Şimdi Ara

Bilgisayar kasma problemi & Zamanlanmış tarama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıda detaylarını anlatmaya çalıştığım laptopumdaki kasma konusu ile ilgili yorumlarınızı / önerilerinizi rica ediyorum.

TTnet Mcafee kullanıyorum ve bu antivirüs programından kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir kasma problemi yaşıyorum.

Çoğu zaman laptopum stabil bir şekilde çalışıyor fakat antivirüs programının zamanlanmış tarama tarihi yaklaştığı zaman bilgisayarda problemler ortaya çıkıyor.

Daha önce bu problemi yaşadığımda antivirüs programı içerisindeki zamanlanmış taramayı bir kaç kez aç kapa yaparak tarama zamanını her seferinde bir kaç ay öteye atıyordum. Her kapat aç yaptığımda zamanlama tarihi 15 gün ileri atıyordu ve bu kasma problemi anında geçiyordu.

Ancak geçenlerde mcafee yazılımına bir güncelleme geldi ve kullanıcı arayüzü tamamen değişti. Şu an kapat aç yaptığımda program bu zamanlanmış tarihi öteye atmıyor her kapat aç sonunda sabit 2 temmuz tarihini görüyorum.

Zamanlanmış taramayı tamamen kapatmak daha önce işe yaramıyordu, şu anda da işe yaramıyor.

Antivirüs programı kapatmak daha önce de işe yaramıyordu, şu anda da yaramıyor.

Yaşadığım problemler şu şekilde;

---Şu an çalıştığım programlarda ciddi kasılmalar yaşıyorum.

---Klasörler içinde geçişler yaparken bile kum saatleri (0,5 sn kadar) çıkmaya başlıyor.

Normalde tabi ki böyle bir durum söz konusu olmuyor.

---İnternet sitelerini açmaya çalışırken ilk 2-3 sn. beyaz bir sayfa ortaya çıkıyor daha sonra internet sitesi açılıyor.

Örneğin Youtube ilk açılışı şu an böyle:

Görev yöneticisi ekranı ie aşağıdaki gibi. bu ekran görüntüsünü alırken tüm klasör ve programlar kapalı idi.

Normal şartlarda bu durumda RAM max. %25-27 olur ve bilgisayar bu değerlerde gayet stabil (benim için) bir şekilde çalışmakta idi.

• Silip son sürümü indirerek yeniden yüklemeyi dene. Firmaya, firmanın forumuna yaz diyeceğim de ben de güncelleme sonrası COMODO için forumuna yazdım. İlgilendiler ama benden dosya yüklememi istediler. İstedikleri dosya 4 gb. 8 mbit ADSL hattım var. Bir günde ancak yüklenir ve bu sürede sayfa bile açamam. Silip farklı bir antivirüs yükledim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.