Şimdi Ara

FTTH Daire İçine Fiber Kablo Çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Halihazırda superonline kullanıyorum ftth altyapısıyla. Yakın zamanda Türk Telekom fiber altyapı kurdu ftth ve kata kadar kabloları çekip fazlasıyla pay bırakarak şaftta bıraktı. Müsait olamadığınim için evin içine çekmediler.

Yakın zamanda Türk.Net fiber internet başvurusu yaptım. Telekom ekibi geldi ve kablonun daire içine çekilmediğini görüp kurulumu yapmadan gittiler. Kendilerinden hizmet alsaymışım çekeceklerdi ama başka Türk.Net olduğu için yardımcı olmadılar elektrikçi çağırıp halledin dediler.

Bu kablonun ev içine Türk.Net tarafından çekilmesinin sağlanması gerekmiyor mu? Telekomun kendi çektiği kabloya ben karışmam deme hakkı var mı? Bu kabloyu elektrikçilerin çekmesi sakıncalı değil mi?

Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Daire İçine Fiber Kablo Çekme

Daireye fiber kablo çekmek, evinizin internet hızını ve bağlantı kalitesini önemli ölçüde artırabilir. İşte daire içine fiber kablo çekme hakkında bilmeniz gerekenler:

Daireye Fiber Kablo Nasıl Çekilir

Daireye fiber kablo çekmek, genellikle fiber internet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. ISS, dışarıdaki fiber kabloları dairenizin içine getirecek ve bunları yönlendirici veya modem gibi cihazlarınıza bağlayacaktır.

Daire İçine Fiber Kablo Çekme Ücreti

Daireye fiber kablo çekme ücreti, ISS'ye ve dairenin konumuna bağlı olarak değişebilir. Bazı ISS'ler kurulum maliyeti alırken bazıları da bunu ücretsiz olarak sunabilir. Ücretsiz kurulum genellikle yeni abonelikler veya uzun vadeli sözleşmeler için geçerlidir.

Fiber Kablo Çekimi

Fiber kablo çekimi, yetenekli teknisyenler tarafından gerçekleştirilmelidir. Kablo dikkatlice döşenmeli ve duvarlara veya diğer yapılara zarar vermemelidir. Çoğu durumda, kablo duvarların içinden veya taban tahtalarının altından geçirilir.

Daireye Fiber Kablo Çeken Şirketler

Daireye fiber kablo çeken birçok şirket bulunmaktadır. Yerel ISS'leri araştırın ve fiyatlar ve hizmetler hakkında karşılaştırma yapın. İnternet hızınız, konumunuz ve bütçeniz gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Türk Telekom onlardan almayınca bazı durumlarda böyle uğraştırıyor. Bence kendileri çekmek zorunda.

Türknet bu olaya ne diyor?

Bu arada iki farklı fiber altyapı kullanmak için mi başvurdunuz?

• thelordof kullanıcısına yanıt

Mevcutta superonline kullanıyorum ve taahhüt bitimi yaklaştı. Türk.Net bağlanabilirse onu iptal edeceğim. Önceden onun bağlantısını garsnti altına alayım diğerini vakti gelince iptsl ederim dedim. Geeçi iki hafta kaldı artık bakalım nasıl olacak. Pratik olarak ikisini aynı anda kulanmak mümkün iki farklı altyapı olruğu için. Superonline hattı vardı sadece yakın zamanda Türk Telekom da hat çekti. Tüm kabloları döşedi evlere kadar ancak o anda müsait olmadığım için benim kabloyu fazlaca pay bırakarak sarıp aynı kattaki şaftta bıraktılar.

Ben de kabloyu onların çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kendi kabloları kendi altyapıları. Bana da eğer bu bir hizmetse sunacaklardı zaten.

Kurulum ücreti veriyorum bir de. Gelip modemi fişe takmaysa onu herkes yapabilir.

Türk.Net şimdilik ilgilendiğini gösteren mesajlar atıyor benim durumu bildirmeme istinaden. Türk Telekom adreste ankastre kutusunun olmaması nedeniyle iş emri iptal edilmiştir diye dönüş yapmış Türk.Net'e. Tekrar durumu bildirdim; ankastre kurulu ve kablo kata kadar çekili sadece sizden hizmet alacağımı bahane ederek normalde yaptıkları işi yapmıyorlar diye. Bakalım tekrar iletmişler Türk Telekom'a talep ama pek umudum yok sonuçtan.

• voxah kullanıcısına yanıt

İlla onlardan alınması için ne kadar uğraştırıyorlar, zorluk çıkarıyorlar ya.

Superonline dan Türknet'e geçme nedenlerinizden biri de daha düşük fiyatlı fatura ödemek mi?

• geçmiş olsun şafta kadar çektiklerine şükür et bende o bile yok buarada bölgeden bölgeey değişiyor eve kadar çekme işi ama seni baştan savmışlar gibi

• Superonline'da ankastreden evin içine/modeme kadar kablo çekme işi aktivasyon/kurulum bedeline dahildi gelen ekipler herşeyi hallediyordu, türknet,telekomda ise git sen elektrikçiye çektir bizde gelip modemi takalım diyorlar.

• Merhaba, abonelik sürecinde yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüm. Size yardımcı olabilmem için müşteri numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber kablo çekmek.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thelordof kullanıcısına yanıt

Aslında daha düşük fiyatlı değil Türk.Net. Superonline'da 35 Mbit 81₺ ödüyorum. Yakın zamana kadar sadece Superonline fiber vardı sitede. Ona mecburduk açıkçası. Türk Telekom yeni geldi. Asıl geçme nedenim taahhütlü hizmetleri sevmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhk198555

Superonline'da ankastreden evin içine/modeme kadar kablo çekme işi aktivasyon/kurulum bedeline dahildi gelen ekipler herşeyi hallediyordu, türknet,telekomda ise git sen elektrikçiye çektir bizde gelip modemi takalım diyorlar.

Asıl sıkıntı normalde evin içine çekiyorlarken müsait olamadığım için hak kaybetmem. Ayrıca Türk.Net değil de kendilerinden hizmet alsam yapacak olmaları. Ve tabi ki Türk.Net'in bu konuda birşey yapmaması. Aynı mevzuyu iki kere bildirdim; bugün yine aradılar kablo evin içinde değilse karışmıyoruz dediler. Bir de ankastre yok o yüzden işlem yapılmadı diye sisteme düşüyorlar.

Türk.Net maleser bu konuda sınıfta kaldı. Ben kurulum ücretini neye ödüyorum ki. İş olarak yapacağı kablo sonlandırma.

Velhasıl bugün de tekrar aynı cevabı alınca saha ekiplerinden, kendim çektim kabloyu. Çok da kolay oldu açıkçası kılavuzla. Ama bunu Türk.Net'in çözmesi gerekirdi. Bedavaya hizmet almıyoruz sonuçta. Altyapı hizmeti aldığı firma hizmetini eksik yerine getiriyorsa sağlayıcı eksiği gidermekle yükümlüdür. Sözleşme imzalarken jet hızıyla kurye ayağıma kadar gelip halledebiliyor işi.

• Telekoma sorsan daire içi bizim sorumluluğumuz falan değil bık bık. El mahkum çekeceksiniz elektrikçiyle.

taahhüt konusunda haklısınız. Bağımlı kalma durumu can sıkıcı.

Merhaba, kontrol ettiğimde yaptığımız başvuruya yerleşik operatör ret vermiş. Ben kablo bağlantısını yaptığınızı belirterek aktivasyon ekibimize işlemlerinizin önceliğini ilettim. Kontrol ederek size dönüş yapacaklar.
  • Daireye kablo çekme işini TürkNet yapmiyormu? 108₺ kurulum bedelinin amacı nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eğer iç tesisat için kablo çekilmesi gerekiyorsa ya abonemiz kendisi yapıyor ya da metre başına kablo ücretini alarak ekipler yapıyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Müşteri kabloyu kendisi alırsa, TurkNet ekipleri bu kabloyu çektiği için mi bu kurulum bedeli olan 108₺ alınıyor yanıi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Sadece kurulum işlemi için değil arka planda yapılan birçok işlem için kurulum ücreti alınıyor ve iç tesisat müşteri sorumluluğunda olduğu için iç tesisat için kablo bağlantısı gerekirse ya abonemiz kendisi yapıyor ya da metre başına kablo ücretini alarak ekipler yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.