Şimdi Ara

Eski internet ankastresinden yeni fiber ankastrsinde vdsl internet taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar altyapı çalışmasından dolayı internetim yoktu şu an eski interneti iptal ettiler yeni fiber ankastre kutusu taktılar sorguda adsl ve vdsl mevcut gözüküyor. Fiberi satışa açmadılar daha ve 2-3 ay kadar sürebilirmiş yoğunluktan dolayı. Yeni ankastre kutusundan eski vdsl hattımı aktif edebilir miyim ? Nasıl bir yol izlemeliyim. Türknet müşteri hizmetleri yapabilecek bir şeyimiz yok elektrikçi çağırın diyor ama elektrikçiler yeni fiber ankastre kutusundan anlamıyor. Aşağıdaki resimde yeni ve eski kutuları görebilirsiniz. Kısaca sorunum 4 aydır fiber bağlanmıyordu ve hala satışa sunulmadı gelene kadar vdsl kullanabileyim bari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir şey yapamazsınız türk telekomun çalışmasını bitirip sahayı aktif etmesi gerekmektedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiber henüz aktif değil satışı başlatılmadı. Saha çalışmaları tamamlanmış durumda. VDSL hat aktif durumda olduğu için konu açtım. Eski tip ankastreden yeni tip fiber ankastresine VDSL kablosu çekilebilir mi ? Elektrikçiler yapabilir mi acaba benim tanıdıklarım mı anlamıyordu yoksa saha ekiplerinin mi gelmesi gerek ?

• Yapılamaz yeni fiberin vdsl ile alakası yok uyumsuz kablo.

• sevket4401 S kullanıcısına yanıt

vdsl için 2 adet bakır kıl içeren kablo kullanıyosunuz fiber optik altyapıda içinden akrilik plastik malzeme geçen yani elektrik değil ışık ileten bir kablo kullanacaskınız, ikisi birbirinden çok farklı.

• Eski ankastre kutusu bakır kablo ile calisir

Yeni ankastre kutusu obk kablo ile calisir

Eğer ilgili kutu henüz aktif edilmedi ise onun aktif edilmesini beklemeniz lazım

Ne zaman aktif edilir sorusunun cevabını ise şu şekilde bulabilirsiniz

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Buraya adresinizi yazın. Adresinize ftth sistemi kurulduğunu ancak henüz aktif edilmediğini ve ne zaman aktif edileceğini sorun. İlgili müdürlükten bilgi alıp size iletirler. Eğer bu sekilde olmaz ise bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimi ilgili kutunun ne zaman aktif edileceği hususunda sizi bilgilendirebilir

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Anladım ilginiz için teşekkür ederim. Altyapı sorgulamamda VDSL aktif gözüküyor hala ondan dolayı konu açmıştım. Bazı eski konularda fiber altyapıların VDSL'yi de dahil ettiğinden dilersek fiber kutusundan VDSL çekebileceğimizden bahsediyorlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gpon altyapı uygun internet ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sevket4401 S kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Ftth kutusundan adsl vdsl cekilmez hocam. Ftth kutusundan obk cekilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.