Şimdi Ara

Apartman Elekrik Panosunda Yangın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 7 Dairelik apartmanımızın elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın kazasını hafif hasarlı atlatmayı başarabildik. Yangından sonra yaptığımız inceleme neticesinde elektrik panosu , kapı otomatiği santrali, kabloların yandığını, termik manyetik şalterin yandığını ve en önemlisi dışarıda bulunan direkten eve gelen kablonun yandığını tespit ettik. Bu tespitlerin neticesinde manyetik şalterin yerine siemens marka düz şalter takıldı, yanan kablolar değişti, kapı otomatiği santrali değişti ve direkten panoya gelen kablonun ucuna yaklaşık olarak 10cm ebadında izolasyonu yapılarak ek yapıldı. Bu onarım yapılmasına rağmen pano değişmediği için panonun içerisinde yangından kalma is, kurum ve siyah kalıntılar mevcut olup tam olarak temizliğini yapamadık. Yaklaşık olarak 3 hafta olmasına rağmen apartman giriş ve çıkışlarında hala bir yanık kokusu almaktayım. Ara ara panoyu açıp kontrolünü yapıyorum fakat ısınan yada yanak bir kablo tespit edemedim. Yaşadığımız bu üzücü olay neticesinde hala panoya karşı endişe ile bakmaktayım. Sizden ricam bu yaşamış olduğumuz kazadan sonra yapmamız gereken en sağlıklı şey nedir yardımlarınızı bekliyorum. Yangın ile ilgili resimleri yükledim. Herkese iyi forumlar.

• Kablo vs yanınca kokusu kolay çıkmaz hocam iyice bi havalandırdınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden yandığını bulmanız lazım önce kokuda hemen çıkmaz dedikleri gibi.
  • Havalandırdık ama yine de kokusu duruyor yarın komple duvar ve panoyu boyayacağım ama sonuçtan hala endişeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi onardınız ama sorunu tam olarak bularak mı ? Belli ki kablo'nun kesitine göre çok fazla akım çeken bir sistem var. Bu yüzden sistem şu an çalışırken aşırı ısınan bir kablo var mı onu kontrol etmekte fayda var. İlginç olan dış kablonun zarar görmesi. Orda bıçak sigorta, kaça akım rölesi gibi koruma sistemleri yok mu ? Yani bence sistemin tasarımını aklı başında birine kontrol ettirmekte fayda olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetersiz ev elektrik tesisatı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.