Şimdi Ara

2023 Seçim Sonucu Hesaplamam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
10.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Katılan kişi sayısı: 49.857.000

2018 seçim sonuçları:

RTE: 26.325.000

İNCE: 15.336.000

SD: 4.205.000

MERAL: 3.649.000

TEMEL: 443.000

xd : 98.930

RTE: %52.6

MUHALEFET: %47.4

YENİ/EKSİLEN SEÇMENLER:

Türkiye'de bir yılda ölen kişi sayısı: 430.000

Türkiye'de bir yılda doğan kişi sayısı: 1.300.000

( 18 sene önce de yakın sayılar olduğunu varsaydım)

Doğanların %70 Rte ye vermeyeceğini,

Ölenlerin %70 inin Rte ye oy verdiğini varsayarsak(Full yaşlılar ölse %99)

5 senede doğanlardan:

1.300.000 x 70 / 100 x 5 = 4.550.000 karşıt oy

1.300.000 x 30 / 100 x 5 = 1.950.000 Rte oyu

5 senede ölenlerden:

430.000 x 30 / 100 x 5 = 64.500 karşıt oy

430.000 x 70 / 100 x 5 = 1.505.000 Rte oyu

Totalde 5 senede:

muhalefet 4.485.500 kazanacak

Rte 445.000 oy kazanacak

Yeni eklenen seçmenlerin %100 katıldığını düşünürsek

2023 seçmen sayısı: 63.704.000

RTE oyu: 26.770.000 ( KİMSE DOLAR 15 OLUNCA FİKRİNİ DEĞİŞTİRMEZSE XDXDXD )

MUHALEFET: 36.934.000

RTE YÜZDE: %42

MUHALEFET: % 58

%70 tahminim tutmasa, insanların 5 senede hiç fikri değişmese bile sadece yeni seçmenlerle olası seçim her türlü ikinci tura kalıyor. Bariz bir hata varsa söyleyin.

• Guest-7DBB6E7D4 G kullanıcısına yanıt
    G Guest-7DBB6E7D4 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7DBB6E7D4

Gene başlamışsınız hayal kurmaya yahu arkadaş sizler hiç mi bıkmaz usanmazsınız
    Görün bakın Erdoğan yine Cumhurbaşkanı olacak Cumhur ittifakı da tekrar kazanacak sizde forum köşelerinde, muhalif YouTube kanallarının yorumlar kısmında ve Twitter'da çaldılaaaar, bu halk şöyle bu halk böyle diye diye kendinizi yiyeceksiniz.

CHP'den halk inanılmaz derecede sogumuş durumda. CHP'nin kendi seçmeni bile Parti'nin anlamsız politikalarından o kadar rahatsız olacak ki barış yarkadaş bile çıkıp CHP'nin oyu %19'dur diyorsa dönüp bi kendinize bakmanız lazım

Islak rüyalarınız hala devam mı ediyor Size kalsa başkanlık seçiminden sonra uçacaktı ülke

Büyükşehir seçimleri sinyal vermedi mi sence İstanbul'da Ankara'da Chp'nin zaferi birşey ifade etmiyor mu?

Herşeyi geçtim oğlum ülke battı lan alooo takım mı tutuyorsun şu laflara bak ülke battı diyorum çocuğunun geleceği yok oluyor göz göre göre. Hiç mi akıl yok oğlum sizde İlk seçimde başkanlık sistemi tarih olacak.

Bu güne kadar siz kör cahillere anlatamadık ülkenin durumu ortada, Chp'den soğuyan halk akp'den nefret ediyor.
    benim sülalem koyu dinci ve AKP'lidir ama bizim akrabalardan genç tayfada bile AKP'den kopan çok kişi var.

sülalemdeki gençler kendileri siyasetle ilgilenmedikleri halde kendi anne-babalarının koyu AKP aşkını artık garipsiyolar, evde her gün akşam haberlerinde tayyibin bağırışını duymak bile genç akrabalarımı tiksindirdi artık, evde böyle "kabileleşme" gibi bir siyasi aşk ortamının bulunması normal değil.

insanlar normal aileler istiyolar, normal aile ortamları istiyolar, ve, bizim koyu din-siyaset kafasıyla kavrulan anne-babalarımız gençlere anormal geliyor artık.

yahu ben bile DH'de yıllarca dini savundum, ateistlerle kavga ettim, sonra ateist oldum kendim. çağ değişiyor. her şey değişiyor.

ekleme: kardeşim evlendi, dünürler de aşırı dindar bir aile. kardeşimin baldızı da böyle neredeyse çarşafala gezecek derecede tesettürlü bir kız idi. sonra bu kız üniversiteyi bitirip iş için fakrlı şehre gitmiş ve bir ay önce kız başını açmış. ailesinde olay çıkmış, nasıl açılır diye. şaşırdım mı? hayır. baskı ile bi yere kadar. diyorum ya, gençler artık her akşam ana haber bülteninde evin salonunda tayyibin bağırma sesinin yankılanmasından bıktılar usandılar. ne zaman bayramda memlekete gitsem akşam haberleri saatinde kendimi Sovyet Rusya'sında gibi hissediyorum.
    Üsluba bak akp'nin özeti gibi, nasıl laf anlatayım ben bu adama Güzel kardeşim bak çok basite indirgeyerek söylüyorum Türkiye cumhuriyeti tarihinin en berbat günlerini yaşıyoruz, seçime kadar dolar belki de 12-13leri görecek, olmadı işte beceremediniz oğlum siyasal islamın aklı yetmez bu ülkeyi yönetmeye dedik haklı çıktık, zorlamayın artık yüzsüzlüğün anlamı yok.
  • 2021de bitecek gibi bu iş

Ekonominin canını yakmadığı hane kalmadı
  • Yiğidim bu nasıl hesaptır. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLordMan

Yiğidim bu nasıl hesaptır. :)
    Bende gülümseyerek okudum
  • İlginç ve doğru bir analiz.

Ayrıca malum şahsı xd diye etiketlediğin için şukumu bastım.

Bu hesap; toplumcu, Çin-İran şakşakçısı, Avrasyacı tipleri sevmiyor.   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 2 Kasım 2020; 4:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

İlginç ve doğru bir analiz.

Ayrıca malum şahsı xd diye etiketlediğin için şukumu bastım.

Bu hesap; toplumcu, Çin-İran şakşakçısı, Avrasyacı tipleri sevmiyor.   

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLordMan

Yiğidim bu nasıl hesaptır. :)

Tabiki sayamayacak kadar faktör ve gelişmeler olacaktır ben sadece kabaca yeni seçmenin etkisini göstermek istedim en azından %50 yi aşmasını engelleyecektir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

2021de bitecek gibi bu iş

Ekonominin canını yakmadığı hane kalmadı
    1lokma ekmeğe muhtaç kalsam dahi din diyen kimse ona oy veririm. Din olsun dolar 1000 lira olsada farketmez. Ayasofya açıldığı için dış mihraklar saldırdı
  • Z kuşağında AKP nin %30 oy alabilmesine imkan yok. O kadar insanın ailesini kadroya alabildiklerini sanmıyorum.

Daha önce başka partiye oy verip şimdi AKP ye oy verecek seçmen oranı %0.5 dahi yoktur.

Daha önce MHP ye oy verip Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy verenlerin en az %60'ının Erdoğan'a oy vermeyeceğini düşünüyorum. Burada Mansur Yavaş'ın adaylığı oranı artıracaktır.

MHP ittifakı bozmazsa %8-9 bandında oy alacağını düşünüyorum, İttifakı bozarsa doğru bir strateji ile %15-16 yı aşabilir.

İYİ parti de bugünkü ittifak yapısı korunduğunda %11-12 civarında oy alacaktır. Tabi ki bugünkü iç çekişmeleri, Cumhur ittifakı ile yapılan görüşmeler bu sonuçları etkileyecektir. Ancak seçime ittifaksız olarak, ne sağ ne sol; Merkezde liderliğe oynarsa %18-19 u geçebilir.

CHP'nin oy oranı pek dikine oynamayacak kadar sabittir, ne çok düşer ne çok yükselir. %24-26 bandında olacaktır.

Bu seçimde AKP de 30-32 bandında bir oy alacaktır diye düşünüyorum.

Bu söylediklerim milletvekili seçimi ve günümüz ittifak senaryoları için geçerli.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalacağını düşünüyorum. Bu dönem Erdoğan = Trump olacak gibi.

Milletvekili seçim sonuçlarını değiştirebilecek 2 ayrı önemli faktör var.

1. si İYİ Partinin Cumhur İttifakına katılması
    2. si MHP-SP-İYİ Parti İttifakı

Özellikle merkez sağda oluşacak MHP-İYİ ittifakı ülkede herşeyi değiştirebilir.

• benim sülalem koyu dinci ve AKP'lidir ama bizim akrabalardan genç tayfada bile AKP'den kopan çok kişi var.

sülalemdeki gençler kendileri siyasetle ilgilenmedikleri halde kendi anne-babalarının koyu AKP aşkını artık garipsiyolar, evde her gün akşam haberlerinde tayyibin bağırışını duymak bile genç akrabalarımı tiksindirdi artık, evde böyle "kabileleşme" gibi bir siyasi aşk ortamının bulunması normal değil.

insanlar normal aileler istiyolar, normal aile ortamları istiyolar, ve, bizim koyu din-siyaset kafasıyla kavrulan anne-babalarımız gençlere anormal geliyor artık.

yahu ben bile DH'de yıllarca dini savundum, ateistlerle kavga ettim, sonra ateist oldum kendim. çağ değişiyor. her şey değişiyor.

ekleme: kardeşim evlendi, dünürler de aşırı dindar bir aile. kardeşimin baldızı da böyle neredeyse çarşafala gezecek derecede tesettürlü bir kız idi. sonra bu kız üniversiteyi bitirip iş için fakrlı şehre gitmiş ve bir ay önce kız başını açmış. ailesinde olay çıkmış, nasıl açılır diye. şaşırdım mı? hayır. baskı ile bi yere kadar. diyorum ya, gençler artık her akşam ana haber bülteninde evin salonunda tayyibin bağırma sesinin yankılanmasından bıktılar usandılar. ne zaman bayramda memlekete gitsem akşam haberleri saatinde kendimi Sovyet Rusya'sında gibi hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Kasım 2020; 10:14:26 >

• Trafoya kedi girmesi ve T.C vatandaşlığı almış milyonlarca suriyelileride işin içine ekleyince %52- Boss vs %48-Bölücüler olarak sonuç çıkıyor... AT FAVA BEKLE 😁
  • Gene başlamışsınız hayal kurmaya yahu arkadaş sizler hiç mi bıkmaz usanmazsınız
    Görün bakın Erdoğan yine Cumhurbaşkanı olacak Cumhur ittifakı da tekrar kazanacak sizde forum köşelerinde, muhalif YouTube kanallarının yorumlar kısmında ve Twitter'da çaldılaaaar, bu halk şöyle bu halk böyle diye diye kendinizi yiyeceksiniz.

CHP'den halk inanılmaz derecede sogumuş durumda. CHP'nin kendi seçmeni bile Parti'nin anlamsız politikalarından o kadar rahatsız olacak ki barış yarkadaş bile çıkıp CHP'nin oyu %19'dur diyorsa dönüp bi kendinize bakmanız lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7DBB6E7D4

Gene başlamışsınız hayal kurmaya yahu arkadaş sizler hiç mi bıkmaz usanmazsınız

Islak rüyalarınız hala devam mı ediyor Size kalsa başkanlık seçiminden sonra uçacaktı ülke

Büyükşehir seçimleri sinyal vermedi mi sence İstanbul'da Ankara'da Chp'nin zaferi birşey ifade etmiyor mu?

Herşeyi geçtim oğlum ülke battı lan alooo takım mı tutuyorsun şu laflara bak ülke battı diyorum çocuğunun geleceği yok oluyor göz göre göre. Hiç mi akıl yok oğlum sizde İlk seçimde başkanlık sistemi tarih olacak.

Bu güne kadar siz kör cahillere anlatamadık ülkenin durumu ortada, Chp'den soğuyan halk akp'den nefret ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykan19o3 -- 2 Kasım 2020; 13:14:13 >

• Doğru bir hesaplama, özellikle alttan gelen gençler seçmen sayısının %15-20' ye yakınını oluşturacaklar ve büyük çoğunluğu akape ve mehape dışında hangi parti varsa ona atmaya hazırlar  

• Anadolu ajansını kat
    Durdurulan veri akşını kat
    Tutanaklara, oy pusulalarına sahip çıkmayan il örgütlerini kat
    Mühürsüz pusulaları kat
    Seçim sonunda hakkını arayamayan aday(lar)ı kat

Liste uzar gider ama kağıt üzerindeki hesaplamalara kanıp diğer faktörleri göz ardı ederseler atı alan Üsküdar'ı geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 2 Kasım 2020; 13:16:48 >
  • O yaşlıların bir kısmını EYT yüzünden karşı kısma aktar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykan19o3

Alıntıları Göster

Kim sayesinde kazanmış yav acaba   [DHTUBE=

HDP olmasa İYİ parti olmasa İstanbul'u Ankara'yı ciddi ciddi kazanabileceğini zanneden biri daha  takım mı tutuyor diyenin yazdıklarına bak nasılda gerçekleri söylediğimde çıldırmış bak tekrar söylüyorum iyi anla hatta konuşmamı SS al seçim günü bana hatırlat

Erdoğan tekrar cb olacak Cumhur ittifakı yine galip ayrılacak.

Hade kum havuzuna şimdi

• Hesaplamanız tamamen yanlış yanlış olmasını şu şekilde kanıtlayabiliriz bir önceki seçim için uygulayın ne kadar yanlış olduğunu göreceksiniz

2014 21.000.871

2018 26.325.188

Rtenin oyu 5.324.317 artmış

• Ya senin hesabını yesinler. Yaz tahtaya alırsın haftaya.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.