Şimdi Ara

Apartman içinden daireye kablo çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başvuru yaptım gecenlerde teknisyenler geldi apartman girişinde kutu var 7. katta oturuyoruz daireye kablo çekmiyolarmış asansör boşlugundan yapalım dedik kanun çıkmış biz yapamayız dediler 7 kat kırılıp kablo ordan falan geçicekmiş yada kutuyu en üst kata alabilirlermiş apartman yönetiminden izin alınması lazımmış falan. olmadı yani apartmanda zaten birlik yok yönetimle konuşsam masrafı geçtim kırma dökme işine zaten yanaşmazlar bu yuzden suan 14 haneli apartmanda uydunet kullanan yok

Uydunet neden daireye kadar kablo çekmiyor yani apartman girişine kutu koymakla bitmiyor dairelere de kablo çekip birde kampanya yapıp müşteri kazanması gerekmiyor mu

Buna benzer sorunla karşılaşan yada çözüm için ne yapmak lazım fikir verebilirseniz sevinirim olmadı zaten yazın millet tatile gidince asansör boşlugundan sallandırmayı dusunuyorum kabloyu :D

• SuRmert kullanıcısına yanıt
    Uygulama bu şekilde. Zaten telefon, tv vb. tesisatların binanın yapımı sırasında hazır edilmiş olması gerekiyor (en azından belli bir tarihten sonra yapılan binalarda). Yani bu inşaatı yapanın sorumluluğunda. Uydunet/Telekom sadece binaya kadar bağlantıyı getiriyor. Binadaki tesisat size ait.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Uygulama bu şekilde. Zaten telefon, tv vb. tesisatların binanın yapımı sırasında hazır edilmiş olması gerekiyor (en azından belli bir tarihten sonra yapılan binalarda). Yani bu inşaatı yapanın sorumluluğunda. Uydunet/Telekom sadece binaya kadar bağlantıyı getiriyor. Binadaki tesisat size ait.

Bize geçen aylarda alt yapı getirdiler, kutuyu en yukarıda asansör dairesinin oraya koymuşlar ve binada uydunet kullanan var. Bir yer yıkıp döktüklerini hatırlamıyorum. Daireye getirmeden de bağlanabiliyor mu yani?
  • Binanın kablo boşluğu felan yokmu peki siz evi almadan önce bunlara bakmadınızmı?
    Ev alırken sadece kaç odalı yada kaç tane banyosu var diye bakmayın ev alırken altyapısı nedir?Kablolar nereden gidiyor ileride sıkıntı yaşarmıyım ev alırken herşeyine bakacaksınız.
    Apartman içinden telefon kablosu gitmesi lazım.Anten kablosu ve elektrik kabloları nereden gidiyor bunları öğrenmeniz lazım.
    Proje çizilirken herşeyin detayına giriliyor ve onay çıkıyor.
    İskan demek oturma izni demek yane herşeyiniz tamam oturabilirsiniz diyor.
    Adam gibi elektrikçi tutucaksınız apartmanca bunu karşılayacaksınız eğer bina içi tesisatınız yoksa nasıl götürülür bir proje yapar ve onay alır yöneticinizden baya bir karışık durum geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bina 15 senelik uydunet kutu koyalı 2-3 sene oluyor sonradan geldiği için bina girişine kutu var sadece dairelere dağıtım yok gecen sene montolama yapıldı dış cepheye anten kabloları falan hep asansör boşlugundan geçirdiler.

mantıklı olan asansör boşlugundan dagıtım yapmak ama onada gelen uydunet teknisyenleri yanaşmadı biraz araştırma yaptım belirtilen kanun doğru yani asansör boşlugundan kablolama yapmak yasak ve daha önce asansör boşlugundan geçilen kablolarında sökülmesiyle ilgili.

yani 2 seçenek kalıyor sanırım bana ya asansör boşlugundan elektirikçi yada asansöre bakım yapanlara para verip ordan kabloyu geçiricem yada yönetim karar alıcakta kırılı dökülüp dairelere tesisat çekilicek falan buda uzun iş bu yuzden zaten 2-3 senedir uydunet kullanan yok apartmanda :D

peki ben neden uydunete bukadar geçmek istiyorum onuda anlatımda trajediyi anlayın :D bundan 14-15 sene önce apartman girişine posta kutuları yapılıyor gelen adam duvara matkapı sokmasıyla bize gelen telefon hattını tutturuyor herif :D 14 de 1 şansla bizim telefon hattı kesiliyor tabi sonra elektirikçiye yaptırdık ama daha girişte 2-3 tane ek var kablo apartman girişinde açık yerlerden geçiyor son 1 senedirde bağlantımda kopmalar oluyor ttnet kullanıyorum hat değerlerim sözde iyi dedi gelen ttnet ekibi ölçüm yapmıştı ama modem içinde gelen crc hataları 200-300 binleri buluyor bunuda araştırdım kablolama ile ilgiliymiş sıkıntı buyuk yani :D

• quote:

Orijinalden alıntı: SuRmert

arkadaşlar bina 15 senelik uydunet kutu koyalı 2-3 sene oluyor sonradan geldiği için bina girişine kutu var sadece dairelere dağıtım yok gecen sene montolama yapıldı dış cepheye anten kabloları falan hep asansör boşlugundan geçirdiler.

mantıklı olan asansör boşlugundan dagıtım yapmak ama onada gelen uydunet teknisyenleri yanaşmadı biraz araştırma yaptım belirtilen kanun doğru yani asansör boşlugundan kablolama yapmak yasak ve daha önce asansör boşlugundan geçilen kablolarında sökülmesiyle ilgili.

yani 2 seçenek kalıyor sanırım bana ya asansör boşlugundan elektirikçi yada asansöre bakım yapanlara para verip ordan kabloyu geçiricem yada yönetim karar alıcakta kırılı dökülüp dairelere tesisat çekilicek falan buda uzun iş bu yuzden zaten 2-3 senedir uydunet kullanan yok apartmanda :D

peki ben neden uydunete bukadar geçmek istiyorum onuda anlatımda trajediyi anlayın :D bundan 14-15 sene önce apartman girişine posta kutuları yapılıyor gelen adam duvara matkapı sokmasıyla bize gelen telefon hattını tutturuyor herif :D 14 de 1 şansla bizim telefon hattı kesiliyor tabi sonra elektirikçiye yaptırdık ama daha girişte 2-3 tane ek var kablo apartman girişinde açık yerlerden geçiyor son 1 senedirde bağlantımda kopmalar oluyor ttnet kullanıyorum hat değerlerim sözde iyi dedi gelen ttnet ekibi ölçüm yapmıştı ama modem içinde gelen crc hataları 200-300 binleri buluyor bunuda araştırdım kablolama ile ilgiliymiş sıkıntı buyuk yani :D

Üç senedir oldu Uydunet kullanıyorum. Apartmanda havalandırma boşluğu yok mu?

Bizim apartman havalandırma boşluğunu kullanıyor, kırma-dökme olmadan banyonun havalandırma penceresinden kablo ile ev içerisine gayet düzgün bir şekilde kablo çekildi.

Tv ve internet bir arada sorunsuz bir şekilde yıllardır kullanıyorum.

• var havalandırma boşlugu da sorim bakim aşadan nereye iniyor :D ama sonuç olarak elektirikçi ve kablo parası falan bana ait olucak gibi neyse bakalım
  • Bende daire 7 de oturuyorum. Kablo daire 6 ya kadar çekilmiş. Daire 6 uydunet kullanmıyor, onun kablosundan ek yaptırarak elektirikçiye kendi daireme çektirdim.
    Bize gelen kurulumcu da buna müdahale edemeyeceğini söylemiş beni elektirikçiye yönlendirmişti. Kablonun metresi 1.5 TL imiş. + servis ücreti.
  • havalandırma işide boş çıktı zemin kattakilerle anlaşıcanda evin içinden geçip yukarıya çıkması lazım bilmiyorum nasıl olucak bu şekilde de olması zor ttnetin de sözleşme süresi bitti şu daireye kablo çekseler hemen geçicek durumdayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.