AÇIKKAPI ÜZERİNDEN :6025746 , 5993055 ,6093274 ,6175965 ,6177825 nolu şikayetlerimde ;
CİMER üzerinden 2201364989 ,2200949805 ,2200855406,2200533009 2201938381,2202268237 nolu şikayetlerimde
maddi manavi geliri OLMAYAN , aylık 2000 tl üzeri temel ihtiyaç ve 1000 tl üzeri zaruri olarak alması gereken raporlu ilacı bulunan TC vatandaşının , gelir testinin g(c1) den g1 e DEĞİŞTİRİLEREK ; MEVCUT İLACIMI ALMAMI KASTİ OLARAK ENGELLEDİĞİ ,
mevcut İTİRAZIMI rağmen USULSÜZ KARARINI sürdürdüğü , MEVCUT KARARIN İNCELENMESİ ve de KARAR veren KURUL ÜYELERİNİN AKLİ MELEKELERİNİN bağımsız kurum ve bilirkişi nezdin de İNCELENMESİ talabimin İŞLEME ALINMAYARAK/GÖZARDI EDİLEREK , mevcut YOLSUZLUĞUN ÜZERİNİN KAPATILMAYA ÇALIŞDIĞI ,HUKIKİ OLARAK GÖREVİN KÖTÜYE KULLANILDIĞI ,
SUÇU İŞLEYEN KURUL ÜYELERİ VE HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATMAYAN TÜM YETKİLİLERİN SUÇA İŞTİRAK ETTİĞİ;
0 gelire sahip bir TC vatandaşının neden sağlık ve sosyal hizmet takleplerinin ,GEREKÇESİNI AÇIKLAYAMADIKLARI KEYFİ KARARLAR ile SÜREKLİ REDDEDİLDİĞİN BİLGİSİNİN ARZINI TALEP ETMEME RAĞMEN HER DEFASINDA BANA BİLGİ AMAÇLI BAŞVURUMUN REDDEDİLDİ BİLGİSİ COPY-PASTE İLE AKTARILIP KONU KAPATILMIŞTIR.
İlgili metin örneği aşaığıda mevcuttur..("" GENEL SAĞLIK SİGORTASI GELİR TESTİ İTİRAZ SONUCUNUZUN AVCILAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI’ NIN 23.03.2022 TARİHLİ VE 329 SAYILI YAZISI İLE TARAFINIZA BİLDİRİLDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR. YARDIM TALEBİNİZ İLE İLGİLİ; E –DEVLET ÜZERİNDEN YA DA VAKIF BAŞKANLIĞIMIZA GELEREK TEKRAR MÜRACAAT ETMENİZ DURUMUNDA TALEBİNİZ DEĞERLENDİRİLECEKTİR."" );
YASAL SÜREM içerisinde yapmış olduğum itirazı, 10.03.2022 tarihinde MEVCUT KARARINI DEĞİŞTİRMEDİĞİNI tarafıma yasal süre içerisinde TEBLİĞİ etmeyerek YASAL 14 gün olan itiraz süremi AŞMAMI HEDEFLEDİĞİ; MEVCUT bilgiye CIMER e yaptığım ŞİKAYETTE 23.03.2022 tarihinde verdikleri cevap ile öğrendiğiğim görülmektedir..
AVCILAR İLÇE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI VE AVCILAR SOSYAL HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN :""*0 tl devamlı gelir , en az 3500 tl devamlı gidere sahip bir tc vatandaşını nasıl gelir testinin g1(ASGARİ ÜCRETİN 1/3 ÜNDEN FAZLA GELİRE SAHİP) olabileceğinin AÇIKLAMASI.. ***Bu koşullara sahip bir tc vatandaşının SOSYAL YARDIM TALEPLERİNİN hangi gerekçelerle REDDEDİLDİĞİ,, GEREKÇESİNİ AÇIKLAMAMASI VERDİKLERİ KARARIN USULSÜZ OLDUĞUNUN AÇIK GÖSTERGESİDİR..
KONU BAĞIMSIZ DENETÇİLER TARAFINDAN USULEN İNCELENİP MEVCUT KARARI GEÇERLİLİĞİNİN DENETLENMESİ VE USULSÜZ KARAR ALAN KURUL ÜYELERİ İLE BU USULSÜZLÜĞE İŞTİRAK EDEN , ŞİKAYETLERİ GÖZARDI EDEN TÜM YETKİLİLER hAKKINDA İDARİ VE HUKUKi İŞLEM BAŞLATILMASI TALEP OLUNUR..
