Üstüne mba yaparak iyi yerlere gelinebilir mi yoksa çok mu hayalci |
Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
-
-
Endüstri tarafını bilemiyorum fakat akademi için oldukça uygun bölümler bence. Tercih listemde bulunduracağım ben. Ama Fizik'e ve Kimya'ya ilgi ve merak duymuyorsan sıkabilir hocam.
-
Odtü de kimya müh ile çap olanağı var. Tanıtım videosundaki hoca kimya + kimya müh okursanız sektörde bulunmaz nimet olursunuz demişti. Tabii kimya müh baya zor hele ki odtü de
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam odtü de kimya mühendisliği tutsa kimya okumaya girişmem zaten :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıralamanız nedir?
-
40k
Yapma o puana iyi bir bilgisayara girebilirsin, ODTÜ/Bilkent mezunu çok tanıdığım var Fizik, Kimya iyi durumda değiller. Bu mesleğe aşık değilsen yapma. ABD doktoralı adam 4.500 e çalışıyor, çoğu iş bile bulamıyor
Hocam bu sıralamaya iyi bir bilgisayar var mı ki
MBA yapmak için kimya okumayı ben mantıklı göremedim. Kimyayı kimya okumak için oku. MBA yapmak falan kulağını ters elle tutmaya benziyor.
-
tabi gelir, Ege, Akdeniz, Antalya Bilim, AGÜ, MSKU, Sakarya bunlar hep iyi bilgisayar bölümü olan üniversiteler.
Şu şey kafasından çıkalım artık 'top tier değilse birşeye yaramaz', Selçuk Bilgisyar mezunu 15 bin liraya çalışıyor, ODTÜ, Bilkent Kimya Fizik mezunları işsiz. Bu temel bilim bölüm mezunu adam diyor ki bizim bölümden bir kişi Amerikada, çoğu işsiz, alışveriş merkezinde satış elemanı olarak çalışan bile var. Üzülüyorum çocuklara, yapmayın lütfen bu hatayı. Yarın 150. bininci adam piyasanın aranan yazılımcısı olur, siz 32 bin sıralamayla KPSS kovalarsınız.
Şu dediğim bilgisayar bölümlerinde daha 3. sınıfta maaşlı çalışmaya başlayan insanlar var.
-
Hocam benim gidebileceğim yerler kısıtlı konum olarak o yüzden Eskişehir Osmangazi düşünmüştüm bilginiz var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X