Arkadaşlar merhaba. Direkt olarak konuya giriş yapmak istiyorum. Daha önce Türk Telekom ADSL 6 Mbps internet kullanırken Valorant, CS vb. oyunlarda daha düşük ping alıyordum, örneğin Valorant'ta 25-26 ms gibi. Şu an için TurkNet 35 Mbps VDSL alıyorum, upload ve download hızım gayet iyi, ancak ping değerim Valorant'ta İstanbul sunucusunda 39-40 arası. Bağlantıyı kablolu yapıyorum ve yalnızca ben bağlanıyorum. Türk Telekom alt yapısı kullanılmasına rağmen böyle ping değerleri farklılık gösteriyor. Sebebi nedir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim. |
Yüksek Ping
-
-
Sebebi turknetin kendi omurgasi var, sizin orda turknetin omurgasi kotu, bu yuzden yuksek ms aliyorsunuz... -
Altyapının aynı olması pinginizin de aynı olacağı anlamına gelmiyor. Omurga sizin altyapınızın bitti yerden sonra tamamen farklı.
-
TurkNet özelinde yazmıyorum ama bazı alternatif ISS'lar her şey aynı gibisinden yalan/yanlış reklamlar yapıyorlar. Haliyle konuyla bilgisi/ilgisi bulunmayan insanlar yanlış yönlendirilmiş oluyorlar. Mümkünse altyapı sahibinden hizmet almaya önem gösterin derim, aksi halde her şey aynı değil zaten. Ping veya başka bir serviste yaşanan sorun olur, CGN IP olur, vs. mutlaka bir noktada veya birden fazla noktada fark olur.
-
Türknet'te bende yüksek ping alıyorum maalesef. Yalovada oturuyorum çok gariptir ki istanbula 19-21ms, lol'e 27-29 ms alıyorum. Destek kaydı oluşturayim diyorum, hızım düşük-performans harici pingle alakalı bir seçenek açmamışlar. Oraya açıyorum diyor hızınız normal bir sıkıntı gözükmüyor diye diye gına geldi kapattım destek kaydını. Önceden türknet yine lolde 16-18 ms veriyordu 2 yıl önce. Ondan sonra comnete geçmiştim onda da 16-17 ms lole, 8 ms istanbul türknet sunucusuna atıyordum. Şimdi türknetteyim istanbula 19-21 ms. Lol'e 27 ms alıyorum. Türknet ping konusunda geride kalıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X