Reeder ReeKiddo2 Akıllı Çocuk Saati Tanıtımı
Bu konuyu yeni çıkmış olan Reeder Kiddo 2 saat hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ve tecrübesi olanların paylaşabilmeleri için oluşturdum. Anlaşılması zor şekilde Reeder kendi web sitesinde bu saati tanıtmıyor, sadece takip programı için bir blog yazısı, Youtube kanallarında da çok kısa bir video paylaşmışlar.
Sipariş vermeden önce saatin ölçüleri hakkında fikir sahibi olmak istemiştim çünkü piyasada bulunan çoğu model çok büyük ebatlara sahip ve yetişkin bileklerinde bile kaba görünüyorlar. Bu nedenle karşılaştırma yapılabilmesi için elimde olan Xiaomi Mi Band 5 akıllı bileklik ve Wesse Connect Akıllı saat ile yan yana fotoğraf paylaştım.
Saat 4G LTE özellikli olarak geliyor ancak ilk denememde Bimcell 4.5G simkart ile açmaya çalıştığımda internete bağlanamadım. Daha sonra Operatör ayarlarından 4.5G'yi kapatıp 3G'ye geçiş yaptım ve internet bağlantısı sağlayabildim. 3G modunda saat ilk 5 dakika internete bağlı görünürken daha sonra uygulama üzerinden bağlantı sağlamaya çalıştığımda "Saat İnternete Bağlı Değil" hatası almaya başladım. Görüntülü görüşme yapmak istediğimde de saat ve telefon arasında bir türlü iletişim kuramadım. Operatör ayarlarından tekrar 4.5G'ye geçiş sağladım ve son 24 saattir bağlantı sorunu yaşamadım. Görüntülü görüşme denemem de de herhangi bir sorun çıkmadı. Sesli görüşme kalitesi gayet iyi. Kapalı spor salonunda kalabalık ortamda bulunan oğlumu aradığımda net bir görüşme yapabildim. Ortam dinleme özelliğinde ise mikrofona uzak sesler pek anlaşılmıyor ancak çocuğun bulunduğu ortam hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz. Dikkat edilmesi gereken bir konu da bu tür küçük batarya kapasiteli cihazların 1A şarj cihazları ile şarj etmemiz gerektiğidir. Günümüz telefon şarj aletleri hızlı şarj özelliği ile yüksek amperlere sahip olduğundan bu tür küçük cihazlarda kullanmak batarya verimliliği ve ömrü için ciddi olumsuzluklara sebep olabiliyor. Maalesef Saatin pil kapasitesi ile ilgili herhangi bir bilgi de paylaşılmamış. Birçok çocuk saati gibi bu saatte SeTracker2 uygulaması üzerinden yönetiliyor. Son olarak saatin kayışı oldukça yumuşak ve genişliği 22 mm.
Saate ulaşmak isteyenler Reeder Mağazalarında bu saati görerek alabilir veya alternatif e-ticaret sitelerinden sipariş vererek sahip olabilirler.
Saatin kullanma kılavuzu, 8 yaş çocuk bileğinde görünümü ve bir kaç görselini ekliyorum.
Kutu İçeriği: Manyetik Şarj kablosu, Sim kart kapağını açıp kapatabilmek için mini tornavida ve sim kart kızağını çekebilmek için aparat.
Kutu Üzerinde Yazan Özellikler: GPS, Sim Kart, Arama, Hava Durumu (saat ekranında veya menüsünde böyle bir özellik göremedim), Haritada Konum Gösterme (yaklaşık 100-150 metre sapma ile görebiliyorum), Adım Sayar, Güvenli Alan Denetimi.
Umarım ilgilenenler için az da olsa yardımcı olabilmişimdir.
Reeder'in saat için yayınladığı blog yazısı:
Reeder'in kendi Youtube paylaşımı:
Awox U5600STR/4K/S RT5047B LNB Regülatör Arızası
Awox U5600STR TV anakartında RT5047B Tek Çıkışlı LNB Besleme ve Kontrol Voltaj Regülatörü yandı. TV den dumanlar çıkınca hemen kapattım ve anakartı söktüm. Yetkili servis bu tür parçalar merkezden gönderilmiyor anakart değişimi öneriyorlar dedi. Küçük bir devre için anakart neden değişirki diyerek bilgi ve tecrübesine güvendiğim bilgisayar teknik servisi arkadaşımın yanına gittim. Yanan regülatörü söktüğü ve marka/modelini teşhis ettiği için Aras Bilgisayar - Ömer Balcı'ya çok teşekkür ediyorum. Parça temin edene kadar TV'yi harici uydu ile kullanacağım. TV uydu alıcı fonksiyonu devre dışı şekilde çalışabiliyor. Gelişmeleri daha sonra tekrar paylaşacağım. Ayrıca yanmanın etkisi ile marka/model teşhisi koyamasaydık müsait zamanında kendi TV'sinden kontrol ederek 9yardımcı olabileceğini söyleyen @2ekmek1sut üyemize de teşekkür ederim.
Aranıyor: The Mighty Ducks Serisi 1992/1994/1996 Türkçe Dublaj
|
|
Wii Aksesuar Kitleri çok uygun fiyata 12,90 - 19,90 TL
|
|
|
|
Projeksiyon Lambası Uyumu!
|
Projeksiyon çalışır durumdayken lamba sönüyor? (BenQ MP611c)
|
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 118
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 29.687 (Bu ay: 453)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar