Şimdi Ara

avea 444' lü numaralar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
21.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Avea' nın her yöne özgürlük tarifesindeyim ancak kafama takılan bi sorun var.
    Avea nın sitesinde ;
    http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/tarifeler/faturali/heryone_sinirsiz.shtml?pagemenu=tarifeler.faturali.sinirsizheryone#fragment-11

Tarifenin aylık sabit ücreti KDV, ÖİV dahil 77 TL'dir. Tarife kapsamındaki kullanım, yurtdışına, Avea Müşteri Hizmetlerine, bilgi ve danışma numaralarına, 444 ile başlayan numaralar hariç özel servis numaralarına ve tüm katma değerli hizmet sunulan numaralara doğru yapılan aramaları, faks, data, WAP aramalarını, görüntülü aramaları kapsamamaktadır. Bu aramalar ilgili arama ve/veya servis için belirlenen ve bu sitenin Servis Ücretleri kısmında yer alan fiyatlara göre ücretlendirilecektir.

şeklinde bir madde var ancak forumda baktığımda 444 lü numaraları aradığınızda ekstra ücretli olduğundan bahsediliyor. bazı yazılarda da başına 212 konulmasından bahsediliyor bunun aslı nedir acaba???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniac34 -- 23 Şubat 2010; 10:59:57 >

• 444'lü numaranın başına 542 koyarsan fatura ayrıntılarında diğer operatör olarak çıkar ücretlendirilmessn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür54

444'lü numaranın başına 542 koyarsan fatura ayrıntılarında diğer operatör olarak çıkar ücretlendirilmessn.

542 ne alaka ?
    ben mesela ttnet i aramak istiyorum, 542 444 0 375 i mi arayacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniac34 -- 23 Şubat 2010; 12:54:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniac34

quote:

444'lü numaranın başına 542 koyarsan fatura ayrıntılarında diğer operatör olarak çıkar ücretlendirilmessn.

542 ne alaka ?
    ben mesela ttnet i aramak istiyorum, 542 444 0 375 i mi arayacam

Alıntıları Göster
    0 212 gibi alan kodu koyasanız ücretlendirilmezsiniz
    blg

• quote:

Orijinalden alıntı: Selfservice

blg

avea konturlude bu geçerli değil diye biliyorum daha önceki yazılardan
  • 444'lü numaralar özel servise giriyor, müşteri hizmetlerini ararken 0212 444 1 500 şeklinde ararsanız ücretsiz dakikaların içerisine girer.
  • quote:

blg

0212 koyulursa ücretlendirme olur. 0542 koyarsa herhangi bir ücretlendirme olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mp3DeLiSi

quote:

blg

0212 koyulursa ücretlendirme olur. 0542 koyarsa herhangi bir ücretlendirme olmuyor.

Alıntıları Göster
    Bilen de bilmeyen de bol keseden sallamış sallayabildiğini;
    Aveada 444 lü numaraların başına 0312 gibi kodlarla ararsanız ücretsiz dakikalarınızdan düşmez, ayrıca ücretlendirilir ya da kontörünüzden düşer. Ama diğer operatörlerin alan kodlarını ekleyerek ararsanız varsa ücretsiz dakikanızdan düşer.
    Az önce 0542 4440202'yi arayarak denedim.

Edit:DÜşmediğini deneyerek anladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 23 Şubat 2010; 19:07:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bariscevik

Aveada 444 lü numaraların başına ister 0544 isterseniz 0312 koyun ücretsiz dakikalarınızdan düşmez, ayrıca ücretlendirilir ya da kontörünüzden düşer.

Avea her yöne özgürlük tarifesinde 444'lü numaranın başına 542 veya herhangi bir ilin kodunu koyunca ücretlendirmezsin..
    Bilip bilmeden konuşma yalan mı söylüyorum şimdi ben!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür54 -- 23 Şubat 2010; 19:02:50 >
  • quote:

Aveada 444 lü numaraların başına ister 0544 isterseniz 0312 koyun ücretsiz dakikalarınızdan düşmez, ayrıca ücretlendirilir ya da kontörünüzden düşer.

Sende pek bilmiyorsun. Avea Gsmobile hattımla garanti müşteri hizmetlerini aramıştım. Başına 0212 koydum normal 3 kontörüm gitti. Daha sonra 0542 koyarak aradım hediye 250 dakikamdan düştü...
  • ş-ş-ş Sakin olun köpürmeyin. Sallamış derken asıl il kodlarını kastetmiştim. diğer şebekeler arada kaynadı. Mp3DeLiSi Kızma bak bal almam
    quote:

quote:

Avea her yöne özgürlük tarifesinde 444'lü numaranın başına 542 veya herhangi bir ilin kodunu koyunca ücretlendirmezsin..

quote:

quote:

Sende pek bilmiyorsun. Avea Gsmobile hattımla garanti müşteri hizmetlerini aramıştım. Başına 0212 koydum normal 3 kontörüm gitti. Daha sonra 0542 koyarak aradım hediye 250 dakikamdan düştü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 23 Şubat 2010; 19:13:43 >

• quote:

ş-ş-ş Sakin olun köpürmeyin. Sallamış derken asıl il kodlarını kastetmiştim. diğer şebekeler arada kaynadı. Mp3DeLiSi Kızma bak bal almam
    quote:

quote:

quote:

quote:

Bal alıp almamak önemli değil de insanlara doğruyu aksettirmek lazım. :)))

• quote:

quote:

ş-ş-ş Sakin olun köpürmeyin. Sallamış derken asıl il kodlarını kastetmiştim. diğer şebekeler arada kaynadı. Mp3DeLiSi Kızma bak bal almam
    quote:

quote:

quote:

quote:

Bal alıp almamak önemli değil de insanlara doğruyu aksettirmek lazım. :)))

Alıntıları Göster
    ben kodu koydum.....
    aveda bize faturalandırdı 444 aramaları
    il kodu koyarak aramıştım
    ama gsm kodu koyarak aramadım denemedımde
    tarıfem kamu hattı 250 dk her yone bdv
    bılen ve uygulayan arkadaşlar bilgilendirsın bızleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mnr980 -- 27 Şubat 2010; 11:52:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

ben kodu koydum.....
    aveda bize faturalandırdı 444 aramaları
    il kodu koyarak aramıştım
    ama gsm kodu koyarak aramadım denemedımde
    tarıfem kamu hattı 250 dk her yone bdv
    bılen ve uygulayan arkadaşlar bilgilendirsın bızleri

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu konuda net bir bilgi verebilecek var mı acaba ?
    tşk. ler...
  • quote:

tşk. ler...

Alıntıları Göster
    turkcell de 532 yerine, 212 tuşlayın, ücretsiz dakikanızdan gitsin. (tarafımdan denendi.)

quote:

Başına sabit alan kodunu koyarak (0212 444 gibi) yapılan 444 lü müşteri hizmetleri aramaları paket dakikaları kapsamında ücretlendirilirken, herhangi bir sabit alan kodu koymadan yapılan 444 lü müşteri hizmetleri aramaları paket kapsamında değildir.

Turkcell Müşteri Hizmetleri'ni aramak 1 SMS olarak ücretlendirilir.

vodafone da 532, 542, 212,312 koyun, her halukarda ücretsiz dakikanızdan gidiyor.

quote:

CEP LİMİTSİZ SABİT HAT ve VF LİMİTSİZ + DİĞER YÖNE 400 DAK. TARİFESİNDE ve EFSANE TARİFE'DE

Aradığınız 444'lü numaranın başına 0212,312,532 koyup arasanız VF'da ise LİMİTSİZ ve ÜCRETSİZ..

avea da net birşey söyleyemiyoruz. 2 farklı yorum var:

quote:

ben aveadan başına 0542 koyarak arıyorum 444 lü numaraları fatura ayrıntısında diğer operatör olarak yazıyor ve ücretlendirme olmuyor

quote:

505 oldugunda avea ücretlendiriyor. Ben vodafone hattımdan aradığım zaman örneğin 05424440333 veya 05424440000 numaraları aradığım zaman herhangi bir ücretlendirme olmuyor. Ama aveada dakikası 3 kontör düşüyor.
    //avea taraftar hattı kullanıcısı//

bu konudaki mesajlardan derlenmiştir:http://forum.donanimhaber.com/m_37959501/tm.htm

• quote:

tşk. ler...

Alıntıları Göster
    İddialı konuşmıyayım ama bilgimin çok kişiyi aydınlatacağını düşünüyorum.Bu konuda ayrıntılı bilgileri daha önce birkaç yerde yazdım.

Yine biraz ayrıntı girerek yazayım.

GSMobile Eski Açık tarifesi kullandığım için ev-iş yönlerine doğru da ayrı olarak 1000 dakika hediyem var.

Tarifem iyi incelediğinde aslında heryöne bir tarife ama 6750 dakika ile sınırlı.

444 lü numaraları aramak aslında ücretsiz arkadaşlar ama aslında diyorum bunun bir dikkat edilmesi gereken yeri var.

Aranacak 444 ile başlayan Müşteri Hizmetleri türü numaraları ararken başına 0212 getirmelisiniz.Bazı şehirlerde bu başa gelecek numara 0312 de olabilmekte.

Eğer direk 444 ile tuşlamaya başlarsanız tarifenizdeki ücretlendirme ile faturaya geçer,yani bedava dakikalardan gitmez.

Eğer bedava dakikalarınız arasında ev-iş yada sabit hat yönüne bedava dakika varsa,aramalarda başına 0212 eklerseniz,yani 0212 444 diye tuşlama yaparsanız,

bedava dakikalardan düşer.Benim paketim 49 TL ve ayda en az 50 dakika 444 lü numaralar ile konuşuyorum,hiç ekstra ücret yazmadı.50 TL den fazla fatura gelmedi konuşmalardan

dolayı.

Dikkat dilmesi gereken bir durumu da yazmak istiyorum,aranacak numara Operatörün Müşteri Numarası ise,yani 444 ile başlayan müşteri numarası ise,başına 0212 koysanız bile

her arama başına bazılarında 1 bazılarında 2 kontör ücret alıyorlar.Bunun sebebi konuşmanın çok uzaması durumunda,daha fazla ücret ödememeniz içinmiş.Ne kadar konuşursan

konuş hattın müşteri hizmetleri ile yinede en az ücret,yani 1 yada 2 kontör ücret düşüyor başına 0212 eklesende.

Benim tavsiyem,her müşteri hizmetlerinin 444 ile başlamayan bilmediğimiz müşteri hizmetleri numarası var.Mesela ben 0212 444 0 905 yerine 0555 444 0 905 i arıyorum,

ve avea yönüne bedava 5000 dakikamdan düşüyor.Sizin operatörünüzün GSM hatlı müşteri hizmeti veren numarası nedir bilemiyorum.

Birde bedava sms hakları olanlara duyurum olacak,heryöne bedava sms hakkınız olsa bile 4 rakamlı 4122 gibi,1905 gibi numaralara göndereceğiniz sms ler ücretlidir.

Mesela bazı bankalar,ençok sms yi sen gönder hediye kazan der,o numaralara sms bedavadan gitmiyor.

Mesela bankalar kredi verir,illa cepten sms at öyle başvur hemen kredin gelsin der,sizin gönderdiğiniz sms lerden bankalar para kazanıyor operatörle anlaşıp.

Kredi çok kişiye çıkmamasına rağmen,hemen çıkacak sen sms at gibi kampanyalar bu yüzdendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4638581F3

turkcell de 532 yerine, 212 tuşlayın, ücretsiz dakikanızdan gitsin. (tarafımdan denendi.)

quote:

Başına sabit alan kodunu koyarak (0212 444 gibi) yapılan 444 lü müşteri hizmetleri aramaları paket dakikaları kapsamında ücretlendirilirken, herhangi bir sabit alan kodu koymadan yapılan 444 lü müşteri hizmetleri aramaları paket kapsamında değildir.

Turkcell Müşteri Hizmetleri'ni aramak 1 SMS olarak ücretlendirilir.

vodafone da 532, 542, 212,312 koyun, her halukarda ücretsiz dakikanızdan gidiyor.

quote:

CEP LİMİTSİZ SABİT HAT ve VF LİMİTSİZ + DİĞER YÖNE 400 DAK. TARİFESİNDE ve EFSANE TARİFE'DE

Aradığınız 444'lü numaranın başına 0212,312,532 koyup arasanız VF'da ise LİMİTSİZ ve ÜCRETSİZ..

avea da net birşey söyleyemiyoruz. 2 farklı yorum var:

quote:

ben aveadan başına 0542 koyarak arıyorum 444 lü numaraları fatura ayrıntısında diğer operatör olarak yazıyor ve ücretlendirme olmuyor

quote:

505 oldugunda avea ücretlendiriyor. Ben vodafone hattımdan aradığım zaman örneğin 05424440333 veya 05424440000 numaraları aradığım zaman herhangi bir ücretlendirme olmuyor. Ama aveada dakikası 3 kontör düşüyor.
    //avea taraftar hattı kullanıcısı//

bu konudaki mesajlardan derlenmiştir:http://forum.donanimhaber.com/m_37959501/tm.htm

Alıntıları Göster
    avea da en net bilgiyi @netanket.net nickli kullanıcının bu konudaki açıklamasından alıntı yaptım:

http://forum.donanimhaber.com/m_37482111/tm.htm

quote:

1.Farklı bir yöntemle açıklamaya başlıyayım,hangi operatörden ararsanız arayın,444 lü müşteri hizmetleri
    numaralarının başına 0212 yada 0312 koymazsanız dakika başı tarifeden ücretlendirilirsiniz,bedava dakikalardan gitmez,yani ücretlendirilir.(Lütfen bütün operatörlerin heryöne tarifelerini inceleyiniz.)

2.Hangi operatörü kullanırsanız kullanın,hattınız eğer kontörlüyse,444 lü müşteri numaralarının önüne 0212 de koysanız kontörünüz gider,bu avantaj sadece faturalılar da var,kontörlüde yok.

3.Avea Müşteri hizmetlerinde telefona çıkan arkadaşlar bazen işe yeni başlamışlar olabilir,bilgileri eksik olabilir,ama siz ısrar edin,emin oluncaya kadar konuşun,öğrenin.Avea'nın heryöne bedava dakika paketli ister
    kamu olsun ister heryöne faturalı hatlarında,444 lü müşteri numaralarının başına 0212 eklerseniz,bedava dakikalardan harcar,diğer yöne aramalardan bitirmiş olursunuz.Başına 0212 eklemezseniz faturanıza ek ücretler yansır.

• quote:

tşk. ler...

aklına takılan soru işaretleri silindi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4638581F3

quote:

tşk. ler...

aklına takılan soru işaretleri silindi değil mi?

Alıntıları Göster
    fusem teşekkürler,sonradan öğrendiğim birşeyi de eklemeye çalıştım ama tekrar yazayım.

