Bilgisayarların özelliklerinden anlamıyorum maalesef. Grafik-tasarım, photoshop, edit uygulamaları ve oyun olarak da sims oynamak istiyorum sadece, okula da götürebilirim bilgisayarı not tutmak için. linkini vereceğim bilgisayarlar arasında bu işleri en iyi şekilde yapmamı sağlayacak olan hangisi veya sizin bunlar haricinde bir öneriniz var mı? Bütçe 25 bine kadar var.
sıkıntılı aile evinde mezuna kalmak?
selamlar. aile evim çok sıkıntılı maalesef. annem yok küçük yaşta kaybettim ablam var ama başka şehirde mecbur babamla yaşamak zorundayım. o da ruh hastası bir adam. sofra bezinin ismini hatırlamayıp o an mendil dediğim için küfürler savuran, karpuz yemediğim için bile hakaretvari konuşan, dershaneden akşam 9'da yorgun argın geldiğimde (çalışmıyordu o zaman) bana yemek yap yemeğimi ısıt herörör diye kaba saba konuşan ve çocukken anneme bana şiddet uygulayan birisi. ben bu sene bilkent istemiştim ama hayatımda hiçbir şey yolunda gitmediği gibi bu da gitmedi tabii ki gelmeyecek bilkent. hacettepe ya da ankara üni yazabilirim. ama sorun şu ben de takıntılı biriyim içimde kalıcak gibi hissediyorum. düzgün bir evde olsam hiç düşünmeden mezundum. sizde böyle aile olsa ve takıntı yapacağınızı bilseniz mezuna kalır mıydınız? bir de kırık obp ile hazırlanma mevzusu var onu da yapabilirim tabii ama sene boyu motivasyon kaybı yaşatır. şimdiden teşekkürler, sizce ne yapmalıyım?
17 yaşında kuzenim dün araba çarptı. Hastaneye giderken entube etmişler. Daha sonra bulunduğu ilçeden merkez hastaneye sevk ettiler. Dun 21.30 civarı oldu kaza. Anne babası doktor babası gece umutluymus ama sürekli ağlıyorlar. Doktorlar Allah'tan ümit kesilmez şeklinde konuşuyor, yani her şeye hazırlıklı olun diyorlar. Beynindeki hasarın ne kadar olduğunu bilemedikleri için ameliyata alamıyorlar. Çocuk acil serviste yatiyor. Beyin ölümü gerçekleşmedi zaten o saatten sonra hasta ölüdür de şu anda cihaza bağlı. Bütün değerleri düşük. Bu durumdan dönen hasta olur mu? Hiç umut yok mu gerçekten? Genç olmasi bir avantaj mı :( lütfen bilenler, tecrübesi olanlar yazsın, dönmesi imkansız diyen varsa o da yazsın. Bu belirsizlik çok zor.
2023'te sınava gireceğim EA'dan. 9-10. Sınıf pandemiye denk geldi coğrafya hocası da ders açmıyordu yani tyt cografyayi hiç bilmiyorum ama ders olarak iyidir cografyam, 11. sınıfta hep 90-100 aldım, 9'da okullar kapanmadan önce de öyleydi. Denemelerde de mantık yürüterek yapabiliyorum ama bilgim az tyt'de. Sene içinde halledebilecegimi düşünüyorum. Matematik ve geometride zayıfım. Bu yaz için full matematik-geometri gidip (Türkçe ve paragraf çözüyorum) sene içinde Eylül gibi coğrafya biyoloji gibi derslere başlamayı düşündüm. Şu an başlamak mantıklı mı? Ya da sonraya bırakmak mi mantıklı? Arkadaşlarımın bazıları coğrafyaya başlamış ama şu an için biraz erken geldi bana. Yine de tecrübesi olanlardan fikir almak isterim.
2023'te sınava gireceğim. TYT matematik ve Türkçe'ye başladım. Deneme çözdüğümde Türkçe 32 net kadar geliyor, matematiğim berbat derecede kötü. 2 soru işaretliyorum 1'i yanlış. Bu zamana kadar doğru düzgün mat hiç çalışmadım. Sınavdan önce çalışıyordum 45-50 alıyordum hoca da geçiriyordu. 10 gün önce başladım çalışmalara, konuları bilmediğim için de işaretleyemiyorum tabii. Sözel derslerde hiçbir sıkıntım yok. Üzerlerine düşersem fulleyebileceğimi düşünüyorum. Bu yüzden şu an en çok TYT fen ve ayt-tyt matematiğie asılmalıyım. EA'dan gireceğim bu arada. Sözel okulumuzda yoktu zorla EA seçtirmişlerdi, sonra bölümleri düşününce mantıklı geldi EA'dan girmek. Bana tyt fen'i 0 olan biri için kaynak ve youtube kanalı önerirseniz çok mutlu olurum, matematik için de herr türlü önerinize açığım. iyi çalışmalar herkese :)
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.121 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar