e-cüzdan, ön ödemeli kart seçimi
Merhaba arkadaşlar, astropay-paykwik-jeton arasında kaldım. Tavsiye var mı?
20k toplayacağım sistemi değerlendirin
Merhaba arkadaşlar, tamamen oyun amaçlı arada üniversite için de kullanacağım bir sistem toplamak üzereyim. Son halini aşağıya paylaşıyorum, parça değişimleri/alternatifleri hakkında bir tavsiyeniz ya da sistem üzerine kısa bir değerlendirmenizi paylaşabilirseniz sevinirim.
CPU : 5600X
Soğutucu: Be Quiet! Dark Rock 4
GPU: RTX 3080
RAM: 2x8 3600 CL16 GSKILL
Anakart: Gigabyte X570 Aorus Elite
PSU: Corsair RM750 ya da benzer segmentte bir Seasonic/EVGA ürünü
Kasa: Fractal Design Meshify C
HDD: Seagate Barracuda 2 TB
SSD: Crucial P1 1TB
Olursa yayın vs yapmayı da düşünebilirim hafif düzeyde fakat NVENC sanırım artık daha uygun bir alternatif ondan dolayı 5600X'i yükseltmeye gerek olmayacaktır diye düşünüyorum. Ciddi bir kazanç sağlayacaksam gerek oyun performansında gerek beni ilgilendirecek başka bir konuda 5800 ya da 5900X'e yükseltmeye çalışabilirim. O konudaki fikrinizi sormak isterim.
Son olarak da kasa konusundaki fikirlerinizi sormak isterim, Lian Li Lancool 2 ya da Phanteks alternatiflerini de düşünmekteyim, bu kategoride başka bir tavsiyeniz varsa onları da değerlendirebilirim. Meshify C değerlendirebilirseniz sevinirim.
Mönitor konusunda kararsızım fakat LG CX 48 almayı planlıyorum Ocak ayında geleceğini söylediler, şu an onu düşünmekteyim zaten sistemi daha erken toplayabileceğimi sanmam malum fiyatlar ve stoklar ortada. 48" benzeri ekranlarda deneyimi olanlar yönlendirebilirse sevinirim bu konuda, fazla büyük ve yorucu olmasından endişe ediyorum. Masanın eni fazla, 1 metre kadar, yeterli olur diye düşünüyorum. Genel değerlendirmenizi, şunu alma bunu al vs tavsiyelerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.
|
Sistem güncelleme
|
Bilkent vs Boğaziçi iktisat/felsefe
|
M2 Nvme SSD nereye takıcam fotolu
Windows hangi SSD ye kurayım
|
TÜBİTAK BURS SAÇMALIĞI
|
i5 4590 - sisteme uygun 1080p ekran kartı tavsiye
|
|
Meslek: Profesyonel Öğrenci
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 282
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 29.046 (Bu ay: 138)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 187 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar