardımcı olabilirim. Saygılar amazon1998.com https://amazon1998.com/xml/index.html# |
Amazon1998.com Dolandırıcılığı: Dikkat Edilmesi Gerekenler
Amazon1998.com, kullanıcılarına çeşitli görevler karşılığında para kazandırmayı vaat eden bir platformdur. Ancak son zamanlarda, bu platformun bir dolandırıcılık olabileceği yönünde şikayetler ortaya çıkmıştır.
Platform, kullanıcıların "60 görev" tamamlayarak para kazanabilecekleri iddia etmektedir. Bu görevler arasında anket doldurma, video izleme ve sosyal medya hesaplarını takip etme gibi basit işlemler bulunmaktadır. Ancak kullanıcılar, bu görevleri tamamladıktan sonra herhangi bir ödeme alamadıklarını bildirmişlerdir.
Bu dolandırıcılık yöntemi, "Amazon komisyon dolandırıcılığı" olarak bilinmektedir. Dolandırıcılar, kullanıcıları platformlarına çekmek için Amazon'un adını ve logosunu kullanmaktadırlar. Ancak Amazon, Amazon1998.com ile hiçbir bağlantısı olmadığını belirtmiştir.
Kullanıcılar, Amazon1998.com ve benzeri platformlardan uzak durmalıdır. Bu platformlar, kişisel bilgileri toplamak ve kullanıcıları dolandırmak için tasarlanabilir.
Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı İşaretleri:
- Kolay para kazanma vaatleri
- Amazon'un logosunun veya adının yetkisiz kullanımı
- Bilinmeyen veya şüpheli bir web sitesi adresi
- Kullanıcı yorumlarında yapılan olumsuz şikayetler
Online dolandırıcılıktan kaçınmak için güvenilir platformları tercih etmeli ve kişisel bilgilerini paylaşmadan önce araştırma yapmalısın.