NOT:KURUL ÜYELERİ BANA MEVCUT KARARI COPY-PASTE İLE SUNMAK YERİNE GELİRİ OLMAYAN BİR TC VATANAŞININ RAPORLU İLACININ HANGİ GEREKÇE İLE KESİLDİĞİNİ; NEDEN SOSYAL YARDIM VERİLMEDİĞİNİ GEREKÇESİ İLE AÇIKLAMALADIR !!! BUNUN DIŞINDAKİ TÜM SONUÇ İFADELERİ YOK HÜKMÜNDEDİR VE YAPTIKLARI USULSÜZLÜĞÜN BİRER DELİLİDİR!!
MEVCUT İKTİDAR VE BUROKRATLAR VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERMEK YERİNE ; POPULER KONULARDA YER ALMAMIZA SANSUR GETİRDİ..BU ŞEKİLDE KONUNUN GÜNDEMDEN DÜŞÜP UNUTULMASINI BEKLİYORLAR...
ÖNE ÇIKAR LİNKİNE BASMAYI UMUTMAYALIM..
merhaba;
kronik hastalığım nedeniyle her ay düzenli olarak raporlu ilacımı almam gerekmektedir.Genelde sgklı olup dönem dönem işten çıkarılmam nedeniyle işsizler kervanına katımış bulunmaktayım..
asgari ücretle çalıştığım esnada ilaçlarım sgk tarafında karşılandığından , kesinti yaşamadan ilacımı kullanabiliyorum..
FAKAT:
işten çıkarıldıktan sonra RAPORLU ILACIM HEMEN KESİLİYOR devamın da HASTALIĞIM TEKRAR NUKSEDİYOR; neden mi?
1-İşten ayrıldığımda kira elektrik su doğalgaz internet vb giderleri karşılamayacağımdan Ailemin dairesine iş bulana dek dönmek mecburiyetim de kalıyorum..
2-Kira da oturmadığım ve 1 maddede yer alan giderleri karşılayacak gelir bulamadığımdan Avcılar Sosyal yardımının yaptığı gelir testinde g1(asgari ücretin 1/3 fazlası sonucu çıkarılıyorum)
3-hiçbir gelirim olmadığını halde nasıl asgari ücretin 1/3 üne sahip olabileceğimi Avcılar Sosyal Yardıma sorduğumda ; ailenin yanında kalıyorsun ,kiraya çıkarsan ancak g0 tanımlanıp ilacımı alabileceğim söyleniyor..
4-ailem ; 3000 küsür emekli maaşı alan annem , üni öğrencisi kardeşim ve ben den ibaret..Ben maddi manevi olarak ailemden zaten yardım almıyor ken 3000 küsür /3 nün ,nasıl asgari ücretin 1/3 üden fazla yaptığı tarafıma açıklanmıyor..
5-gelir testi g1 çıkarıldığı için her ay 150 tl zorunlu prim ödemem bekleniyor..
6-Es dosttan alınan borç ile ancak karın doyurabilirken ; Aç kal ama gss primini öde yoksa hem sağlık hizmetini keserim hemde borç ve faizi işletmeye devam ederim denilip yapılıyor
7-Alınmayan hizmet karşılığı ödenen Gss primi üstüne birde gecikme faizi işletiliyor(GSS toplam borcum 5189 tl olup yarısı gecikme faizidir)
8-gss primi ödemediğim ayın devamında SAĞLIK HİZMETİ DURDURULUYOR..RAPORLU İLAÇLARIMI ALMAM ENGELLENİYOR...GSS PRİM VE GECİKME FAİZİ İSE EKSIKSIZ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR.
RTE ye Aile ve sosyal hizmet bakanı Derya Yanık a #ilacimadokunma hashtag i ile atttığım tweet te:
1-ilacımı düzenli olarak geri alabilmem için gereken ; gelir testinin g0 çıkması için kirada oturmam gerekiyorsa ; kira , elektrik , su ,doğalgaz , yiyecek ,yakıt vb temel ihtiyaçlarımı kim karşılayacak?
2-yukardaki ihtiyaçları karşılamayan biri g0 almak için ne yapabilir?ailesinin yanına sığınmayıp parkta yatsa gelir testinin g0 olma ihtimali var mı?
3-minimum 750tl/aylık tutan(Her ay fiyatı artıyor) ilacımı eczaneden bireysel olarak nasıl alabilirim?
4-Sağlık hizmetinden yararlanamadığım halde tarafıma yansıtılan 2774 gss prim borcu ve 2414 tl faizini nasıl ödeyebilirim?
5-Her ay yansıtmaya devam ettiğiniz 150 tl gss primini nasıl ödeyebilirim?
6-3 bin küsür emekli maaşı harici bir geliri olmayan (belirttiğim gibi ailemden hiçbir maddi yardım almam) bir ailenın yanında kalan birey ,nasıl asgari ücretin 1/3 ünden fazla geliri var şeklinde değerlendiriliyor /gelir testi g1)
7-İşsiz kaldığımda şizin bu haksız uygulamalarınız yüzünden ilacım kesildi/kesilmeye de devam ediyor ve hastalığım her defasında nüksetti/etmeye devam ediyor? Bu durumu yaşayan ve hastalığı nükseden/ağırlaşan vatandaşlarınızın vebalini nasıl ödeyeceksiniz?
Sorularını sordum...
ŞİKAYET CIMER e 2200533009 nolu şikayetim 31/01/2022 16:59:38 tarihinde Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına iletilmiş olup ; onlarda 11/02/2022 14:18:12 tarihinde istanbul valiliğine iletmişler..
ücretini ödeyemediğim aşağıda yer alan tutarları IBAN ile #sırasende ve #ilacımadokunma hashtagi ile Recep Tayyip Erdoğan ,Fahrettin Koca ve Derya Yanık 'a
5.189,04 tl hizmet alamadığımız halde yansıtılan GSS Prim borcu ve Faizi;
731,72 tl işsiz ve gelirim olmadı halde g0 olan gelir testimi g1 e değiştirdikleri için her ay ödemem gereken ilaç bedeli;
150,12 tl hizmet alamadığım halde tarafımdan tahsis edilmeye devam edilen gss primi ve faizi;
yine destek talepleri için aynı hashtag ile Kemal Kılıçdaroğlu ,Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu,Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu,Gültekin Uysal e Aksettirilmiştir..
Çağrıda bulunduğumuz Bürokratlardan Hangilerinin VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERECEĞİNE CANLI ŞAHİTLİK ETMİŞ OLACAĞIZ!!!
Raporu ilacı benzer nedenlerle kesilip , hastalığı tekrar nükseden tüm hastalar için konuyu açıyorum..Destek olan herkese TEŞEKKÜRLER..
Son Durum:
BTK TELEKOM ve TTNET nezdinde şikayet oluşturmamı ENGELLEMİŞ olup YANDAŞ TUTUM ile VATANDAŞI MAĞDUR ETMEKTEDİR...
14.01.2022 saat 16,00 da verdiğim dilekçeyi görüşmek üzere Avcılar Telekom a tekrar gittim.Altyapı ve planlama sorumlusu E. yerinde yoktu..Yanındaki çalışanından mailini istedim vermed..kendisine geldiğimi haber ver dedim vermedi ,mesaj at dedim atmadi ... yani E beye ulaşmamam için elinden gelen çabayı gösterdi personeli!!(YILIN PERSONELİ OLACAK KİŞİYE GÖRE E beyle dumanla haberleşebilirz belki)
Telekom müdürüne gittim yoktu, telefon açtılar geleceğini söylemesine rağmen yerine operasyon müdürünü E yi gönderdi.
E ile aramızdaki konuşmayı son sayfaya ekleyceğim sadece Telekomun konuya bakış açısını aktarmak amacıyla birkaç ifadesine yer vereceğim
E:"Hurda saha dolabı diye birşey olmaz biz bu saha dolaplarını 40 yıl kullanmayı planlıyorz..."
E:"pocket loss ,CRC,DSLAM klidi nedir bilmiyorum.."
E:"Eğer problemin yer altındaki kablolardan kaynaklıysa , HİÇBİRŞEY yapmam/ kabloları DEĞİŞTİRMEM, kim kabloları tek tek söküp kontrol edecek.."
E:"Saha dolabını kaldırmayı planlıyorum ama maliyete bakmak gerek..benimde belirli bir bütçem var Sadece oksitlenme bakımı yapar bırakırım.."
TT Hizmet No: 8841913400.Yeşilkent mah g-xx sok Avcılar-İstanbul adresinde ikamet etmekeyim..uzun yıllar tarafıma sağlanan telefon hizmetinizi parazitli , 8-35 mbs internet hizmetinizi ise yükselmeyen SNR(bağlantı kalitesi) , yüksek crc veri kayıpları ve anlık bağlantı kopmaları nedeniyle sağlıklı alamamaktayım..Saha ekipleriniz defalarca evime gelip ölçümler yaptı..Altyapının problemli olduğunu söyleyip gittiler fakat yıllarca tarafıma bir çözüm sunmadılar..
yakın zamanda 100mbs lik vdsl aboneliğini başlattım..ttnetin altyapı sorgusunda tarafıma 85mbs hız verilebileceği , saha dolabı mesafesinin ise 71 mt olduğu belirtilmekteydi..Abonelik sonrası internet bahsi geçen değerlerde açıldı.Mevcut Dslam klidinin kaldırılması talabimiz sonrası hızım önce 60mbs ye devamnda 35 mbs hızlara telekom tarafından düşürüldü.Hız düşürülmesine rağmen sinyal kalitesinde bir artış gerçekleşmedi( snr 7,5-8 değerlrini geçemedi.).Mevcut problemler de devam ettiği için tekrar tekrar arıza kayıtları oluşturuldu , İSS ttnet yönetimiyle defalarca mailleşt, fakat telekom mevcut problemi çözmesi gerektiği halde faliyete geçmedi.
Bunun üzerine Avcılar telekom müdürlüğüne gittiğimde :
"Hattımın 75mt uzaktaki tip11 saha dolabının kendi port ve dslamine bağlanmak yerine , mdf ye eklenen ekstra port ve besleme hattı ile ile 435mt uzaktaki farklı bir saha dolabının dslamine bağlandığını ;
gelen besleme sinyallerinin düşük olması nedeniyle bahsi geçen parazit , düşük snr , yüksek crc ,anlık kopma gibi problemleri yaşadığımı , altyapı yenilenmesi yapılmadan problemin çözülmeyeceğini , altyapı yenilemek yerine gpon ftth fiber dönüşümünün daha mantıklı olduğu ; telekom un yıllardır yeşilkent mahallesine hizmet vermediğini , ilerde de vermesinin zayıf bir ihtimal olduğunu bu nedenle arızalı altyapı ile interneti/telefon kullanmaya devam etmem geretiği ", bilgisini edindim
saha ekiplerinizden edindiğim bilgiye göre ise:
"bölgenize fiber geldiği zaman Telekom , sokağa kabin koymak yerine bir binanın dış duvarına Tip11 koymayı tercih etmiş. Normalde hurda eski saha dolaplarına binalardan giden lokal kabloların Tip11`e aktarılması gerekirdi ancak o kadar sayıda hattı Tip11'in oraya çekmek operasyonel açıdan epey zor olabilir bu sebeple hiç uğraşmayalım, eski saha dolapları aynen kalsın biz Tip11'den eski saha dolaplarına bir irtibat kablosu çekelim bu sayede çok uğraşmadan, ortalık batmadan olayı çözmüş oluruz diye düşünmüşler..Biz bu hurda saha dolabını kaldırılması talebini müdürlüğümüze defalarca ilettik ama onay alamadık.",bilgisini edindim
iki bilgi ışığında yaşadığım problemin
1-Hattımın 71mt uzağımdaki tip11 in dslamine bağlanmayıp, 435 mt uzaktaki farklı bir dslamdan zayıf hat çekildiği için
2-binamdan gelen lokal kabloların tip11 altına toplanması gerekirken , hurda saha dolabına irtibat kablosu çekilerek operasyonel zorluk ve işçilikten kaçınıldığını , bu dolaptaki reglet ve kabloların oksitlenmesi nedeniyle de internet erişimimi olumsuz etkilediğini öğrendim.
problemin çözümü adına CİMER ,AÇIKKAPI , Tüketici Hakem Heyeti , BTK , Orhan Kipçak beye , Ümit beye mail ,Şikayetvar.com ,Avcılar Telekoma Dilekçe , İSS ttnet yönetinmine olmak üzere tüm aşamalardan başvuruları sağladım
Fakat sorunun kaynağını tespit edip çözüm önerilerini de telekoma iletmeme rağmen , saha dolabının kaldırılıp , lokal kablolarımın tip11 in dslamine bağlanma talebime bir türlü olumlu cevap verilmedi.
yaşadığım tüm süreç ve gelişmeler(Avcılarda telekom , kaçak port ile altyapı hizmeti sunuyor | DonanımHaber Forum » Sayfa 3 (donanimhaber.com)) adresinde mevcuttur..
Bunun dışında aktarmak istediğim diğer önemli konuda Telekoma yaptığım FTTH başvurusu hakkında:
yıllar önce avcılar telekoma gidip fiber talep ettiğimizde , fiber için mevcut PON(pasif omurgalı network) fiber omurganın değişmesi gerektiği yakın zamanda bu işlemin gerçekleşip tarafınıza fiber hizmeti sağlanacağı belirtilmişti..Aradan 10-15 yıl geçmesine rağmen Telekomun yine aynı bahane ile tarafıma ftth fiber hizmeti vermediğini açıklamaktadır..Ayrıca yeşilkent mahallesine yıllardır yatırım yapılmadığını , mahallenin hizmet bölgesi olarak değerlendirilmediğini ,bundan sonrada yatırım yapılma olasılığının bulunmadığını da öğrendim.ve şahit oldum.
6701 sayılı insan hakları ve eşitlik kurumu kanunun i
MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; insan onurunu temel alarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması
MADDE 2- (1) Bu Kanunun uygulanmasında; a) Ayrı tutma: Kişilerin bu Kanunda sayılan temellerden biri veya birden fazlası nedeniyle, bir eylem veya eylemsizliğin sonucu olarak diğerlerinden ayrı tutulması durumunu,
MADDE 3- (1) Herkes, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada eşittir. (2) Bu Kanun kapsamında cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, mezhep, felsefi ve siyasi görüş, etnik köken, servet, doğum, medeni hâl, sağlık durumu, engellilik ve yaş temellerine dayalı ayrımcılık yasaktır. (3) Ayrımcılık yasağının ihlali hâlinde, konuya ilişkin görev ve yetkisi bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ihlalin sona erdirilmesi, sonuçlarının giderilmesi, tekrarlanmasının önlenmesi, adli ve idari yoldan takibinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. (4) Ayrımcılık yasağı bakımından sorumluluk altında olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri, yetki alanları içerisinde bulunan konular bakımından ayrımcılığın tespiti, ortadan kaldırılması ve eşitliğin sağlanması için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür
lgili maddelerini dikkate alarak;
Seçilmiş/ayrımcılık yapılmış/tercih edilmiş bazı il ve ilçelerinde mevcut ftth altyapısıyla yetinilmeyip gigabit fiber omurgası için altyapı çalışması yürütüldüğü;Buna rağmen Avcılar Yeşilkent gibi hizmet bölgesi olarak değerlendirmediğiniz bazı il ve ilçeleri ftth altyapısı için değerlendirmeye bile almadığınızı görmekteyiz.
gigabit hızında fiber hizmeti almayı temenni ettiğiniz bir müşteri size 100 tl internet hizmet bedeli olarak öderken ben ve benim gibi hizmet bölgesi olarak değerlendirmediğiniz semtlerde ikamet eden müşterileriniz problemli vdsl hizmetiniz için 8-35mbs hıza yine 100 tl ödemektedir..
Her ikimizde sizin potansiyel müşteriniz olduğumuza göre neden eşitlik ilkesine ayrı davranılarak , belirli kesim ve zümreye ftth hizmeti sağlanırken , Tarafımın ftth başvurusuna "Dua edin arızalı olsada bir vdsl hizmetiniz var..henüz o hizmeti alamayanlarda mevcut " denilmekte?
Telekom bir A.Ş yatırım yaparken kapitalist bir yaklaşım sergilediğine göre sormam gereken soru(" gigabit fiber kullanıcısından aldığınız 100 tl para da benim verdiğim 100 tl para değil mi?"
EKBILGI
Yusuf BEY; telekom müdürlüğünüz ile yaptığım görüşmede : fiberi sonlandırmak için kullanılan aparatın(ofdk veya ismi nedir tam bilemiyorum) en az 8 çıkışlı olduğunu , benim bölgemdeki evlerin müstakil olması nedeniyle maliyetini karşılamadığını , Bu nedenlede müstakil ev olan semtlere ftth altyapı yapılmasının tercih edilmediği , apartmanda oturuyor olsam idi ftth hizmetinin hemen onaylanabileceği bilgisini edindim.
Bu bilgi ışığında adresime hem hizmet bölgesi olarak değerlendirmediğiniz , hem de müstakil evde oturup maliyetini karşılamadığından dolayı fiber sonlandırıcı takmak istememeniz nedeniyle arızalı vdsl hizmetine daha ne kadar kullanmaya devam etmem gerekmektedir?? 15 yıldır AON fiber omurgasının döşenmediğini , arızalı hurda dolabınızın bile yıllarca sökülüp değiştirilmediğini göz önüne alırsak ??
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 154
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.524 (Bu ay: 46)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 152 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar