SUNEXPRESS REZALETİ
Arkadaşlar dün gece Almanya Türkiye uçuşum vardı uçaktaki tahminimce 30-40 kişinin bagajını uçağa yüklemeyi unutmuşlar veya bilinçli yüklememişler ve şuan müşteri iletişim hattını aradığımda bir hak talep edemeyeceğimi söylüyorlar. Ben freelancer işler yapıyorum ve laptopum bagajda olduğu için para kaybedeceğim, bulunduğum şehirden İstanbul'a gitmem gerekiyordu fakat şuan valizimi beklediğim için oraya da gidemiyorum. Giyecek kıyafetim bile yok ve hala diyorlar ki hak talep edemezsiniz. Diğer hava yolları en ufak aksaklıkta bilet iade ediyor ya da masrafları karşılıyor ben böyle bir şey yaşamadım hayatımda daha önce. Yasal haklarım nelerdir? Kayıplarımı karşılamazlarsa aklıma gelen her yere yazacağım bu rezilliği. Sizin de bu firmadan uzak durmanızı tavsiye ediyorum dün hayati ilaçları valizinde olan insanlar da vardı onların şuanki halini düşünemiyorum bile.
Yardımcı olursanız sevinirim, iyi forumlar..
( Konuyu buraya da açmak zorunda hissetim çünkü Firmalar forumunda çok az etkileşim var )
SUNEXPRESS REZALETİ
Arkadaşlar dün gece Almanya Türkiye uçuşum vardı uçaktaki tahminimce 30-40 kişinin bagajını uçağa yüklemeyi unutmuşlar veya bilinçli yüklememişler ve şuan müşteri iletişim hattını aradığımda bir hak talep edemeyeceğimi söylüyorlar. Ben freelancer işler yapıyorum ve laptopum bagajda olduğu için para kaybedeceğim, bulunduğum şehirden İstanbul'a gitmem gerekiyordu fakat şuan valizimi beklediğim için oraya da gidemiyorum. Giyecek kıyafetim bile yok ve hala diyorlar ki hak talep edemezsiniz. Diğer hava yolları en ufak aksaklıkta bilet iade ediyor ya da masrafları karşılıyor ben böyle bir şey yaşamadım hayatımda daha önce. Yasal haklarım nelerdir? Kayıplarımı karşılamazlarsa aklıma gelen her yere yazacağım bu rezilliği. Sizin de bu firmadan uzak durmanızı tavsiye ediyorum dün hayati ilaçları valizinde olan insanlar da vardı onların şuanki halini düşünemiyorum bile.
Yardımcı olursanız sevinirim, iyi forumlar..
İkinci El Telefon
Merhabalar arkadaşlar
5000 lira gibi bir bütçem var bu paraya telefon arıyorum. Sizce bu fiyatlarda 2. el android telefon alınır mı ne düşünüyorsunuz? Şuanlık Iphone düşünmüyorum alırsam SE 2020 tercih edebilirim ikinci el olarak.
Bu fiyat bandında tavsiyeleriniz olursa sevinirim. İyi forumlar
HDD yandı verileri nasıl kurtarırım
Merhaba arkadaşlar sürekli elektrik kesilmeleri sonucu HDD m bozuldu ve verileri kurtarmak için başka bilgisayara taktığımda 3 diskin 2 sine girebiliyorum, dosyalara çok yavaş giriyor ve hepsi de düzgün görünmüyor. Birkaç tane video falan kurtarmayı denedim ve yavaş da olsa alabildim fakat dosyalar arasında gezinirken hdd çalışmayı bıraktı birden hata verdi görünmedi sonra bilgisayarda. Ben de tekrar denemeyeyim belki bir programla daha da bozmadan alabilirim diye düşündüm. HDD tune ve regenerator isimlerini duydum. Tavsiye ettiğiniz bir yol var mıdır?
edit: Asıl fotolarımın olduğu bölümde kaybolan veri yok yani dosya isimleri falan herşey görünüyor sadece içerisinde dolaşmak çok zor ve bazı fotolar önizlemede görünüyor bozulmuş mudur bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim
Laptopa aldığım batarya 3 ayda öldü 2. defa almalı mıyım?
Arkadaşlar merhabalar. 6-7 yıl önce aldığım msi ge60 laptopumun orijinal bataryası tamamen ölmüştü. Elektrik gittiği an kapanıyordu ben de internetten yenisini alayım dedim. Markasını hatırlayamıyorum. 2 veya 3 ay kullandım veya kullanmadım bunun da ömrü hemen bitti. Elektrik kesilince laptop 5-10 saniye sonra kapanıyor ve hddye zarar veriyor. Sizce 2. defa masrafa girmeli miyim?
Bu arada aldığım bataryayı söylendiği şekilde 5 kere tam doldur boşalt yapıp kullanmıştım ve şarja sürekli bağlı kullanmıyodum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Ne düşünüyosunuz erken seçim yapmıcaz falan derken yine ayakta uyuttu milleti birden açıklayacak sanırım yaza doğru.
Erdoğan'ın, Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk'e sürpriz ziyareti Cumhur ittifakını genişletme çabası mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifak ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ardından, yeni yılın ikinci sürpriz ziyaretini; içinden geldiği "milli görüş" çizgisinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'e yaptı. Ziyarete ilişkin açıklama yapılmazken, Erdoğan'ın bu hamlesi siyasi kulislerde, "Cumhur ittifakını genişletme arayışı" yorumlarına neden oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oğuzhan Asiltük'ü evinde ziyaret ederek bir süre başbaşa görüştü.
Edinilen bilgiye göre görüşme talebi Erdoğan'dan geldi ve Asiltürk görüşmeyi kamuoyuna kapalı olarak planladı.
Cumhurbaşkanlığı ise görüşmeyi kamuoyuna duyururken, fotoğraf da servis edildi.
Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde Asiltürk'e Kuran'ı Kerim hediye ettiği öğrenildi. Asiltürk, görüşme sonrası Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurladı.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-55579293
KAYNAK,
DHA
SennHeiser cx80s
Arkadaşlar 140 liraya önerdiğiniz başka kulaklık var mıdır ben bunu bulabildim bir tek. Bundan önce Iphone earpods kullanıyodum. İyi forumlar
Uzak durun
bağlatalı 1.5 ay oldu ve 1.5 aydır ping problemimle uğraşıyorum müşteri hizmetlerine telefona ulaşmak imkansız sitede destek kaydı oluşturduğumda ise yalandan mail atıp oyalıyorlar. Altyapım 100mpbs destekliyor ve binam yeni altyapı sıkıntım yok. Bu gereksiz netten önce Turk Telekom kullanıyodum ve bağlantı sıkıntım olmuyordu pahalı diye türknete geçtim. Evde kimse yokken herhangi bir oyunda pingim normal bir oyuncunun 1.5 katı ( cs1.6 da bile ) ve internette her gün kopmalar yaşıyorum kaç kere bildirdim ama altyapıyı kontrol ettik sıkıntı yok dediler. Hız testlerini atıp pingleri gösterdim hatta koptuğu zamanları bile kaydettim ama bir dönüş yok. Üstüne üstlük faturam gecikti diye 1 ay ücretsiz kampanyasını da iptal etmişler allah belalarını versin en kısa sürede iptal edeceğim sakın bulaşmayın 2 kat hızlı internet olacak diye kendinizi rezil etmeyin bu kadar profesyonellikten uzak ucuz bir iş görmedim. Hepsini allah kahretsin.
Petrol şirketi kurmak için şu senede uzay şirketi kurmak için şu senede doğmak lazım tarzı bilgiler içeren bir kitap duymuştum adını hatırlayamıyorum. Hatırlayan varsa yardımcı olabilir mi?
2023 Seçim Sonucu Hesaplamam
2018 seçmen sayısı 59.354.000
Katılan kişi sayısı: 49.857.000
2018 seçim sonuçları:
RTE: 26.325.000
İNCE: 15.336.000
SD: 4.205.000
MERAL: 3.649.000
TEMEL: 443.000
xd : 98.930
RTE: %52.6
MUHALEFET: %47.4
YENİ/EKSİLEN SEÇMENLER:
Türkiye'de bir yılda ölen kişi sayısı: 430.000
Türkiye'de bir yılda doğan kişi sayısı: 1.300.000
( 18 sene önce de yakın sayılar olduğunu varsaydım)
Doğanların %70 Rte ye vermeyeceğini,
Ölenlerin %70 inin Rte ye oy verdiğini varsayarsak(Full yaşlılar ölse %99)
5 senede doğanlardan:
1.300.000 x 70 / 100 x 5 = 4.550.000 karşıt oy
1.300.000 x 30 / 100 x 5 = 1.950.000 Rte oyu
5 senede ölenlerden:
430.000 x 30 / 100 x 5 = 64.500 karşıt oy
430.000 x 70 / 100 x 5 = 1.505.000 Rte oyu
Totalde 5 senede:
muhalefet 4.485.500 kazanacak
Rte 445.000 oy kazanacak
Yeni eklenen seçmenlerin %100 katıldığını düşünürsek
2023 seçmen sayısı: 63.704.000
RTE oyu: 26.770.000 ( KİMSE DOLAR 15 OLUNCA FİKRİNİ DEĞİŞTİRMEZSE XDXDXD )
MUHALEFET: 36.934.000
RTE YÜZDE: %42
MUHALEFET: % 58
%70 tahminim tutmasa, insanların 5 senede hiç fikri değişmese bile sadece yeni seçmenlerle olası seçim her türlü ikinci tura kalıyor. Bariz bir hata varsa söyleyin.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 88
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 9.298 (Bu ay: 63)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 182 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic