Bilgisayar kasma problemi & Zamanlanmış tarama
Merhaba herkese,
Aşağıda detaylarını anlatmaya çalıştığım laptopumdaki kasma konusu ile ilgili yorumlarınızı / önerilerinizi rica ediyorum.
TTnet Mcafee kullanıyorum ve bu antivirüs programından kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir kasma problemi yaşıyorum.
Çoğu zaman laptopum stabil bir şekilde çalışıyor fakat antivirüs programının zamanlanmış tarama tarihi yaklaştığı zaman bilgisayarda problemler ortaya çıkıyor.
Daha önce bu problemi yaşadığımda antivirüs programı içerisindeki zamanlanmış taramayı bir kaç kez aç kapa yaparak tarama zamanını her seferinde bir kaç ay öteye atıyordum. Her kapat aç yaptığımda zamanlama tarihi 15 gün ileri atıyordu ve bu kasma problemi anında geçiyordu.
Ancak geçenlerde mcafee yazılımına bir güncelleme geldi ve kullanıcı arayüzü tamamen değişti. Şu an kapat aç yaptığımda program bu zamanlanmış tarihi öteye atmıyor her kapat aç sonunda sabit 2 temmuz tarihini görüyorum.
Zamanlanmış taramayı tamamen kapatmak daha önce işe yaramıyordu, şu anda da işe yaramıyor.
Antivirüs programı kapatmak daha önce de işe yaramıyordu, şu anda da yaramıyor.
Yaşadığım problemler şu şekilde;
---Şu an çalıştığım programlarda ciddi kasılmalar yaşıyorum.
---Klasörler içinde geçişler yaparken bile kum saatleri (0,5 sn kadar) çıkmaya başlıyor.
Normalde tabi ki böyle bir durum söz konusu olmuyor.
---İnternet sitelerini açmaya çalışırken ilk 2-3 sn. beyaz bir sayfa ortaya çıkıyor daha sonra internet sitesi açılıyor.
Örneğin Youtube ilk açılışı şu an böyle:
Görev yöneticisi ekranı ie aşağıdaki gibi. bu ekran görüntüsünü alırken tüm klasör ve programlar kapalı idi.
Normal şartlarda bu durumda RAM max. %25-27 olur ve bilgisayar bu değerlerde gayet stabil (benim için) bir şekilde çalışmakta idi.
Excell Tablo Karşılaştırma formatı
itunes ile mp3ten zil sesi yapma
|
İETT Öğrenci Paso Vize İşlemi - 2015
|
galaxy s4 wi-fi sorunu
|
galaxy s4 wi-fi sorunu
|
N97 mini'ye eski telefondaki sms leri aktarma sorunu
|
avea 444' lü numaralar
|
Trafik - radar kontrolü
|
hp pavilion dv6 1235et dokunmatik (ses) tuş
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 95
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 9.013 (Bu ay: 62)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı