Arkadaşlar altyapı çalışmasından dolayı internetim yoktu şu an eski interneti iptal ettiler yeni fiber ankastre kutusu taktılar sorguda adsl ve vdsl mevcut gözüküyor. Fiberi satışa açmadılar daha ve 2-3 ay kadar sürebilirmiş yoğunluktan dolayı. Yeni ankastre kutusundan eski vdsl hattımı aktif edebilir miyim ? Nasıl bir yol izlemeliyim. Türknet müşteri hizmetleri yapabilecek bir şeyimiz yok elektrikçi çağırın diyor ama elektrikçiler yeni fiber ankastre kutusundan anlamıyor. Aşağıdaki resimde yeni ve eski kutuları görebilirsiniz. Kısaca sorunum 4 aydır fiber bağlanmıyordu ve hala satışa sunulmadı gelene kadar vdsl kullanabileyim bari.
Vodafone Sınırsız Youtube paketini normal olarak kullanmak
Arkadaşlar 4 aydır altyapı çalışması nedeniyle internetim yok ek paket ala ala 5 bin lira fatura ödedim interneti de rahat rahat kullanamıyorum 480p video izliyordum bitmesin diye. Önümüzdeki 2 ay daha internet gelmeyecek gibi gözüküyor.
Sorum şu telefondaki interneti PDA net+ ile pc'ye paylaşıyorum ve 110 liralık sınırsız youtube paketini pcde de internetimden yemeden kullanabiliyorum artık. Pc'den bir proxy ayarı yaparak veya telefondan youtube internetini farklı uygulamalarda kullanabilir miyim? Psiphon pro ve http custom ile youtube.com şeklinde denedim ama normal internetimden yedi yine.
Iphone XS Max mi Nothing Phone 1 mi ?
8-13k arası bütçem var bu fiyatlarda Nothing Phone 1 alınabiliyor 0 olarak ama cihaza birkaç ay içerisinde 3.0 gelecek ve güncelleme desteği kesilecek. Çok önemli değil stok android olduğu için bootloader açıp unofficial update atılabilir ama beni endişelendiren performans ve batarya. Snapdragon 778G+ var içinde batarya olarak çok iyi olduğunu söylüyorlar elimde şu an mi 13 lite var o yüzden xiaomi düşünmüyorum arayüz rezalet. Genelde hep 60hz kullanıyorum bataryası dayansın diye.
Diğer yandan da 9bin TL civarında hiç değişen parçası olmayan pil sağlığı 80 civarında olan bir XS Max var. XS max nothinge kıyasla 3bin tl gibi daha ucuza geliyor Nothingden kamera ve işlemci olarak çok önde ve iOS daha stabil animasyonları hoş gözüküyor. 60hz de kullandığım için XS Max'in oled 60hz ekranında sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum bataryayıda 3800 mah batarya ile değiştirirsem 6-7 saat ekran süresi alabilirim gibi düşünüyorum. XS Max güncelleme desteğini bu sene kesiyor 19 almayacak muhtemelen o yüzden tedirginim ama şimdi XS Max alsam 2 sene sonra aldığım fiyata satabiliyorum ama nothing 2 sene önce çıktı ve çıktığı sene 15 16k'ydı su an 13k.
Hangisi daha mantıklı seçenek olur acaba? XS Max'in bu sene günceleme desteğini kesmesi uygulamaları kullanmamı engeller mi ? iOS'ta IPA şeklinde dosya yüklenebiliyormuş sanırım pek bakmadım ama benim için en önemli şey standby süresi. Telefonu 1 saat sabah 1 saat öğlen 1 saat de yatmadan maks 3-4 saat kullanırım aralarda durduk yere %15 20 şarj yemesin istiyorum ve arayüz kalitesi önemli.
Türktelekom Havai internet nedir ?
Merhabalar yaklaşık 4 aydır altyapı sorunundan dolayı mahallemde internet erişimi yoktu. Fiber altyapı getireceğiz diyip uzatıyorlardı. Öyle böyle derken sokakta kapıların önüne yeni direk dikip turuncu kablo çekip aşağıdaki resimdeki gibi bir kutu koydular ve 5-6 anten ucu olan değişik plastik bir parça var ama henüz monte edilmedi. Etraftaki komşulara fiber geleceğini ve kablosuz dağıtılacağını ima etmişler lakin ben hayatımda hiç böyle bir şey duymadım. Bayadır araştırma yapıyorum en son Havai internet terimine denk geldim. Lakin ne olduğunu açıklayan nasıl çalıştığını açıklayan kimse yok. Şimdi kapının önünde direklerde saha dolabından direğe kadar turuncu kablo ile havadan kablo çekildi. Tam evin önünde bir adet aşağıdaki kutudan var ve 6'lı plastik anten gibi bir zımbırtı var. Eski altyapımız yok kullanılamaz durumda çalışanlar yeniden başvuru yapmanız gerekiyor vs vs dediler ne yapmam gerekiyor işleyiş nasıl olacak bilen var mı ? Tüm mahalle maksimum 2 katlı gecekondulardan oluşuyor kablosuz olarak nasıl erişim alacağız ? Tekrardan kablo mu çekeceğiz modeme? yeni modem almaya gerek var mı ? bilen birisi aydınlatırsa çok sevinirim teşekkürler.
300-350k arasında bir araç arıyorum şu an mazda lantis kulanıyorum 1.8 performansından memnunum (120 beygir atmosferik) lakin konfor ve içeriye gelen seslerden dolayı satıp 50-100k ekleyip bir araç alacağım.
Audi 1.8T'yi gözüme kestirdim manuel olanları şehir içinde 12-13LT (LPG ile) yakıyor iyi değil ama 150 beygir ve turboyu göze alınca güzel gözüküyor gözüme aynı zamanda audinin kendi iç ve dış kalitesi ve yol tutuşu da var. Daha önce kullanan varsa manuel olanının yakıt performansı nasıldır? Parçası bol bulunur ama sanayiye çok yollar mı? elektrik elektronik arızası bol mu ?
Diğer bir seçeneğim 1.6 mazda 3 dynamic 2004-2007 model sunrooflu olanları aynı fiyata bulmak mümkün 6-7 yaş daha genç iç donanımı vs daha modern ama performans açısından 50 beygir fark var ama ben genelde düşük devirde kullanıyorum 2-3 bin arası o yüzden turbolu araç denemek istiyorum. Daha önce turbolu bir araç kullanmadım. Mazda 3 bir iki parça değişenli ve komple boyalı şehir içi lpg ile 10-11LT yakar gibi gözüküyor. Audi a4 için internette en uç noktasına kadar rehber video bulmak kolay popüler bir araç ama aynısını mazda için söylemek güç.
1-2LT LPG yakıt tasarufu ve 5-6 yaş fark için japon mazda 3 mü tercih edilmeli yoksa düşük devirde daha canlı kullanım ve daha premium iç tasarım için audi mi tercih etmeliyim?
Görseller temsili karşılaştırma amaçlı
ssd'yi ele geçiren silinemeyen bir virüs yardım lazım
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 gün öncesinde internetsiz birkaç gün geçireceğim için torrentden oyun indireyim dedim ve skyrim cod3 gibi birkaç oyun indirmek üzere açık bıraktım bilgisayarı. Sabah kalktığımda bilgisayarda siyah ekran vardı ve tepki vermiyordu torrent dosyalarında isolar bozuk yüklenmişti. Herhalde internet yavaş dedim herneyse sonra bilgisayar sapıtmaya mavi ekran vermeye başladı bende de crackli oyun kullandığım için herhangi bir antivirüs programı yok defender dahil. Defender control ile defenderi deaktif etmiştim ve aktif ettikten 10dk sonra bilgisayar siyah ekran verip ya da mavi ekran verip kapanıyordu virüs bulaştığını anladım . Antivirüs programı kurmaya çalışınca sıkıntısız yükleniyor gibi gözüküyor ama program yok. Defender felan açılmıyor flasha malwarebytes yükleyip çalıştırmayı denedim error verdi açılmadı. Ardından format atmayı denedim diski biçimlendiremiyoruz diye hata verdi kurulumda üzerine kurayım dedim yine hata verdi kurmadı. Kaspersky secure disk ile virüsü silmeye çalışayım dedim your computer is in hibernation mode gibi bir şey dedi ok ok dedim ve taradım tehdit bulamadı ve eskisi gibi başladı ardından low level format ile ssd'yi formatlıyayım dedim. error verdi başta 2 saat sürdü format ardından restart çaktım hiç bir şey silmemiş Anlayacağınız öyle bir virüs var ki çeşit çeşit yöntemler le ssd'yi temizlemeye çalışıyorum yok. Antivirüs yükletmiyor ama bilgisayarda oyun oynuyorum performans düşüşü yok sadece program yükleme ve silmeme izin vermiyor LoL var mesela güncelleme yüklenmiyor ondan dolayı girmiyor ama crab game'dir metrodur akıcı şekilde oynuyorum internette browsing de oluyor ve herhangi yazılım indirme/reklam çıkma olayı ile karşılaşmadım. Donanımsal sorun olabilir demeden önce evdeki eski hdd ye win10 yükledim ve evet sıfır sıkıntı pc çalışıyor yani sorun virüs ama ne virüsü nasıl bir virüs bu adı var mıdır nasıl kurtulabilirim ? illetden kurtulamadım acil yardım :(
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.812 (Bu ay: 645)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar