Şimdi Ara

bina içi kablo çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
36.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iyi geceler internette sık sık kopma yaşıyordum sonunda telekom geldi ve apartmandaki telefon kutusundaki kabloda sorun olduğunu söylediler ve yeni kablo çekin dediler hatta siz alın bizi arayın biz çekeriz dediler merak ettiği acaba akblo ucu oksitlenme yapmışmıdır yoksa kabloyu tümden cat 5 veya cat 6 ile değiştrimekmi gerekir öğrenciyiz bu arada ev de kira:D masrafa girmek istemiyoruz açıkcası sizce nasıl bir yol izlemeleyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bina İçi Kablo Çekme: Evinizi İnternete Bağlayın

Günümüzün dijital dünyasında, eve internet kablosu çekmek vazgeçilmez hale geldi. Bina içi internet kablosu çekme işlemi, evinizi güvenilir ve hızlı bir internet bağlantısına kavuşturarak çevrimiçi yaşamınızı kolaylaştırır.

Apartman kutusundan internet hattı çekmek için öncelikle bir internet servis sağlayıcı (ISS) ile iletişime geçmeniz gerekir. ISS, binanın altyapısını kontrol edecek ve eve internet kablosu çekme işleminin mümkün olup olmadığını belirleyecektir.

İnternet hattı çekme işlemi, genellikle binanın ortak kullanım alanlarından ve daire içi duvarlardan geçirilen kablolar kullanılarak gerçekleştirilir. İşlem sırasında duvarlarda ve tavanlarda bazı delikler açılması gerekebilir, ancak bunlar daha sonra kapatılarak estetik açıdan hoş bir görünüm sağlanır.

Eve internet kablosu çekme fiyatı, binanın büyüklüğüne, kablolama mesafesine ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir. Ortalama olarak, bina içi internet kablosu çekme işlemi için 200-500 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekebilir.

İnternet kablosu çekme işlemi tamamlandıktan sonra, ISS modeminizi kuracak ve internet bağlantınızı aktif hale getirecektir. Böylece, evinizde güvenilir ve hızlı bir şekilde internete erişebileceksiniz.

Önemli Hususlar:

• Apartman kutusundan internet hattı çekmek için apartman yönetiminden veya ev sahibinden izin almanız gerekebilir.
    • Kablolama işlemini, lisanslı ve sertifikalı bir elektrikçiye yaptırmanız önerilir.
    • Kablolarda herhangi bir hasar veya sorun fark ederseniz, derhal ISS'nizi bilgilendirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı bela işyerinde de var. Değişik modemler, hız düşürme, farklı splitter'lar vs. hepsini denedik ama dışarıdan arama gelince hat kopuyor. Bize yüklenen tek ihtimal bina içi kablolama kaldı ama o da işe yaramazsa boşu boşuna 100 tl'ye yakın malzeme ve tesisat parası vermek istemiyoruz. Bir şekilde denemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalı değil , metresi 1 liradan cat5e alabilirsiniz. Döşeme konusunda sıkıntı yok basit zaten. Sadece ucuna jak taktırırsın o kadar.
  • elektrikçi arkadaş oksitlenme yapmıştır dedi kablo cekmenise gerek yok dedi kafam karıştı işin doğrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: baranumut

elektrikçi arkadaş oksitlenme yapmıştır dedi kablo cekmenise gerek yok dedi kafam karıştı işin doğrusu

O zaman ek yerlerinden kes güzelce temizle ve yeniden ek yap. İyi izole et.
  • Elektrikcilere güvenme zorlarina gidiyor tesisat cekmek ben birsuru elektrikci cagirdim gelmediler.Gelenlerde internet hizi kablodan degildir felan diye saydilar bende kendim cektim.

• çekmek sıkıntı değil max 30 metre kablo gider alırım cat 5 çekeriz ama adam oksitlenme yapmıştır kablo çekmeden önce onu kontrol edin yine koparsa kablo çekeriz dedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bina içi kamera tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Aynı bela işyerinde de var. Değişik modemler, hız düşürme, farklı splitter'lar vs. hepsini denedik ama dışarıdan arama gelince hat kopuyor. Bize yüklenen tek ihtimal bina içi kablolama kaldı ama o da işe yaramazsa boşu boşuna 100 tl'ye yakın malzeme ve tesisat parası vermek istemiyoruz. Bir şekilde denemek lazım.

hocam bina içiyle uğraşmadan önce siz turktelekom ile görüşün. Bende de aynı sorun vard 2007 de 4mbit ozamanlar yeni çıkmıştı o hızı bile kaldırmıyordu hat. Telefon çaldığında adsl kouyordu. 2 hafta beni splitter ile oyaladıalr. Sonra baktılar meğer santralden beri gelen hatta bozukluk varmış. Kontrol etmişler komple temiz hat bağladk falan demişlerdi. Yeni taktıkları halde kutudan eve gelen kabloyuda değiştirdiler ozamandan beri memnunum şikayetim olmadı.

Şimdi yeni hat bağlattım bunu kapatıyorum telefondan kurtulmak için. Bakalım ne sorunlar çıkacak. 24 saat oldu hat çekileli hala açılmadı ADSL bekliyoruz. İnşallah sorun çıkmazda rahat ederiz. Taşınma ihtimalim olmasa uydunet ile kontrat yapacağım ama bu evden taşınma ihtimalimiz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Aynı bela işyerinde de var. Değişik modemler, hız düşürme, farklı splitter'lar vs. hepsini denedik ama dışarıdan arama gelince hat kopuyor. Bize yüklenen tek ihtimal bina içi kablolama kaldı ama o da işe yaramazsa boşu boşuna 100 tl'ye yakın malzeme ve tesisat parası vermek istemiyoruz. Bir şekilde denemek lazım.

hocam bina içiyle uğraşmadan önce siz turktelekom ile görüşün. Bende de aynı sorun vard 2007 de 4mbit ozamanlar yeni çıkmıştı o hızı bile kaldırmıyordu hat. Telefon çaldığında adsl kouyordu. 2 hafta beni splitter ile oyaladıalr. Sonra baktılar meğer santralden beri gelen hatta bozukluk varmış. Kontrol etmişler komple temiz hat bağladk falan demişlerdi. Yeni taktıkları halde kutudan eve gelen kabloyuda değiştirdiler ozamandan beri memnunum şikayetim olmadı.

Şimdi yeni hat bağlattım bunu kapatıyorum telefondan kurtulmak için. Bakalım ne sorunlar çıkacak. 24 saat oldu hat çekileli hala açılmadı ADSL bekliyoruz. İnşallah sorun çıkmazda rahat ederiz. Taşınma ihtimalim olmasa uydunet ile kontrat yapacağım ama bu evden taşınma ihtimalimiz var.

dediğiniz gibi yarın gelcek telekom ekibi inş hat çekmeye gerek kalmaz kabloların açıkta gezmesi hiç hoş değil:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

dediğiniz gibi yarın gelcek telekom ekibi inş hat çekmeye gerek kalmaz kabloların açıkta gezmesi hiç hoş değil:)

Bizim binanın hattı 1,5 senedir dışarda hocam güya yer altından binaya hat çekecek telekom ama yalan. Taşeron firma tutmuşlar, geldiler bina hattını çektiler cat5 kablo ile, bir tek geriye kapnın önündeki yer altındaki telefon hattından içeri hat çekilecek. Tam 1,5 senedir habire dilekçe veriyoruz merkeze ilgilenen yok. En son geçen gün Ankara genel merkeze şikayet ettim mail attım. Aradılar işte telefondaki hanımda hak verdi çok haklısınız kabloların öyle durması hiç hoş değil ben gerekli bilgileri aktaracğım dedi oda dilekçe yazdı size bilgi verilecek dedi ama 1 haftadır arayan soran yok.

• yemin ederim iyice nefret etmeye başladım şu telekomdan nasıl bir kurum nasıl bir anlayış anlayamadım gitti şeytan diyor git iptal ettir
  • quote:

yemin ederim iyice nefret etmeye başladım şu telekomdan nasıl bir kurum nasıl bir anlayış anlayamadım gitti şeytan diyor git iptal ettir

Bu konuda şeytana uyabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

yemin ederim iyice nefret etmeye başladım şu telekomdan nasıl bir kurum nasıl bir anlayış anlayamadım gitti şeytan diyor git iptal ettir

fikirleri hoşuma gidiyor zaten

• quote:

quote:

quote:

fikirleri hoşuma gidiyor zaten

• quote:

Pahalı değil , metresi 1 liradan cat5e alabilirsiniz. Döşeme konusunda sıkıntı yok basit zaten. Sadece ucuna jak taktırırsın o kadar.

Nasıl sadece jak taktırırsın hocam? Kablolar duvardan geçmiyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clint Sexwood

quote:

Pahalı değil , metresi 1 liradan cat5e alabilirsiniz. Döşeme konusunda sıkıntı yok basit zaten. Sadece ucuna jak taktırırsın o kadar.

Nasıl sadece jak taktırırsın hocam? Kablolar duvardan geçmiyormu?

Jakı her halikârda Rj11 olarak çaktıracak zaten. Eğer bina eskiyse, kabloların geçtiği boru ferşi dar ise veya dolu ise mecbur dışarıdan gider borusunun yanından veya apartman boşluğundan veya iç ışıklıktan tıpkı Sol fiberdeki gibi ankastreye hat çekilecektir.

• Bizim bina eskide ben hiç anlamam bu işlerden bi elektrikçi komşuya sordum duvarın içinden geçirmek lazım uzun iş filan dedi tam olarak nası yapılıyor bu iş birini tutsam kaça patlar?
  • quote:

Bizim bina eskide ben hiç anlamam bu işlerden bi elektrikçi komşuya sordum duvarın içinden geçirmek lazım uzun iş filan dedi tam olarak nası yapılıyor bu iş birini tutsam kaça patlar?

Yaylı bir alet var , kabloyu ona doluyorsun boruya sokuyorsun bir bakıyorsun dakilalar sonra senin dairende kablo. Elektrikçilerde vardı galiba.
  • quote:

quote:

Bizim bina eskide ben hiç anlamam bu işlerden bi elektrikçi komşuya sordum duvarın içinden geçirmek lazım uzun iş filan dedi tam olarak nası yapılıyor bu iş birini tutsam kaça patlar?

Yaylı bir alet var , kabloyu ona doluyorsun boruya sokuyorsun bir bakıyorsun dakilalar sonra senin dairende kablo. Elektrikçilerde vardı galiba.

Ne yapıcam hocam şimdi tam olarak elektrikçiye gidip binadan modeme cat 6 döşenecekmi diyeyim?
  • Ya deki mesela 4.katta oturuyorum evimden aşağı ankastreye kadar kablo çekilicek ne kadara çekersiniz ? bu kadar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.