MEVCUT İKTİDAR VE BUROKRATLAR VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERMEK YERİNE ; POPULER KONULARDA YER ALMAMIZA SANSUR GETİRDİ..BU ŞEKİLDE KONUNUN GÜNDEMDEN DÜŞÜP UNUTULMASINI BEKLİYORLAR... ÖNE ÇIKAR LİNKİNE BASMAYI UMUTMAYALIM.. merhaba; kronik hastalığım nedeniyle her ay düzenli olarak raporlu ilacımı almam gerekmektedir.Genelde sgklı olup dönem dönem işten çıkarılmam nedeniyle işsizler kervanına katımış bulunmaktayım.. asgari ücretle çalıştığım esnada ilaçlarım sgk tarafında karşılandığından , kesinti yaşamadan ilacımı kullanabiliyorum.. FAKAT: işten çıkarıldıktan sonra RAPORLU ILACIM HEMEN KESİLİYOR devamın da HASTALIĞIM TEKRAR NUKSEDİYOR; neden mi? 1-İşten ayrıldığımda kira elektrik su doğalgaz internet vb giderleri karşılamayacağımdan Ailemin dairesine iş bulana dek dönmek mecburiyetim de kalıyorum.. 2-Kira da oturmadığım ve 1 maddede yer alan giderleri karşılayacak gelir bulamadığımdan Avcılar Sosyal yardımının yaptığı gelir testinde g1(asgari ücretin 1/3 fazlası sonucu çıkarılıyorum) 3-hiçbir gelirim olmadığını halde nasıl asgari ücretin 1/3 üne sahip olabileceğimi Avcılar Sosyal Yardıma sorduğumda ; ailenin yanında kalıyorsun ,kiraya çıkarsan ancak g0 tanımlanıp ilacımı alabileceğim söyleniyor.. 4-ailem ; 3000 küsür emekli maaşı alan annem , üni öğrencisi kardeşim ve ben den ibaret..Ben maddi manevi olarak ailemden zaten yardım almıyor ken 3000 küsür /3 nün ,nasıl asgari ücretin 1/3 üden fazla yaptığı tarafıma açıklanmıyor.. 5-gelir testi g1 çıkarıldığı için her ay 150 tl zorunlu prim ödemem bekleniyor.. 6-Es dosttan alınan borç ile ancak karın doyurabilirken ; Aç kal ama gss primini öde yoksa hem sağlık hizmetini keserim hemde borç ve faizi işletmeye devam ederim denilip yapılıyor 7-Alınmayan hizmet karşılığı ödenen Gss primi üstüne birde gecikme faizi işletiliyor(GSS toplam borcum 5189 tl olup yarısı gecikme faizidir) 8-gss primi ödemediğim ayın devamında SAĞLIK HİZMETİ DURDURULUYOR..RAPORLU İLAÇLARIMI ALMAM ENGELLENİYOR...GSS PRİM VE GECİKME FAİZİ İSE EKSIKSIZ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR. RTE ye Aile ve sosyal hizmet bakanı Derya Yanık a #ilacimadokunma hashtag i ile atttığım tweet te: 1-ilacımı düzenli olarak geri alabilmem için gereken ; gelir testinin g0 çıkması için kirada oturmam gerekiyorsa ; kira , elektrik , su ,doğalgaz , yiyecek ,yakıt vb temel ihtiyaçlarımı kim karşılayacak? 2-yukardaki ihtiyaçları karşılamayan biri g0 almak için ne yapabilir?ailesinin yanına sığınmayıp parkta yatsa gelir testinin g0 olma ihtimali var mı? 3-minimum 750tl/aylık tutan(Her ay fiyatı artıyor) ilacımı eczaneden bireysel olarak nasıl alabilirim? 4-Sağlık hizmetinden yararlanamadığım halde tarafıma yansıtılan 2774 gss prim borcu ve 2414 tl faizini nasıl ödeyebilirim? 5-Her ay yansıtmaya devam ettiğiniz 150 tl gss primini nasıl ödeyebilirim? 6-3 bin küsür emekli maaşı harici bir geliri olmayan (belirttiğim gibi ailemden hiçbir maddi yardım almam) bir ailenın yanında kalan birey ,nasıl asgari ücretin 1/3 ünden fazla geliri var şeklinde değerlendiriliyor /gelir testi g1) 7-İşsiz kaldığımda şizin bu haksız uygulamalarınız yüzünden ilacım kesildi/kesilmeye de devam ediyor ve hastalığım her defasında nüksetti/etmeye devam ediyor? Bu durumu yaşayan ve hastalığı nükseden/ağırlaşan vatandaşlarınızın vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Sorularını sordum... ŞİKAYET CIMER e 2200533009 nolu şikayetim 31/01/2022 16:59:38 tarihinde Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına iletilmiş olup ; onlarda 11/02/2022 14:18:12 tarihinde istanbul valiliğine iletmişler.. ücretini ödeyemediğim aşağıda yer alan tutarları IBAN ile #sırasende ve #ilacımadokunma hashtagi ile Recep Tayyip Erdoğan ,Fahrettin Koca ve Derya Yanık 'a 5.189,04 tl hizmet alamadığımız halde yansıtılan GSS Prim borcu ve Faizi; 731,72 tl işsiz ve gelirim olmadı halde g0 olan gelir testimi g1 e değiştirdikleri için her ay ödemem gereken ilaç bedeli; 150,12 tl hizmet alamadığım halde tarafımdan tahsis edilmeye devam edilen gss primi ve faizi; yine destek talepleri için aynı hashtag ile Kemal Kılıçdaroğlu ,Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu,Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu,Gültekin Uysal e Aksettirilmiştir.. Çağrıda bulunduğumuz Bürokratlardan Hangilerinin VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERECEĞİNE CANLI ŞAHİTLİK ETMİŞ OLACAĞIZ!!! Raporu ilacı benzer nedenlerle kesilip , hastalığı tekrar nükseden tüm hastalar için konuyu açıyorum..Destek olan herkese TEŞEKKÜRLER.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 20 Şubat 2022; 14:47:28 > |
işsiz vatandaştan alınan Zorunlu GSS primi(genel sağlık sigortası) kaldırılmalı
-
-
Geçmiş olsun aynen gss priimi saçmalıktan ibaret sonuna kadar katılıyorum işallah bir an önce çözüme ulaşır -
desteğiniz için teşekkür ederim..
-
Gss bu ülke gençliğinin başının belasıdır. Acilen kaldırılması gerek -
işsiz adamdan para istiyorlar. istedikleri yetmiyormuş gibi ödemezsen faiz biniyor. üstelik çoğu insan gss borcu olduğundan habersiz bir gün tesadüfen karşılarına çıkıyor ya da faiz binip 4-5 bin tl olduğu zaman fark ediyorlar. gss acilen kaldırılmalıdır.
-
Benim işsizlikte hiç hastane problemim olmamıştı. Neyse bugün bir işim düştü aile hekimliğine bir güzel ilaçlar yazıldı. Eczaneden alacaktım oda nesi senin SGK yok dostum dediler. GSS var desemde tüm ilaç parasını kuruşu kuruşuna aldılar. Her ay 150 TL yi bunun için mi veriyormuşuz yani. -
Ya kardeşim gerçekten hiç empati yapma yeteneğiniz yok. Sen prim ödemezsen ben ödemezsem Ahmet - Mehmet prim ödemezse biz Suriyeli kardeşlerimize nasıl bakabiliriz, onların sağlık hizmetlerini nasıl karşılayabiliriz? Bu kadar bencil olmayın artık, lütfen! -
Yıllardır hastaneye gitmiyorum. 5 bin TL gss borcum olmuş. Saçmalık -
5kda benim var ödemiyorum zaten. adamlar birde şimdi siliyoruz ayağına kahraman ilan ederler kendilerini. istedikleri kadar silsinler bu sistem kalmadan ne öderim nede akpye oy atarım nokta.
ayrıca cimerden herkes yazsın bu durumu şikayet edin özellikle işsizler benim gibi yazın cimerden tepki gelmeden etki olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 11 Şubat 2022; 23:44:33 > -
Mülteciler para ödemeden yararlanıyor. -
Ülkeden sığınmacılar gitmediği sürece bu GSS kalkmaz. Çalışmasan bile ücretsiz muayene olan bir sığınmacının ücretini ödemek zorundasın. Devletin önemli gelir kapısı gördüğü sözde hizmeti kaldıracağını mı zannediyorsunuz? Bu sistemi bize avrupada da var diye getirdiler. Eylem yapsanız avrupada da var deyip hain, fedoncu vb. ilan edilebilirsiniz. Onun için fazla borçlanmadan ödemenizi tavsiye ederim.
Kaç seçim geçmesine rağmen ücretsiz muayene ve faizi silmek dışında bir şey yapmadılar. Borçları sileceklerini de düşünmüyorum. Ha seçime katkısı olması için silebilirler mi orası muamma.
-
bana yıllardır çıkıyor maalesef. bende çok kereler cimere yazdım ama sonuç hüsran. hatta her sene fiyat arttırılıyor. sanırım ilk 35-40 tl ile başlamıştı. şimdilerde yanılmıyorsam 120 tl civarına kadar yükseldi.
tamam hadi gss borcu çıkarıyorsun al al da 10 -15 tl sabit al mesela. her sene zam bindiriyorlar. almamaları gereken işsiz insanlardan para alıyorlar.
bence hava vergisi gibi bişi bu. ya da vatandaşlık vergisi. üzücü durumlar. işsiz milyonlar var. bu paraları aileleri veriyor muhtemelen.gençler eziliyor,ezdiriliyor ailelerine karşı.
-
Geçmiş olsun ,şu ülkede suriyeliye verdiği önemi,kendi vatandaşına vermeyen bir hükümet var..ama bunca mağdurun ahı kalmaz elbet..Allah büyüktür.. -
teşekkür ederim...haklısınız elin yabancısı beleş sağlık hizmeti + sosyal yardım alırken ; vatandaşının ilacını kesip ölüme terkediyor bu iktidar..Üstelik hizmet alamadığımız halde her ay 100-120 tl +faiz almaya devam ediyor...YENİ NESİL TEFECİLİK
-
12 senedir yürürlükte ve nasıl bugüne kadar geldi bu saçma sistem hayret. Almadığı hizmetin her ay faizi işletilip bir sonraki ay hizmeti alamamaya devam ediyorsun. İnanılmaz. İşsiz adamdan ana babasının emekli maaşını bahane ederek para istemek inanılmaz bir olay. Benim de var ve bakmıyorum bile ne kadar olmuş. Bir gün seve seve kalkacak. İsteyene yapın, zorunluluk nedir. -
Suri olsaydınız bedeve olurdu. Geçen gün gittiğim devlet Hastanesinde hasta kayıtta Türk vatandaşı genç aynı bu nedenle muayene olamadı. Suri geldi anlar anlamaz konuştu muaye kayıt sırası verdiler. İşte yeni TR -
Acil şifalar. GSS amacı dışına çıkıp eziyete dönüştü. Acilen bu mesele Millet lehine düzenlenmeli. -
Aile içinde kişi başına düşen gelir brüt asgari ücretin (5004tl) üçte birinden (1668tl) fazla olmamalı ki g0 kapsamına giresiniz.İkamet kağıdında evde 3 kişi yaşıyor gözüküyorsanız evin aylık resmi geliri sistemde 5 bin liradan fazla görünüyor olmalı ki g1 kapsamında olun. 3 bin lira dışında gelir yok diyorsanız gidin gelir testi talep edin çıkan sonuçta dediğiniz doğruysa büyük ihtimal geriye doğru borçlarınız dahil silinir ve g0 kapsamına girersiniz. Geçmiş olsun
edit: bu arada oturduğunuz ev sizinse rayiç bedelinin 240 ta birini gelir olarak hesaplıyorlar. Araba sahibiyseniz 120 de biriniydi sanırım. Kira aldığınız bir gayrimenkul varsa bunlar hep gelir testinde bellidir. Siz muhtemelen kendi evinizde oturuyorsunuz ve evin rayiç bedelinin 240 ta biri annenizin emekli aylığına eklenince g0 kapsamından çıkıyorsunuz. İlk aklıma gelenler bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hibiscus14 -- 13 Şubat 2022; 11:22:8 >
Gss bu ülke gençliğinin başının belasıdır. Acilen kaldırılması gerek
|
Ya kardeşim gerçekten hiç empati yapma yeteneğiniz yok. Sen prim ödemezsen ben ödemezsem Ahmet - Mehmet prim ödemezse biz Suriyeli kardeşlerimize nasıl bakabiliriz, onların sağlık hizmetlerini nasıl karşılayabiliriz? Bu kadar bencil olmayın artık, lütfen!
|
Yıllardır hastaneye gitmiyorum. 5 bin TL gss borcum olmuş. Saçmalık
|
işsiz adamdan para istiyorlar. istedikleri yetmiyormuş gibi ödemezsen faiz biniyor. üstelik çoğu insan gss borcu olduğundan habersiz bir gün tesadüfen karşılarına çıkıyor ya da faiz binip 4-5 bin tl olduğu zaman fark ediyorlar. gss acilen kaldırılmalıdır. |
bana yıllardır çıkıyor maalesef. bende çok kereler cimere yazdım ama sonuç hüsran. hatta her sene fiyat arttırılıyor. sanırım ilk 35-40 tl ile başlamıştı. şimdilerde yanılmıyorsam 120 tl civarına kadar yükseldi. tamam hadi gss borcu çıkarıyorsun al al da 10 -15 tl sabit al mesela. her sene zam bindiriyorlar. almamaları gereken işsiz insanlardan para alıyorlar. bence hava vergisi gibi bişi bu. ya da vatandaşlık vergisi. üzücü durumlar. işsiz milyonlar var. bu paraları aileleri veriyor muhtemelen.gençler eziliyor,ezdiriliyor ailelerine karşı. |
5kda benim var ödemiyorum zaten. adamlar birde şimdi siliyoruz ayağına kahraman ilan ederler kendilerini. istedikleri kadar silsinler bu sistem kalmadan ne öderim nede akpye oy atarım nokta. ayrıca cimerden herkes yazsın bu durumu şikayet edin özellikle işsizler benim gibi yazın cimerden tepki gelmeden etki olmuyor. |
Geçmiş olsun aynen gss priimi saçmalıktan ibaret sonuna kadar katılıyorum işallah bir an önce çözüme ulaşır
|
Seçim için bunun kesinlikle gündeme getirilmesi lazım! Kim bunu kaldırırsa oyum onadır! isterse hdp olsun! gss primi kalksın! 4 yıl ödemedim de hastaneye gitmedim de!! Niye ödüyorum ulan zaten param varken de yokken de özele gidiyorum, ilacımı da yazdırmadan alıyorum!! millet devleti skyor sonra gss öde! sktr lan! 2012'de bunu kim icat ettiyse çocuklarıyla beraber ölsün! |
Saçmalıktan başka bişey değil. Birisi de demiş git yeşil kart çıkar! Gss pirimi çıkan adama yeşil kart çıkar mı diye düşünmemiş ama. Ben anlamıyorum. Bu ülkede muhalefet var diyoruz ama bir Allah'ın partisi çıkıp da vatandaşın şu derdine tepki göstermiyor. Yahu bundan muzdarip yüzbinlerce insan var. Al işte sana potansiyel bir oy getirisi. Al işte sana, iktidarı eleştirmek için yıpratmak için bir konu. Neden kullanmıyorsun? İnsanın aklı almıyor. |
Benzer içerikler
- mahalle arasında ne dükkanı açılır
- fexadyne kullananlar yorumlar
- 7 inç kaç cm en boy
- tıp okuyabilir mıyım testi
- minoxil sakal serumu
- telegram indirim kanalları
- türk çay emojisi
- elektrikli bebek arabası
- bim para sayma makinesi
- prompt mühendisliği nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X