Eski bir C# Kitabının Yazarını ve Adını Arıyorum
Merhabalar;
2014 yılında, yanlış hatırlamıyorsam odtü bilgisayar mezunu bir yazarın yazdığı C# kitabı almıştım. Çok beğendiğim bir kitaptı fakat ne ismini, ne yazarını hatırlamıyorum. Kitabı da kaybettim.
Tek bildiğim Türkçe olması, Yazarı çok yüksek ihtimal odtü bilgisayar mezunu, ve C# OOP ile alakalı bir kitap ve 2014 veya öncesinde basılmış.
Eğer bilen yardımcı olan varsa çok makbule geçer.
Teşekkür ederim.
Merhabalar;
Dronumun resimdeki gibi bataryası var.
Ve bir adet de bu bataryayı şarj etmek için usb kablosu var. Usb kabloyu bilgisayara takarak bataryamı şarj etmeye çalışıyorum. Fakat edememiştim. KAblonun üzerinde input 5V 0.5-2A, Output 3.7V 0.5A yazıyor. Doğru düzgün şarj edemediğim için multimetre ile ölçtürdüm. Kablonun bataryaya giren ucu (output) 5V çıkıyor.
Ve ben bu kabloyla doğru düzgün bataryamı şarj edemiyorum.
Sorularım burada başlıyor.
1) Benim kıt bilgime göre amper çok olabilir ama volt değeri çok olmamalı. Üzerinde 3.7V yazan bir dron bataryasını 5V'luk bir usb kablo ile şarj etmek normal mi?
2) Bir arkadaşım bu pillerden kendisinde olduğunu, aynı zamanda kendisinde adaptörlü bir şarj aleti olduğunu söyledi. Şarj aletinin üzerinde output 7.4V 450mah yazıyordu. Kendisi hep 3.7Vluk bataryalarını bununla şarj ettiğini ve sorun yaşamadığını söyledi. Ve gerçekten üzerinden 3.7V yazan pilim, bu adaptörlü şarj aleti ile yaklaşık 45 dakika gibi bir sürede son derece güzel şarj oldu.
Adaptörün, usb şarj kablosunun, bataryanın resmini paylaşıyorum.
Ben elektrik elektronikten hiç anlamam. Bu olayı yorumlayacak var mı? Ben pilimi en doğru olarak nasıl şarj etmeliyim?
Toplantı Masası Ekranı
Merhaba;
Bir adet laptoptan projeksiyon cihazına ve yeni satın alacağım hdmi ekrana görüntü vermem gerekiyor.
Hdmi ekran monitör gibi kaba olmayacak. Ayaksız olacak yani tablet gibi olacak ve toplantı masasına koyulacak. 14-15 inc olacak. Yeni ekranlar hep type c girişli ya da mini hdmi girişli. fakat benim altyapımda ekranı koyacağım masaya hdmi kablo çekili. Yani illa ki hdmi girişli kibar bir ekran almam lazım. Fiyatta sınır yok. Böyle bir ekran önerecek birileri var mı?
K Serisi İşlemci Soğutma Yardımı
Merhabalar;
Öncelikle benim i7 4770k işlemcim ve Asus Maximus VI Formula kartım var. Sistemimde 16 gb ram, 750w Cooler Master PSU var. Aldığımdan beri 9 yıldır stok fanla kullanıyorum. Hayatımda hiç OC yapmadım. Yapmayı denemedim. Anakartımda bu konuda çok seçenek var sanırım oc yapabilecek bir değerde kart kendisi.
Bu sistemi 2013 yılının sonlarında topladığım için şimdiye kadar işlemcimle ilgili hiç bir performans sorunu yaşadım fakat artık ufaktan yaşıyorum ;
Stok fanla Oyundayken CPU Sıcaklığım 80-85 derecelerde. Nadiren 91i de görür.
Bu eski PC'ye çok para harcamak istemiyorum. Sizlere danışmak istedim. Sizce sadece soğutma yapsam, ya da Soğutma+OC(Önce O.C. Öğrenip tabi) yapsam, işlemcinin performansını yüzde kaç artırabilirim?
Bu bilgiler ışığında soğutma gerekli mi? Gerekli ise F/P olarak ne alabilirim. Önerisi olan var mı? Yardım ve desteklerinizi bekliyorum.
Merhabalar;
GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit GTX ekran kartım işimi görüyordu fakat kartım arızalandı.
Bu karttan bir tık daha üst f/p ürünü bir kart almak istiyorum. (İşlemcim i7 4770k, 16gb ram, asus maximus vi formula anakartım)
Bana uygun fiyatlı f/p ürünü bir kart önerebilir misiniz arkadaşlar? (Genellikle CSGO oynuyorum.)
Ben oyunlarda performansı iyi olan f/p ürünü olarak 6500 XT'yi bulabildim.
Fakat bu 6500 XT'nin çok fazla türevi var benim kafam çok karıştı.
MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4G OC Oyun Grafik Kartı - GPU 2685/2825 MHz, 4000MB DDR6 Bellek, Siyah 4500 TL
Sapphire RX6500 XT 4GB Gaming OC, Radeon RX 6500XT 3800 TL
XFX Speedster QICK210 Radeon RX 6500XT Black oyun grafik kartı, 4 GB GDDR6 HDMI, AMD RDNA™ 2 (RX-65XT4DBDQ) 4200 TL
Bunların arasında ne kadarlık bir performans farkı var? Fiyat olarak en ucuzuyla en pahalısı arasında gördüğünüz üzere %20 civarı bir fiyat farkı var. Sizce hangisi tercih sebebi olmalı? Bunların dışında başka f/p kart önerisiniz varsa yazarsanız memnun olurum arkadaşlar.
Merhabalar;
İşlemci :i7 12700f
Ekran Kartı: Gigabyte RTX3060-TI 8GB 256BIT GDDR6 (Display + Hdmı) Pcı-Express X16 Ekran Kartı (LHR) GV-N306TGAMING Oc-8gd
Kasa: CORSAIR CC-9020132-EU SPEC-DELTA RGB TEMPERED GLASS MID-TOWER ATX GAMING CASE +CV650 POWER SUPPLY BLACK
DDr4 ile kurulacak bu sisteme wifi li anakart arıyorum.
İşlemcide O.C olmadığı için ve stok fanla kullanacağım için Z690 alma dendi. O yüzden B660 lara baktım. Sizce hangisi? Bunların dışında da diyebilirsiniz. Yardım bekliyorum. Saygılarımla.
1) ASUS Rog Strix B660-A Gaming WIFI D4 B660 5333 MHz DDR4 LGA1700 ATX Anakart
2) MSI MAG B660 TOMAHAWK WIFI DDR4 SOKET 1700 DDR4 4800 (OC) PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN Wi-Fi 6 ATX
Merhabalar;
Elimde halihazırda bu ekran kartı: Gigabyte RTX3060-TI 8GB 256BIT GDDR6 (Display + Hdmı) Pcı-Express X16 Ekran Kartı (LHR) GV-N306TGAMING Oc-8gd
Ve bu monitör var : Asus TUF Gaming VG247Q1A 23,8" Va FreeSync 1920X1080 165Hz 1ms(mprt) Monitör
Ve kasa için 10.000-15.000 TL arası bütçem var.
İşlemci olarak yaptığım araştırmalarda i5-12600K 'nın fiyat performans olarak iyi olduğunu, önerildiğini gördüm. Bu işlemcinin aynı zamanda DDR5 4800 MT/s
ve DDR4 3200 MT/s ram desteği olduğunu gördüm. Ama DDR5 fiyat performans açısından gerekli mi bilemedim.
Anakart olarak bu işlemciye Z690 öneriliyor yanlış araştırmadıysam. İlk yardımınızı beklediğim şey sizce bu ekran kartı ve işlemci için ddr 4 3200 anakart-ram mi seçmeliyim yoksa maliyetine katlanıp ddr5 -4800 anakart ram mi seçmeliyim ilk sorum bu.
İkinci olarak ise bu sisteme kasa olarak kaç watt seçeyim? Kasalar hakkında en ufak bir bilgim yok watt değeri dışında. Bana kasa önerisinde bulunabilir misiniz?
Bana fiyat performans olarak dizmek istediğim bu sistem konusunda yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar yardıma ihtiyacım var işin içinden çıkamadım?
Ekran Kartı Seçimi Hakkında Yardım
Merhabalar;
İşlemcim: i5 10400F
Ana Kartım: Asus Rog Strix B460-g
Almak İstediğim Ekran Kartı: Nvidia
Bütçem: 15k
Masaüstü bilgisayarıma oyun oynamak için nvidia ekran kartı almak istiyorum.
Ben araştırmalarım sonucu f/p olarak rtx 3060ti olarak düşündüm. Fakat çok fazla alt türü markası modeli var bunun. Dolayısıyla kafam çok karışık. Bu konudaki kıt bilgim (bilgisizliğim) ile bir e-ticaret sitesinde şunu buldum: "Asus Geforce ROG-STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING 8gb Gddr6 256BIT 1785MHZ Oc 2xhdmı 3xdp Rgb Ekran KARTI" . Bunu önerir misiniz?
Genel olarak 3 sorum var bu konu ile haşır neşir değerli arkadaşlara:
1) i5 10400f 'in yanına şöyle f/p ürünü oyunlarda fps verecek hangi ekran kartını alırsınız?
2) Bu kartı alırken olası arızalarında sorun yaşamamak adına kurumsal mağaza mı tercih edersiniz? (Yoksa bilindik e-ticaret sitelerinde mağaza açıp orjinal bilgisyar parçası satan (sattığını iddia eden)yüksek puanlı [9,6/10] Asus Türkiye garantili olduğu söylenen ürünlere güvenir misiniz? ). Eğer dhde yasak değilse direk alacağınız yeri söylerseniz off ne güzel olur:))
Opsiyonel bir Soru: Trio 3060 ti yerine duo daha üst modeller (3070) var sizce tercih sebebi olabilir mi? Yoksa trio olsun sağlam olsun bizim olsun biz bu kartla 7-8 yıl idare edeceğiz düşüncesinde mi olursunuz.
Zaman ayırıp cevap yazacak arkadaşlarıma şimdiden kucak dolusu sevgiler.
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 3.084 (Bu ay: 172)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware