Hat Değerleri.
Arkadaşlar herkese merhaba. Son zamanlarda ping problemi yaşıyorum ve bu sadece akşamları oluyordu. Şu an ise neredeyse günün her saati oluyor. Hat değerlerine baktığımda ise değişimler gözüme çarptı. Özellikle dBm değerinde. Sizce bu değerler neden artar veya azalır?
Ram Ekleme
Arkadaşlar herkese merhaba. Bilgisayarıma, içindekinden farklı bir marka, 8 gb ram taktım. 16 GB oldu. MHz ve CL değerleri aynı. Dual channel olarak çalıştı ancak oyunlarda pek bi fps artışı olmadı. Bir de iki ram farklı frekanslarda çalışıyor. Bu konuda beni yeşillendirebilirseniz sevinirim. Yoksa ram'i söküp iade edeceğim.
Ping Dalgalanması ve Aşırı Yüksek Ping.
Herkese iyi akşamlar. Son 6-7 aydır TurkNet kullanıyorum. Son bir aya kadar 35/6 Mbps'lik paketini kullanıyordum ve gayet de memnundum. Ancak bir ay kadar önce altyapının değişmesinden dolayı 100/8 Mbps'lik pakete geçtim. Yine ilk birkaç hafta her şey normaldi. Ancak son zamanlarda akşam 19:00'dan geceye kadar ping aşırı yükseliyor ve hiçbir şey yaptırmıyor. Snr margin değerlerim aynı. Bina ankastresinden evime kadar cat-6 kablo çekili. Bağlantı sağlarken de kablolu bağlanıyorum ve hiçbir program açık olmuyor. TurkNet oim'de destek kaydı oluşturdum ancak çözüm odaklı şeyler yapılmadı. Yoğunluk olabileceği veya modemden kaynaklı olabileceği ifade edildi ancak modemimde herhangi bi problem yok. Sizce problem nedir?
Yüksek Ping
Arkadaşlar merhaba. Direkt olarak konuya giriş yapmak istiyorum. Daha önce Türk Telekom ADSL 6 Mbps internet kullanırken Valorant, CS vb. oyunlarda daha düşük ping alıyordum, örneğin Valorant'ta 25-26 ms gibi. Şu an için TurkNet 35 Mbps VDSL alıyorum, upload ve download hızım gayet iyi, ancak ping değerim Valorant'ta İstanbul sunucusunda 39-40 arası. Bağlantıyı kablolu yapıyorum ve yalnızca ben bağlanıyorum. Türk Telekom alt yapısı kullanılmasına rağmen böyle ping değerleri farklılık gösteriyor. Sebebi nedir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
RAM EKLEME
Merhaba arkadaşlar. Abra a5 v16.6.5 laptop'a sahibim. İçerisinde 8 GB 3200 MHz CL22 Samsung ram mevcut. Ben ise Kingston marka 8 GB 3200 MHz CL22 ram takmak istiyorum. Herhangi bir problem olur mu? Dual channel çalışır mı?
ADSL'den VDSL'e geçiş.
Merhaba arkadaşlar. Turknet'ten yaklaşık 20 gün öncesinde 35 mbps vdsl internet aldım. Aktivasyon başladı ama 6-7 mbps aralığında hız alıyordum. Bir baktım paketim adsl 16 mbps tanımlanmış. Arıza talebinde bulundum. Sonrasında bana saha dolabındaki portta kart tipimin adsl olduğu vdsl port olmadığı söylendi. Ancak ben adsl paketinde bile verdiklerinin yarısını alamadığımı söyledim. Bana baştan aşağı bina iç tesisatını yenilettiler. Sonra baktım hız yine artmadı. Bu sefer de bakır kablolarda arıza var dediler. O sorun hallolduktan sonra adsl 12 mbps almaya başladım. Bu sırada da tabi adsl kartın vdsl e çevirilmesi için Türk Telekom'a dilekçe vermem gerektiği söylendi. Türk Telekom müşteri hizmetlerine gittiğimde ise bana VDSL boş port olduğunu, dilekçeyi Türknetin vermesi gerektiği söylendi. Türknet müşteri hizmetlerine durumu ilettim. Onlar da bir hafta boyunca Türk Telekom'a mail attıklarını ve cevap beklediklerini söylediler. Cevap geldiğinde ise Türk Telekom mesafeden dolayı vdsl geçiş talebini reddetmiş. Alt komşum ve üst komşum Vdsl kullanıyor bu arada :)) Sonra Türk Telekom müşteri hizmetlerini şikayet ettim sonrasında ise bana ulaştılar. Ve boş port olduğunu, saha dolabının 480 metre mesafede olduğunu ve vdsl alabileceğimi bastıra bastıra söylediler. Btkya şikayet ettim ve yine Türknetten kendileri ile çelişen bir yanıt geldi. Sırf Türknet için Türk Telekom taahhütü bozdum ve Türkneti iptal edersem boş yere cayma bedeli ödeyeceğim. Ne yapmam lazım?
İNTERNET HIZI
Arkadaşlar merhaba. Ben bir hafta önce Turknet'in 35 mbps vdsl tarifesine geçiş yaptım. Ancak vdsl port olmadığını türk telekomun vdsl port sağlayana kadar adsl port ile 16 mbps kullanabileceğimi söylediler. Ancak 16 mbps üzerinden sadece 6.6 mbps hız alabildim. Bu durumdan dolayı arıza kaydı bıraktım ve Türk telekomun saha ekiplerinin kontrolünden sonra problemin daire içi tesisattan kaynaklı olduğu söylendi. Ben de bina ankastresinden 20 metre direkt olarak modeme Cat6 kablo çektirdim. Ancak hızım 6.8 mbps oldu sadece. Modemim de sağlam. Problemin sebebi nedir sizce? Ayrıca modem hat değerlerim de bu şekilde;
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.861 (Bu ay: 76)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar