Şimdi Ara

Hazırlık geçebilecekken okumak (Bilkent)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilkent’te olucam, hazırlığı geçebilecek düzeyde ingilizcem var fakat ona rağmen sınavda ortalama bir şey yapıp hazırlık okusam sizce hata mı etmiş olurum? Kapsamlı burs var yani üstüne para da almış olucam. Keyfime bakar, okulun geniş imkanlarından faydalanır, kendimi geliştirir, eğlenirim. Acelem yok, zaten lisede hazırlık okumadım. Devamlılık zorunluluğu var farkındayım günde yaklaşık 4-5 saat sanırım fakat yine de güzel değerlendirirsem sanki iyi bir deneyim olabilirmiş gibi geliyor. Sizce mantıklı bir karar mı? Bilkent’deki şartlar dahilinde değerlendirebilecek varsa ekstradan güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zaten kalman için bir sürü sebebi yazmışsın daha niye soruyorsun ki, ayrıca bilkent yüzyüze yapacak sanırım ve bu büyük bi avantaj zira bilkentte ufkunu açacak dünya görüşünü geliştirecek arkadaşlar bulacaksın, ayrıca ingilizcen de iyiyse hazırlık senin için rahat geçecek

ekstra olarak iyi olan ingilizceni çok çok iyi seviyelere çıkarabilirsin

ciddi bi kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsin

ekstra bi hobi edinebilirsin

okumazsan ne kazanıcaksın bilmiyorum ama okursan çok şey kazanıcaksın
  • p0tus kullanıcısına yanıt
    hazırlığı binevi dinlemek için okuyacak gibisin.. ayriyetten bursta alıcaksan oku derim.. ilk sene zaten çoğu online uzaktan olucak gibi bilkenti bilmiyorum tabi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zaten kalman için bir sürü sebebi yazmışsın daha niye soruyorsun ki, ayrıca bilkent yüzyüze yapacak sanırım ve bu büyük bi avantaj zira bilkentte ufkunu açacak dünya görüşünü geliştirecek arkadaşlar bulacaksın, ayrıca ingilizcen de iyiyse hazırlık senin için rahat geçecek

ekstra olarak iyi olan ingilizceni çok çok iyi seviyelere çıkarabilirsin

ciddi bi kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsin

ekstra bi hobi edinebilirsin

okumazsan ne kazanıcaksın bilmiyorum ama okursan çok şey kazanıcaksın
  • Ben olsam hazırlığı okurdum.Burs parasını da harcamamaya çalışırdım.15 bin liraya yakın paran olacak sanırım.10 bin de aileden isteyip wata giderdim.
  • Ayarlayabilirsen tek kur okumaya çalış yarım dönem dinlenirsin hazırlığı bitirirsin sonra da yarım dönemde bölümden birkaç ders alırsın hem seni rahatlatır hem zorlamaz keyfine bakarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oku bence hocam.ama bilkentin hazirligi devamsizlik anlaminda cok katiymis bu da dikkate alinabilir karar verirken

• Beausejour B kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın fakat Bilkent teki devamsızlık politikası çok katı ondan dolayı biraz endişelerim var, çok can sıkıcı bir hale gelmesi olası ondan dolayı sormak istedim. Sonuçta bir sene.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Carlsén kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yüzyüze olucak Bilkent’te.

• Dinlenmek için sakın gelme. Ha yorulmazsın ingilizcen sağlam ise ama derse devamlılık öldürür adamı. Üstelik ingilizcen iyiyse daha da baydırıcı olur çünkü hem sınıfa gelip (online olsa da bilgisayar basında) hem de bildiğin konuları dinleyeceksin. Ben olsam geçerdim eng101 diye bir bela var zaten ilk sene o yeterli olur. Hazırlık online olsa bile (ben yüz yüze başlasa bile okulun 1 ay içinde kapanacağını düşünüyorum, ankara’nın hali şu an bile berbatken aldıkları karar akılsızca) dinlenemeyeceksin kamera mikrofon isteyecekler derse katılmanı isteyecekler bir sürü ödev vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 30 Ağustos 2020; 19:45:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben hazırlığı atlayamayan ve isteyerek bırakanların hazırlığı dersi alırken geçemediğini duydum çünkü çok daha zor soruyorlarmış. İmkan varsa geçmeye bak derim, risk alma.
  • Hocam hangi kurda kalırsan kal sakin ama pre faculty kurunda kalma. Hemen yazayım nedenlerini:
    - Pre faculty kurunun iki türlüsü var 1) 4 aylık 2) 2 aylık. 4 aylık olana genelde yazın (Eylülde) paeyi geçemeyen öğrenciler geliyor. Onların psikolojisi bir miktar bozulmuş, bir miktar da BUSEL'a karşı isyankar oluyor. Genelde 1 senelerini bitirmiş bölüme geçecekleri kadar bilgilerinin olduğunu düşenen bu kişiler bilkentin onları 59/60 da veya 58/60 da bırakarak bölüme geçirmediklerini iddia ediyorlar. Bu yüzden öğrenmeye kapalılar genel olarak yani bu da seni etkileybilir eğer öğrenme istekliliğin varsa. Öğrenmeye kapalılık olarak hocam bunu yapmıştık 100 kere yaptık bunu, telle ilgilinmek veya uyumak bu yüzden yeni gelen yabancı bir hocayla sürekli tatsızlıklar yaşanması vs.
    - Bunun ışığında eğer geldiğin lise de yabancı dil anlamında iyi bir liseyse seni sınıfta dışlayabilirler nedeni de onların o kadar eziyet çektiği yerde senin oraya keyif çatmaya gitmeni biraz show olarak görüyorlar. Hatta bana geldiğin lise iyi olsa da şu kadar kişi paeyi geçemedi o liseden bak atıldılar kendini bırakma burada bir bakmışsın sen de kalırsın seansları düzenliyorlardi. Bu da beni üzüyordu yani pek keyifli vakit geçirememiştim.
    -En yakın IELTSle tek denemede 0.5 puan fark da koyarak geçmiştim sınavdan onaylanmasını bekliyordum sınavın okul tarafından çok da devamsızlık hakkım vardı ama yine de ne olur ne olmaz okula geliyordum. Bu hareketim bile onlara show gibi geldi işte geçmişsin de neden geliyorsun okula devamsızlık hakkın var da ne peşindesin sen de falan diye laf duyaya iki gün gittim. Hoca bile ne geliyon falan diyordu. Sonra bir daha o binayı görmemek üzere çekip gittim :D.
    1.5 aylık hazırlıkta hiçbir şey öğrenmeyerek geçtim gittim işte. Bu yüzden önerim pre fac yerine upper da kalman çok fazla dikkat çekmeden yaşayıp gidersin buselda hazırlığa yeni başlamış kişiler çoğunlukta olur orada. İnterden de başlayabilirsin ama onu böyle iyi ingilizcenle becerebilir misin bilemedim :) . pre facde 4 aylıkta sinirler gergin olma ihtimali baya yüksektir tatsız geçer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.