Şimdi Ara

ŞANTİYE ELEKTRİĞİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
36.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi beyler yeni eve geçeceğim. Evde şantiye elektriği var yeni bina iskansız. İnternette biraz araştırdım elektronik cihazlar için sıkıntı olur, voltaj bir çıkarsa regülatörün bile içinden geçer diyen var. Nedir bu işin aslı bir sıkıntı olur mu? Elektrik panosu binanın içinde. Nasıl önlem alırız bu durum için? Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şantiye Elektriği: Bilmen Gerekenler

Şantiye elektriği, inşaat projelerinde kullanılan geçici elektrik tesisatını ifade eder. Ev elektriğinden daha güçlü olup özel ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Şantiye Elektriğini Evde Kullanmak

Şantiye elektriğini evde kullanmak genellikle önerilmez. Bunun birkaç nedeni vardır:

• Şantiye elektriği, ev aletleri ve cihazları için çok güçlü olabilir.
    • Şantiye elektriği, evde hâlâ çalışırken elektrik kesintilerine neden olabilir.
    • Şantiye elektriği, güvenli olmayan bağlantılar ve potansiyel yangın tehlikeleri oluşturabilir.

Şantiye Elektriğini Ne Zamana Kadar Kullanabilirsin?

Şantiye elektriğini, inşaat projesinin süresi boyunca kullanabilirsin. Proje tamamlandıktan sonra elektrik tesisatı kapatılmalı ve normal ev elektriğine geri dönülmelidir.

Şantiye Elektriği ve Ev Elektriği Arasındaki Fark

Şantiye elektriği ve ev elektriği arasındaki farklar şunlardır:

• Gerilim: Şantiye elektriği genellikle 120/240 volt iken ev elektriği 120 volt veya 240 volttur.
    • Akım: Şantiye elektriği daha yüksek akımlarda çalışır, bu nedenle daha fazla güç sağlayabilir.
    • Tesisat: Şantiye elektriği, geçici kablolar ve dağıtım kutuları dahil olmak üzere özel tesisatlar gerektirir.

Şantiye Elektriğini Kim Öder?

Genellikle şantiye elektriğinin maliyeti, inşaat projesinin toplam maliyetine dahil edilir. Ancak bazı durumlarda, müteahhit veya ev sahibi elektrik maliyetlerinden sorumlu olabilir.

Şantiye Elektriğinin Voltajı

Şantiye elektriğinin normal voltajı 120/240 volttur. Ancak bazı projeler daha yüksek veya daha düşük voltajlar gerektirebilir.

Şantiye elektriğiyle ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, kalifiye bir elektrikçiye danışmak en iyisidir. Güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için şantiye elektriğini düzgün bir şekilde kurmak ve kullanmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eskiden oturduğumuz aprtmanda böyle şantiye elektriği kullanıyordu 5 -10 kalasa üzerine elektrik saati sayaç v.b sistem kurulu 5 daire elektriği burdan karşılıyordu bildiğim kadarı ile çok doğru bir işlem değil tamamemn mütahhitin hatası bina ruhsatı olmayınca böyle kullanılıyormuş sanırsam fazla yüklenince sigorta atıp elektrik kesiliyordu sık sık herkes evinde ufo yakıyordu elektrik beleş zihniyeti vardı bence binayı yapan kimse onunla konuşun sorunu ancak o çözer..
  • Derman- D kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam yanıt için. Binayı yapan elemana sorsam büyük ihtimalle sıkıntı olmaz diyecek. Yarın gidip binadaki diğer vatandaşlarla da konuşacam oturdukları süre içinde sigorta atması ya da yanan cihaz olmuş mu diye.

Aranızda bilhassa elektrikçi arkadaşlar varsa yanıtlarınız önemli benim için. Hani iskan alınana kadar şunu şöyle yap bunu böyle yap gibi öneriler bazında soruyorum. Ups, regülatör vb. cihazlar koruma sağlar mı?
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    eve ait sigorta kutusunu beslemiyor mu? bu kutu varsa sorun olmaz bence. kutu yoksa sorun büyük demektir.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Daire içinde sigorta kutusu var eğer kastettiğin oysa. Odaların elektriğini açıp kapayabildiğin şu şalterlerin olduğu kutu.
    anla işte her dairenin kendine ait elektrik sigorta kutusu vardır. oradaki otomatlar ve amperajları uygun olarak konulduysa sorun olmaz. aşağıdan gelen elektrik ordan geçmek zorunda. sonuçta kaçak aklım mevzusunun çalışması lazım evde. eski evlerde bu yok ama yeni evlerde şart değil miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Eyvallah hocam yanıt için. Binayı yapan elemana sorsam büyük ihtimalle sıkıntı olmaz diyecek. Yarın gidip binadaki diğer vatandaşlarla da konuşacam oturdukları süre içinde sigorta atması ya da yanan cihaz olmuş mu diye.

Aranızda bilhassa elektrikçi arkadaşlar varsa yanıtlarınız önemli benim için. Hani iskan alınana kadar şunu şöyle yap bunu böyle yap gibi öneriler bazında soruyorum. Ups, regülatör vb. cihazlar koruma sağlar mı?
    ben elektrik-elektronik teknisyeniyim. bizde öyle yanma v.s bişey olmadı ama tüm bina tek bir sayaca yüklendiği için sık sık sigorta atardı sonradan her daire için ayrı sayaçlara verildi elektrik ama yanma olayı yaşamadık ama siz tedbir amaçlı tunçmatik akım korumalı priz kullanabilrsiniz özellikle bilgisayar tv v.b cihazlarda...
    dediğim gibi bu olay mütahhit ile ilgili elektrikciyle konuşup her dairenin elektriğini sayaçlara vermeli...

