1.100 Suv veya C Araç
Arkadaşlar 2 el araç arıyorum çok kararsız kaldım. Alacağım araç parasını hak etsin sürerken zevk almak istiyorum Dışarıdan bakınca da gerçekten fiyatını hak eden bir araba görünüşü olsun istiyorum. Aslında 2019 model üstü jeep renegade Siyah rengi falan aşırı çok hoşuma gidiyor ama 1.3 turbo benzin ve 1.6 dizel motor seçeneği var hangisini tercih etmeliyim onu da bilmiyorum bir yanım benzin diyor sonra diyorum ki 1300 hacimli motor ömür bakımından nasıl olur. 1.6 da beygir ve tork olarakta güçlü düşük değil
Yaşı çok olan araç olsun istemiyorum veya 130 bin km üstü araçta düşünmüyorum. Suv olmak zorunda değil Otomatik olmak zorunda da değil. Golf 8.5 1.5 tsi manuel olan araçta efsane ama bütçem yetmiyor sıfırına. Aynı tarzda leon 1.5 fr manuel var ama piyasası yavaş. İyice aklım karıştı 26 yaşındayım o yüzden görünüşü benim için önemli. Audi a3 2017 model araçlara da bakıyorum
4K da Hangisi Daha İyi ?
Merhaba arkadaşlar 4K 60 Hz monitor ihtiyaçım var bu iki monitör arasında kaldım sizin öneriniz hangisi
https://www.epey.com/monitor/karsilastir/859136-862539/msi-g281uv_lg-27up550p-w/
CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION" mavi ekran hatası
Beni mi buluyor anlamıyorum daha 1 aylık bilgisayarda aldığım şu hata gerçekten canımı sıktı. Yani bilmiyorum aslında mimarım çizim programlarını crack yapacağım diye çok sağdan soldan dosyalar indirdim sürekli internetten saçma sapan şeyler indirdim oyun vs de ama virüs tarama testi yapmıştım ve bulunan virüsleri de silmiştim. Durup dururken az önce böyle bir hata verdi ve her bilgisayar açıldığında hiçbir işlem yapamıyorum hemen donuyor bilgisayar anca güvenli moda girebiliyorum. Ve bilgisayar da yaptığım o kadar çizim var nasıl olacak bilmiyorum. Ya sorun keşke Windows kaynaklı olsa format atarım problem değil ama internette RAM kaynaklı falan da olabilir yazılmış yani daha sistemi kuralı alalı bir ay oldu neyin nesi. RAM testi yapmama gerek var mı onu da bilmiyorum.
RTX 4080.
MSI b 650 Pro anakart.
Ryzen 7700X.
Kingston Fury 1 TB M.2
Corsair 32 GB DDR5 6000MHz RAM.
FSP 1200W PSU.
Arkadaşlar dün akşam format attım. Sorunu çözer belki diye ancak formattan hemen sonra Windows açılırken bile aynı hatayı aldım ramları memtest86 ile test ettim Expo kapalı 5 saat sürdü ve onlar da sorun çıkmadı. Az önce yine aynı hatayı verdi. Minidump dosyasını paylaşıcaktım ancak oda Windows klasörün de gözükmüyor. Yani baya canım sıkıldı bu neden böyle yapıyor bundan iki gün öncesine kadar birşey yokken şimdi hatalar veriyor. Yardımcı olur musunuz rica etsem
Sistem Montajı Nereye Yaptırabilirim ?
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda parça parça topladığım sistemin sadece montajı kaldı kendim az çok anlıyorum ancak çok para verdim bu parçalara şimdi az çok anlamayla kasaya parçalara zarar vermek istemiyorum tornavida setim falan da yok. İstanbul Bahçelievler çevresinde oturuyorum buralarda bildiğiniz güvenilir bunlar işinin ehli dediğiniz bilgisayarcı var mı ? Anakart işlemci ram psu İtopya bilgisayar dan aldım ancak onlar da montaj yapmayı kabul etmiyorlar. Bu çevrede oturan bu işten anlayan birisi varsa oda olur.
Lianli Lancool 216 mesh
Ryzen 7700x
Asus Rtx 4080 Tuf Oc
Fsp pro 1200w
Thermaltake 360mm sıvı soğutma
32 GB Corsair Ram
Rtx 4080 için TV vs Monitor
Merhaba arkadaşlar sistem kurdum ancak şuan da monitör eksik. Onunda şöyle bir sıkıntısı var 4k monitör istiyorum ancak monitöre vereceğim maks bütçe 7K IPS olması şartı ile. Öyle 120Hz takıntım falan yok Ekran canlı olsun Hdr özellikleri olsun ekran kare geçişlerinde yırtılma olmasın yeterli aslında bu konuda sorum var şimdi benim ekran kartım Nvidia malum G-SYNC monitor fiyatları pahalı alacağım monitör de Freeysnc özelliği olunca G-SYNC aktif edilebiliyor gibi bazı makaleler görmüştüm bu gerçekten öyle mi yoksa mecbur G-SYNC bir monitör alacağım. Şimdi gelelim asıl sıkıntıya Allah nasip ederse 6 ay sonra düğünüm var ve evimde eksik olan iki parça kaldı onlar da televizyon iki tane televizyon almam gerekiyor bende diyorum ki alacağım bir tane televizyonu en azından bu sistem için almam daha mantıklı olmaz mı cebimden iki defa para çıkmamış olur hem monitör hemde televizyon için para vermemiş olurum evlilik süreci malum. Eğer televizyon alırsam bütçem 15K verebilirim o zaman da tabi yine HDMI 2.1 desteği olması şartıyla ve tabiki 144hz veya 120hz olması önemli olmuş olur benim. Televizyon almam maddi açıdan benim için daha iyi çünkü dediğim gibi fazla masraftan kurtulmuş olurum ve zaten iki tane odada televizyon olucak bu televizyon benim monitörüm tarzı gibi birşey olucak. Bu konuda öneriniz nedir ve önerinize göre önerdiğiniz televizyonun veya monitörün modelini yazarsanız sevinirim
4K Monitör Tavsiyesi
Rtx 4080 ekran kartım için 4K monitör önerisi istiyorum Hz gibi takıntılarım yok IPS olsun canlı olsun yeter Hikâye tarzı oyunlar ve Render alacağım canlı renkler önemli.
Bütçe 7 K
4K İÇİN
Merhaba arkadaşlar, ekran kartında bir türlü karar veremiyorum 4K ekran ile oynamak istiyorum ama 4080 16 VRAM sahip ileride bana bu VRAM yetmeyecek ise bence 4080 almanın bir anlamı yok 4070 Ti alırım. Param da cebimde kalmış olur. 4070 vazgeçme sebebim 4K'da sorun yaşarım düşüncesiydi ama şimdi bakıyorum ileri ki zaman da 16 VRAM de yetersiz olur yorumlarını okudum. Bir de tabii 25 k fiyatta 7900XTX var ama onunda watman sorunu göz korkutuyor bir karta o kadar verdikten sonra öyle bir sorun yaşamak. 4K 60 FPS için hangi kartı tercih etmeliyim?
Rtx 4070Ti Vs Rx 7900XTX
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır pc toplamak için uğraşıyorum sürekli git gel yaşıyorum çünkü aklımı kurcalıyor. Şimdi ben bu rtx 4070ti sisteme en az 37k Para vereceğim 12 gb Vram sahip yarın bir gün ben 4k geçmek istediğim zaman iler ki zamanlarda o vram bana yetmeyecek gönül isterdi 4080 alabilmek ama oda çok para. Bende diyorum ki 4070ti ile rx 7900xtx aynı para ve 24 gb vram sahip o daha mantıklı değil mi. Neden 4070ti o kadar para vermek yerine alacağım fiyatın yarsına ryzen 5600 sistem toplarım 3080Tİ bir ekran kartı alırım nereden baksan aynı sisteme denk geliyor belki %20 falan performans kaybım illa ki olacaktır ama 4k testlerine bakıyorm neredeyse aynı fps alıyorlar. O zaman neden 4070ti diyorum bunun anlamını anlamadım. Onu dizicem diye 7600x işlemciler falan ddr5 ramlar bir sürü para çıkıyor cepten ve 12 gb vram için
Sarı sayfada Sapphire modeli var 23 küsür sıfır pazarlıkla falan 22 olabilir değer mi
15 k Sistem Önerisi
Merhaba arkadaşlar sadece kasa önerisi istiyorum. Oyun oynamak ve çizim yapmak için toplayacağım Hazır sistemde olabilir. Uzun ömürlü bir kasa olsun istiyorum uzun yıllar kullanmak. Bu fiyatlarda Ryzen 5600 ve Rx 6700 Var ama watman hatası beni korkutuyor sizce ne yapmalıyım hangi sisteme yönelmeliyim.
Laptop soğutucu önerisi
Merhaba arkadaşlar 1 haftadır araştırıyorum ve hala karar veremedim. Bilgisayarımın modeli Asus tuf FX modeli soğutucu almak istiyorum ancak alüminyum olsun istiyorum veya metal bütçem 600 TL bir kaç model arasında kaldım ama öneriye de açığım
Monster Pusat soğutucu
Zalman ns2000
Deepcool multi core x6
Deepcool multi core x8
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 71
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 3.028 (Bu ay: 256)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware