Merhabalar. Halihazırda superonline kullanıyorum ftth altyapısıyla. Yakın zamanda Türk Telekom fiber altyapı kurdu ftth ve kata kadar kabloları çekip fazlasıyla pay bırakarak şaftta bıraktı. Müsait olamadığınim için evin içine çekmediler. Yakın zamanda Türk.Net fiber internet başvurusu yaptım. Telekom ekibi geldi ve kablonun daire içine çekilmediğini görüp kurulumu yapmadan gittiler. Kendilerinden hizmet alsaymışım çekeceklerdi ama başka Türk.Net olduğu için yardımcı olmadılar elektrikçi çağırıp halledin dediler. Bu kablonun ev içine Türk.Net tarafından çekilmesinin sağlanması gerekmiyor mu? Telekomun kendi çektiği kabloya ben karışmam deme hakkı var mı? Bu kabloyu elektrikçilerin çekmesi sakıncalı değil mi? Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Daire İçine Fiber Kablo Çekme
Daireye fiber kablo çekmek, evinizin internet hızını ve bağlantı kalitesini önemli ölçüde artırabilir. İşte daire içine fiber kablo çekme hakkında bilmeniz gerekenler:
Daireye Fiber Kablo Nasıl Çekilir
Daireye fiber kablo çekmek, genellikle fiber internet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. ISS, dışarıdaki fiber kabloları dairenizin içine getirecek ve bunları yönlendirici veya modem gibi cihazlarınıza bağlayacaktır.
Daire İçine Fiber Kablo Çekme Ücreti
Daireye fiber kablo çekme ücreti, ISS'ye ve dairenin konumuna bağlı olarak değişebilir. Bazı ISS'ler kurulum maliyeti alırken bazıları da bunu ücretsiz olarak sunabilir. Ücretsiz kurulum genellikle yeni abonelikler veya uzun vadeli sözleşmeler için geçerlidir.
Fiber Kablo Çekimi
Fiber kablo çekimi, yetenekli teknisyenler tarafından gerçekleştirilmelidir. Kablo dikkatlice döşenmeli ve duvarlara veya diğer yapılara zarar vermemelidir. Çoğu durumda, kablo duvarların içinden veya taban tahtalarının altından geçirilir.
Daireye Fiber Kablo Çeken Şirketler
Daireye fiber kablo çeken birçok şirket bulunmaktadır. Yerel ISS'leri araştırın ve fiyatlar ve hizmetler hakkında karşılaştırma yapın. İnternet hızınız, konumunuz ve bütçeniz gibi faktörleri göz önünde bulundurun.