Şimdi Ara

Elektrik panosundan hat çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Buzdolabının yerini değiştireceğim ama koyacağım yerde, duvarda priz yok. Tam yukarısında elektrik panosu var. Benim amacım panodan iki kablo çekip ucuna 3'lü priz takıp buzdolabının fişinide ona takmaktır. Resimde işaret ettiğim yerlere birer kablo bağlayıp (+)(-)aşağıda birleştireceğim ama kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde hem üste dokundurduğumda kontrol kaleminin lambası yanıyor hemde alta dokundurduğumda yanıyor. Oysa duvardaki prizlere dokundurduğumda birisinde kontrol kaleminin lambası yanmamaktadır. Panoda neden lamba yanıyor. Sormadan bağlamayayım dedim :)

Elektrik panosundan hat çekme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wayfarer2140 -- 31 Ağustos 2019; 12:51:55 >

• O şekilde bağlarsan iki uca da + vermiş olursun gösterdiğin yerler sigorta bin girişi ve çıkışı dir sigortayı indirdiginde çıkış daki cereyan kesilir, uçun birini çıkışa diğerini de nötr e (-) bağlayacaksin orada mavi renk kablolar vardır birbirine bağlı nötr o dur ama bu elektrik işi şakası olmaz anlayan biri yapsın sen deneme
  • Bence bir elektrikçiyi çağırın 20-30 ₺ ye rica edin 5 dk da bağlar, gösterdiğiniz kadarıyla işe yatkınlığınız yok, 3 kablo bağlamalısınız özellikle buzdolabı gibi kaçak ihtimalinin çok olduğu bir alete, +, nötr, ve toprak, toprağı bağlamazsanız bir kaçakta sizin hayatınız tehlikeye girer, bir kablo maviye (nötr), birini sarı yeşile (toprak), diğerinide siyah- kahverengi-kırmızı(faz) vs onlardan birine bağlamalısınız, tavsiyem bi elektrikçi bulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taru -- 31 Ağustos 2019; 10:39:46 >
  • Merhaba. Şöyle yaptım.
    Dediğiniz gibi Nötr kabloyu herhangi bir MAVİye (2)
    faz kabloyu KAHVERENGİYE (1)
    topraklama için SARIYA (3)

(Bir elektrikçiye sordum): Fazı bağlarken alttaki grubu seçmemiz gerektiğini, alttaki grubtanda şartel attığında akım kesilsin diye şartelin altına değil üstündeki vidaya bağlamamız gerektiğini söyledi.

Buzdolabı çalışıyor işim bitti teşekkürler.Elektrik panosundan hat çekme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bina içi kablo çekme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.