• The souls migration kullanıcısına yanıt
    Valla sigorta kutusu var da uygun olarak konulmuş mudur bilmiyorum. Apartmanda 3 aydır oturuluyor. En üst katta bir tane anten uydu vericisi midir nedir öyle bir cihaz gördüm çalışır vaziyette dairelere üzerinden kablolar dağılıyor her dairede tv girişleri var priz gibi. O cihaz hala patlamadığına göre şu ana kadar sıkıntı olmamıştır varsayımında bulunacağım Benim endişem voltaj yükselmeleri aşırı dalgalanmalar vs gibi şeyler. Aşırı yüklenme olur sigorta şantiye diye trifazedir diye düzgün çalışmaz falan ne bileyim.
  • Derman- D kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağ ol. Yarın ben bir ortamı yoklayayım sıkıntı varsa bu dediğin mevzuyu dile getireceğim.
  • şantiye elektriğinden kastın nedir anlamadım.
    eğer öyleyse şöyledir eğer böyleyse şöyledir şeklinde yorum yazmak yorucu oluyor. şebekeye bağlantı yok ve elektrik bir jeneratörle mi üretiliyor? gece gündüz jeneratör mü çalışıyo yani?sanmam..

eğer normal şebekeye bağlantı yoksa herşey jeneratörün voltaj regülatörünün insiyatifine kalabilir. tabiki ups çok güzel çözüm. elektrik kesintilerinde hiç etkilenmezsin bile. ama pahalıdır ve bir ömrü var. komple ev elektriğini ups den geçiriyim dersen ciddi para gidebilir ve gerilim dalgalanmalarının ardından ups elektronik devresi iflas edebilir.
  • Şantiye elektriginde voltaj dalgalanmaları olur. Şantiye elektriginde kullanılan asansörün sigortası sürekli atıyor diğer elektronun aletlerin atmaması için bir neden yok. Ayrıca şantiye suyu da pahalı. Iskan aldırmaya bakın
  • İşin teknik kısmını hiç bilmem ama 5 yıl önce taşındığım evde benim lcd tv, bulaşık makinesi ve elektrikli ısıtıcıyı pert etmişti şantiye elektriği. Tv ve pc gibi pahalı cihazlar için tedbir almakta yarar var.
  • Bende şuanda aynı durumdayım. 1 senelik yeni binaya taşındım sıfır daire. İskan başvurusu yapılmış daha çıkmamış. Su ve doğalgaz aboneliğini üzerime aldım, elektriği alamadım iskan olmadıgı için. Bu durumda şantiye elektriği kullanıldıgı için fatura fazla geliyormuş sanırım, size ne kadar geliyordu? İskanınız çıktı mı? Yardımcı olursanız sevinirim, benim konum İstanbul/Kadıköy, konuma göre de bu tarz durumlar değişebiliyormuş, elektriğin birim fiyatı vs.
  • TheTeknolojist kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle bir durum var. Eğer elektrik saati tekse binada, yani tek saat üzerinden hesaplanıyorsa fatura, kaç kişi varsa ona bölünüp dağıtıldığı için fatura çok geliyor. Bizde herkesin ayrı saati var. Binadaki yönetici kişi o saatleri okuyup ona göre faturayı belirliyor. Hatta şöyle söyleyeyim, bizim ilk ay fatura eski evde kullandığımızdan daha az gelmişti. 111 tl. Sonradan elektriğe zam geldi falan, 156 lira geliyor. Bir fark olmuyor yani. Eğer durum anlattığım gibiyse faturanda çok bir değişiklik olmaz. Hani bizim eski evde asansör yoktu, bu evde var, üç beş onun ücreti eklenmiştir faturaya en fazla.

İskan hala alınmadı. Belediye sürekli bir şeyler buluyor vermemek için. 6 aydır yok asansörün şurası olmamış, burası olmamış diye uzattılar. Şimdi engelli rampası yok diye bahane ediyorlar, sırada binanın bahçe düzenlemesi var falan,toplu halde binanın eksiklerini söylemek yerine taksit taksit belirliyorlar, özetle müteahhit belediyeyle "uzlaşmazsa" iskan işi uzuyor.

Anladım hocam. Bugün muteahhit ile konuştum ve her dairenin sayacı olduğunu, ayrı ayrı okundugunu söyledi. Yani sıkıntı yok gibi. İşin ilginç kısmı şu, daireye taşınalı 5 gün oluyor ve dün müteahhit mesaj attı ve 53 lira elektrik parası istedi. Dedim bu kaç günlüm fatura, ayın 1’i itibariyle dedi. Biz taşınalı zaten 5 gün oluyor öncesinde de kimse oturmuyordu sıfır daire yani başka bir kullanmış olamaz elektriği, önceden kalan bir kullanım değildir yani. 7-8 kez kettleda su kaynatmıştık ve gece yarısına kadar tv açık oluyor, bunlar mı neden oldu acaba o ücrete.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.