Arkadaşlar herkese merhaba. Bilgisayarıma, içindekinden farklı bir marka, 8 gb ram taktım. 16 GB oldu. MHz ve CL değerleri aynı. Dual channel olarak çalıştı ancak oyunlarda pek bi fps artışı olmadı. Bir de iki ram farklı frekanslarda çalışıyor. Bu konuda beni yeşillendirebilirseniz sevinirim. Yoksa ram'i söküp iade edeceğim.
|
Ram Ekleme
-
-
1. ve 2. slotlarda dual çalıştığından emin misiniz
Anakartınızın sitesinden veya kullanım kılavuzundan kontrol edin dual çalışması için hangi slotlara takılması gerektiğini
Anakartınız dört slotlu olarak düşündüğümden öyle söyledim değil ise anakart marka model nedir onu belirtin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunyukuk -- 24 Nisan 2022; 16:24:1 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Intel HM470 hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde farklı markalar yan yana geldiğinde düzgün çalışmaları bile şans işidir. Sizde çalışmış yine . İki ram farklı frekanslarda çalışmaz anakarttaki düşük olan neyse ötekide öyle çalışır yüksek olsa bile. Cpu z proramında bakınca ikiside aynı tip gözüküyor zaten. Mesela biri 3000 mhz olsa öteki 3200 olsa eskisi 3200 de çalışmaz veya bilgisayar birini seçmez öteki yüksek diye. Düşük olan 3000 ise
ramler o hızda çalışır bu örnekti sadece. 2*8 1 tane 8 likten her zaman iyidir. Oyunlarda fps artışına gelecek olursak 8 den 16 a çıkmak veya büyük ram değişimine gitmek her oyunda öyle ekran kartı değişmiş gibi fps artışlarına gitmez . Ve oyundan oyuna değişir bu durum. Mesela 8 gb ile 60 fps alınırken 16 gb a geçince 70 fps gibi olur artış yani 10 fps örnekler çoğaltılabilir fps yüzdesi olarak.
Bazı oyunlardada 85 ken 100 gibi olur. 85 ken 150 lere çıkmaz yani.
Düzgün çalışıyorsa iki farklı ram yanyana iade ye bnce gerek yok çünkü ilerde tekrar almak zorunda kalırsınız aynı bilgisayarla devam edecekseniz. Tabi bu karar yine sizin.
Birde cpu z programından memory yazan sekmenin fotosunu atarsanız daha iyi olur yukarda spd nin yanında.
-
Laptop yani o zaman sadece 2 slot, tamam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam teşekkürler, cevabınızı yeni gördüm. Birkaç kişiden daha buna benzer cevaplar geldi, farklı forumlarda, ben de içim rahat etmediği için söküp iade ettim içerisindeki ram'in aynısını aldım.
-
memory kısmından resim atman lazım çünkü spd kısmı ramin etiketidir memory kısmı ise şu an ne hızda çalıştığını gösterir.
ram performans vermez oyunlarda fps arttırmaz ama eksikliğinde sürünürsün.gta5 oyna 4gb sonra 8gb nasıl etki ettiğini ramın görürsün.8 yetmez diyen abartı çoklukta oyun yok.rise tomb raider'in ilerde bir turu vardı 12gb yiyordu yani dekgelmen lazım ama şimdi 16gb olduğu için fayda edip etmediğini msi afterburner ile görebilirsin oyun içi.
-
Rica ederim genelde takılı olan neyse ram, aynısı ile yola devam edilirse daha verimli ve düzgün oluyor. Hayırlı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X