2018 seçmen sayısı 59.354.000 Katılan kişi sayısı: 49.857.000 2018 seçim sonuçları: RTE: 26.325.000 İNCE: 15.336.000 SD: 4.205.000 MERAL: 3.649.000 TEMEL: 443.000 xd : 98.930 RTE: %52.6 MUHALEFET: %47.4 YENİ/EKSİLEN SEÇMENLER: Türkiye'de bir yılda ölen kişi sayısı: 430.000 Türkiye'de bir yılda doğan kişi sayısı: 1.300.000 ( 18 sene önce de yakın sayılar olduğunu varsaydım) Doğanların %70 Rte ye vermeyeceğini, Ölenlerin %70 inin Rte ye oy verdiğini varsayarsak(Full yaşlılar ölse %99) 5 senede doğanlardan: 1.300.000 x 70 / 100 x 5 = 4.550.000 karşıt oy 1.300.000 x 30 / 100 x 5 = 1.950.000 Rte oyu 5 senede ölenlerden: 430.000 x 30 / 100 x 5 = 64.500 karşıt oy 430.000 x 70 / 100 x 5 = 1.505.000 Rte oyu Totalde 5 senede: muhalefet 4.485.500 kazanacak Rte 445.000 oy kazanacak Yeni eklenen seçmenlerin %100 katıldığını düşünürsek 2023 seçmen sayısı: 63.704.000 RTE oyu: 26.770.000 ( KİMSE DOLAR 15 OLUNCA FİKRİNİ DEĞİŞTİRMEZSE XDXDXD ) MUHALEFET: 36.934.000 RTE YÜZDE: %42 MUHALEFET: % 58 %70 tahminim tutmasa, insanların 5 senede hiç fikri değişmese bile sadece yeni seçmenlerle olası seçim her türlü ikinci tura kalıyor. Bariz bir hata varsa söyleyin. |
2023 Seçim Sonucu Hesaplamam
-
-
2021de bitecek gibi bu iş
Ekonominin canını yakmadığı hane kalmadı -
Yiğidim bu nasıl hesaptır. :) -
Bende gülümseyerek okudumquote:
Orijinalden alıntı: TheLordMan
Yiğidim bu nasıl hesaptır. :) -
İlginç ve doğru bir analiz.
Ayrıca malum şahsı xd diye etiketlediğin için şukumu bastım.
Bu hesap; toplumcu, Çin-İran şakşakçısı, Avrasyacı tipleri sevmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 2 Kasım 2020; 4:59:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainİlginç ve doğru bir analiz.
Ayrıca malum şahsı xd diye etiketlediğin için şukumu bastım.
Bu hesap; toplumcu, Çin-İran şakşakçısı, Avrasyacı tipleri sevmiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheLordMan
Yiğidim bu nasıl hesaptır. :)Tabiki sayamayacak kadar faktör ve gelişmeler olacaktır ben sadece kabaca yeni seçmenin etkisini göstermek istedim en azından %50 yi aşmasını engelleyecektir bence.
-
1lokma ekmeğe muhtaç kalsam dahi din diyen kimse ona oy veririm. Din olsun dolar 1000 lira olsada farketmez. Ayasofya açıldığı için dış mihraklar saldırdıquote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Ekonominin canını yakmadığı hane kalmadı -
Z kuşağında AKP nin %30 oy alabilmesine imkan yok. O kadar insanın ailesini kadroya alabildiklerini sanmıyorum.
Daha önce başka partiye oy verip şimdi AKP ye oy verecek seçmen oranı %0.5 dahi yoktur.
Daha önce MHP ye oy verip Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy verenlerin en az %60'ının Erdoğan'a oy vermeyeceğini düşünüyorum. Burada Mansur Yavaş'ın adaylığı oranı artıracaktır.
MHP ittifakı bozmazsa %8-9 bandında oy alacağını düşünüyorum, İttifakı bozarsa doğru bir strateji ile %15-16 yı aşabilir.
İYİ parti de bugünkü ittifak yapısı korunduğunda %11-12 civarında oy alacaktır. Tabi ki bugünkü iç çekişmeleri, Cumhur ittifakı ile yapılan görüşmeler bu sonuçları etkileyecektir. Ancak seçime ittifaksız olarak, ne sağ ne sol; Merkezde liderliğe oynarsa %18-19 u geçebilir.
CHP'nin oy oranı pek dikine oynamayacak kadar sabittir, ne çok düşer ne çok yükselir. %24-26 bandında olacaktır.
Bu seçimde AKP de 30-32 bandında bir oy alacaktır diye düşünüyorum.
Bu söylediklerim milletvekili seçimi ve günümüz ittifak senaryoları için geçerli.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalacağını düşünüyorum. Bu dönem Erdoğan = Trump olacak gibi.
Milletvekili seçim sonuçlarını değiştirebilecek 2 ayrı önemli faktör var.
- si İYİ Partinin Cumhur İttifakına katılması
- si MHP-SP-İYİ Parti İttifakı
Özellikle merkez sağda oluşacak MHP-İYİ ittifakı ülkede herşeyi değiştirebilir.
-
benim sülalem koyu dinci ve AKP'lidir ama bizim akrabalardan genç tayfada bile AKP'den kopan çok kişi var.
sülalemdeki gençler kendileri siyasetle ilgilenmedikleri halde kendi anne-babalarının koyu AKP aşkını artık garipsiyolar, evde her gün akşam haberlerinde tayyibin bağırışını duymak bile genç akrabalarımı tiksindirdi artık, evde böyle "kabileleşme" gibi bir siyasi aşk ortamının bulunması normal değil.
insanlar normal aileler istiyolar, normal aile ortamları istiyolar, ve, bizim koyu din-siyaset kafasıyla kavrulan anne-babalarımız gençlere anormal geliyor artık.
yahu ben bile DH'de yıllarca dini savundum, ateistlerle kavga ettim, sonra ateist oldum kendim. çağ değişiyor. her şey değişiyor.
ekleme: kardeşim evlendi, dünürler de aşırı dindar bir aile. kardeşimin baldızı da böyle neredeyse çarşafala gezecek derecede tesettürlü bir kız idi. sonra bu kız üniversiteyi bitirip iş için fakrlı şehre gitmiş ve bir ay önce kız başını açmış. ailesinde olay çıkmış, nasıl açılır diye. şaşırdım mı? hayır. baskı ile bi yere kadar. diyorum ya, gençler artık her akşam ana haber bülteninde evin salonunda tayyibin bağırma sesinin yankılanmasından bıktılar usandılar. ne zaman bayramda memlekete gitsem akşam haberleri saatinde kendimi Sovyet Rusya'sında gibi hissediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Kasım 2020; 10:14:26 >
-
Trafoya kedi girmesi ve T.C vatandaşlığı almış milyonlarca suriyelileride işin içine ekleyince %52- Boss vs %48-Bölücüler olarak sonuç çıkıyor... AT FAVA BEKLE 😁 -
Gene başlamışsınız hayal kurmaya yahu arkadaş sizler hiç mi bıkmaz usanmazsınız
Görün bakın Erdoğan yine Cumhurbaşkanı olacak Cumhur ittifakı da tekrar kazanacak sizde forum köşelerinde, muhalif YouTube kanallarının yorumlar kısmında ve Twitter'da çaldılaaaar, bu halk şöyle bu halk böyle diye diye kendinizi yiyeceksiniz.
CHP'den halk inanılmaz derecede sogumuş durumda. CHP'nin kendi seçmeni bile Parti'nin anlamsız politikalarından o kadar rahatsız olacak ki barış yarkadaş bile çıkıp CHP'nin oyu %19'dur diyorsa dönüp bi kendinize bakmanız lazım
-
Islak rüyalarınız hala devam mı ediyor Size kalsa başkanlık seçiminden sonra uçacaktı ülkequote:
Orijinalden alıntı: Guest-7DBB6E7D4
Gene başlamışsınız hayal kurmaya yahu arkadaş sizler hiç mi bıkmaz usanmazsınız
Görün bakın Erdoğan yine Cumhurbaşkanı olacak Cumhur ittifakı da tekrar kazanacak sizde forum köşelerinde, muhalif YouTube kanallarının yorumlar kısmında ve Twitter'da çaldılaaaar, bu halk şöyle bu halk böyle diye diye kendinizi yiyeceksiniz.
CHP'den halk inanılmaz derecede sogumuş durumda. CHP'nin kendi seçmeni bile Parti'nin anlamsız politikalarından o kadar rahatsız olacak ki barış yarkadaş bile çıkıp CHP'nin oyu %19'dur diyorsa dönüp bi kendinize bakmanız lazım
Büyükşehir seçimleri sinyal vermedi mi sence İstanbul'da Ankara'da Chp'nin zaferi birşey ifade etmiyor mu?
Herşeyi geçtim oğlum ülke battı lan alooo takım mı tutuyorsun şu laflara bak ülke battı diyorum çocuğunun geleceği yok oluyor göz göre göre. Hiç mi akıl yok oğlum sizde İlk seçimde başkanlık sistemi tarih olacak.
Bu güne kadar siz kör cahillere anlatamadık ülkenin durumu ortada, Chp'den soğuyan halk akp'den nefret ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykan19o3 -- 2 Kasım 2020; 13:14:13 >
-
Doğru bir hesaplama, özellikle alttan gelen gençler seçmen sayısının %15-20' ye yakınını oluşturacaklar ve büyük çoğunluğu akape ve mehape dışında hangi parti varsa ona atmaya hazırlar
-
Anadolu ajansını kat
Durdurulan veri akşını kat
Tutanaklara, oy pusulalarına sahip çıkmayan il örgütlerini kat
Mühürsüz pusulaları kat
Seçim sonunda hakkını arayamayan aday(lar)ı kat
Liste uzar gider ama kağıt üzerindeki hesaplamalara kanıp diğer faktörleri göz ardı ederseler atı alan Üsküdar'ı geçer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 2 Kasım 2020; 13:16:48 > -
O yaşlıların bir kısmını EYT yüzünden karşı kısma aktar -
quote:
Orijinalden alıntı: Aykan19o3
Islak rüyalarınız hala devam mı ediyor Size kalsa başkanlık seçiminden sonra uçacaktı ülke
Büyükşehir seçimleri sinyal vermedi mi sence İstanbul'da Ankara'da Chp'nin zaferi birşey ifade etmiyor mu?
Herşeyi geçtim oğlum ülke battı lan alooo takım mı tutuyorsun şu laflara bak ülke battı diyorum çocuğunun geleceği yok oluyor göz göre göre. Hiç mi akıl yok oğlum sizde İlk seçimde başkanlık sistemi tarih olacak.
Bu güne kadar siz kör cahillere anlatamadık ülkenin durumu ortada, Chp'den soğuyan halk akp'den nefret ediyor.
Alıntıları GösterKim sayesinde kazanmış yav acaba [DHTUBE=
HDP olmasa İYİ parti olmasa İstanbul'u Ankara'yı ciddi ciddi kazanabileceğini zanneden biri daha takım mı tutuyor diyenin yazdıklarına bak nasılda gerçekleri söylediğimde çıldırmış bak tekrar söylüyorum iyi anla hatta konuşmamı SS al seçim günü bana hatırlat
Erdoğan tekrar cb olacak Cumhur ittifakı yine galip ayrılacak.
Hade kum havuzuna şimdi
-
Hesaplamanız tamamen yanlış yanlış olmasını şu şekilde kanıtlayabiliriz bir önceki seçim için uygulayın ne kadar yanlış olduğunu göreceksiniz
2014 21.000.871
2018 26.325.188
Rtenin oyu 5.324.317 artmış
-
Ya senin hesabını yesinler. Yaz tahtaya alırsın haftaya.
Ekonominin canını yakmadığı hane kalmadı |
G Guest-7DBB6E7D4 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Büyükşehir seçimleri sinyal vermedi mi sence İstanbul'da Ankara'da Chp'nin zaferi birşey ifade etmiyor mu? Herşeyi geçtim oğlum ülke battı lan alooo takım mı tutuyorsun şu laflara bak ülke battı diyorum çocuğunun geleceği yok oluyor göz göre göre. Hiç mi akıl yok oğlum sizde İlk seçimde başkanlık sistemi tarih olacak. Bu güne kadar siz kör cahillere anlatamadık ülkenin durumu ortada, Chp'den soğuyan halk akp'den nefret ediyor. |
benim sülalem koyu dinci ve AKP'lidir ama bizim akrabalardan genç tayfada bile AKP'den kopan çok kişi var.
sülalemdeki gençler kendileri siyasetle ilgilenmedikleri halde kendi anne-babalarının koyu AKP aşkını artık garipsiyolar, evde her gün akşam haberlerinde tayyibin bağırışını duymak bile genç akrabalarımı tiksindirdi artık, evde böyle "kabileleşme" gibi bir siyasi aşk ortamının bulunması normal değil. insanlar normal aileler istiyolar, normal aile ortamları istiyolar, ve, bizim koyu din-siyaset kafasıyla kavrulan anne-babalarımız gençlere anormal geliyor artık. yahu ben bile DH'de yıllarca dini savundum, ateistlerle kavga ettim, sonra ateist oldum kendim. çağ değişiyor. her şey değişiyor. ekleme: kardeşim evlendi, dünürler de aşırı dindar bir aile. kardeşimin baldızı da böyle neredeyse çarşafala gezecek derecede tesettürlü bir kız idi. sonra bu kız üniversiteyi bitirip iş için fakrlı şehre gitmiş ve bir ay önce kız başını açmış. ailesinde olay çıkmış, nasıl açılır diye. şaşırdım mı? hayır. baskı ile bi yere kadar. diyorum ya, gençler artık her akşam ana haber bülteninde evin salonunda tayyibin bağırma sesinin yankılanmasından bıktılar usandılar. ne zaman bayramda memlekete gitsem akşam haberleri saatinde kendimi Sovyet Rusya'sında gibi hissediyorum. |
Üsluba bak akp'nin özeti gibi, nasıl laf anlatayım ben bu adama Güzel kardeşim bak çok basite indirgeyerek söylüyorum Türkiye cumhuriyeti tarihinin en berbat günlerini yaşıyoruz, seçime kadar dolar belki de 12-13leri görecek, olmadı işte beceremediniz oğlum siyasal islamın aklı yetmez bu ülkeyi yönetmeye dedik haklı çıktık, zorlamayın artık yüzsüzlüğün anlamı yok.
|
İlginç ve doğru bir analiz. Ayrıca malum şahsı xd diye etiketlediğin için şukumu bastım. Bu hesap; toplumcu, Çin-İran şakşakçısı, Avrasyacı tipleri sevmiyor. |
arkadaş cok doğru söylemiş.çok aileyi görüyorum ak partili anne babaların cocuklarının ak partiyle uzaktan yakından alakası yok davranışları giyinişleri hareketleri davranışları böyle.düşünceleri çağa uygun modern coğu.baya büyük coğunluk. |
O yaşlıların bir kısmını EYT yüzünden karşı kısma aktar
|
Annem babam dindar, ben deistim. |
Zorla imam hatibe gönderilen gençleri bilseler korkudan ülkeden kaçacaklar. Son danslar bunlar. Yok neymiş seçim olmazmış, Suriye gibi oşurmuşuz. Sıkar bunlar... Zor işler. 1 2 seneye erken seçim olur zaten hükümet değişir 2021'i seçimsiz geçirmek imkansız gibi duruyor. Göreceğiz |
Benzer içerikler
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- singapur pasaportu neden güçlü
- dream games maaş
- fulbright bursu alan türkler
- davud sapanı
- togg ortakları
- telsiz kullanım ücreti 2024
- yurtdışından telefon getirmek
- e devlet kimlik kısıtlama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X