Geçenlerde bu konuyu tekrar Müşteri Hizmetleri ile konuşurken telefondaki kız dediki,eğer 444 lerin başına 0212 eklerseniz bedava dakikalardan gider ama avea müşteri hizmetlerini

ararken 0212 444 1 500 diyede arasanız yani başına 0212 de koysanız arama başı alınan ücret yansır dedi.Bu neden böyle dedim,diyelimki her yöne 10 dakika bedavanız kaldı dedi,konuşma çok uzarsa 15 dakika olursa 5 dakika konuşma ücreti size daha çok yansır dedi.yani arama başı alınan ücret daha iyiymiş.

Sonuç olarak avea müşteri hizmetlerini başına 0212 ekleyerek de arasak arama başı alınan ücretle ücretlendiriliyormuşuz.Bu bütün operatörlerde böylemi bilemiyorum.

Yalnız ben geçen ay avea müşteri hizmetlerini başına 0212 koyarak aradım ama bana ayrı ücret gelmedi,bunu kızada söyledim ama ücret kesilmiş olması lazım dedi.

Ben de GSMobile Müşteri hizmetlerine ait olduğunu bulduğum 0555 444 0 905 i arıyorum işim düşünce.Garanti olsun ücret kesilmesin diye.

Heryöne bedava dakikası olan kontörlü hatlara da uyarım,başına 0212 koysanızda müşteri hatlarına aramalarda kontör düşüyormuş,bana söylenen o şekilde.

0212 ekleyerek ücretsiz konuşma özelliği sadece faturalılar içinmiş.

Bu konu çok can yaktığı için çok yerde tekrar tekrar yazdım ki arkadaşlar dikkatli olsun.Burdada fusem kopyalamasına rağmen farklı şekilde tekrar yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

fusem teşekkürler,sonradan öğrendiğim birşeyi de eklemeye çalıştım ama tekrar yazayım.

Geçenlerde bu konuyu tekrar Müşteri Hizmetleri ile konuşurken telefondaki kız dediki,eğer 444 lerin başına 0212 eklerseniz bedava dakikalardan gider ama avea müşteri hizmetlerini

ararken 0212 444 1 500 diyede arasanız yani başına 0212 de koysanız arama başı alınan ücret yansır dedi.Bu neden böyle dedim,diyelimki her yöne 10 dakika bedavanız kaldı dedi,konuşma çok uzarsa 15 dakika olursa 5 dakika konuşma ücreti size daha çok yansır dedi.yani arama başı alınan ücret daha iyiymiş.

Sonuç olarak avea müşteri hizmetlerini başına 0212 ekleyerek de arasak arama başı alınan ücretle ücretlendiriliyormuşuz.Bu bütün operatörlerde böylemi bilemiyorum.

Yalnız ben geçen ay avea müşteri hizmetlerini başına 0212 koyarak aradım ama bana ayrı ücret gelmedi,bunu kızada söyledim ama ücret kesilmiş olması lazım dedi.

Ben de GSMobile Müşteri hizmetlerine ait olduğunu bulduğum 0555 444 0 905 i arıyorum işim düşünce.Garanti olsun ücret kesilmesin diye.

Heryöne bedava dakikası olan kontörlü hatlara da uyarım,başına 0212 koysanızda müşteri hatlarına aramalarda kontör düşüyormuş,bana söylenen o şekilde.

0212 ekleyerek ücretsiz konuşma özelliği sadece faturalılar içinmiş.

Bu konu çok can yaktığı için çok yerde tekrar tekrar yazdım ki arkadaşlar dikkatli olsun.Burdada fusem kopyalamasına rağmen farklı şekilde tekrar yazdım.

Alıntıları Göster
    Bakın arkadaşlar 444 lü numaraları çok arıyorum size belirteyim.

Turkcellden ararsanız başına 0212 veya 0542 koyun.
    Aveadan ararsanız başına 0532 veya 542 koyun
    Vodafonedan ararsanız 212 veya 532 koyun. Gerçi 542 kodunu da koyduğum da ücretsiz dakikalardan düşüyor. Ama sağlama alacam diyorsanız böyle arayın

Hepsi denenmiştir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.