Şimdi Ara

Dron Bataryası ve Kaç Volt ile şarj edileceği hakkında yardım talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dronumun resimdeki gibi bataryası var.

Ve bir adet de bu bataryayı şarj etmek için usb kablosu var. Usb kabloyu bilgisayara takarak bataryamı şarj etmeye çalışıyorum. Fakat edememiştim. KAblonun üzerinde input 5V 0.5-2A, Output 3.7V 0.5A yazıyor. Doğru düzgün şarj edemediğim için multimetre ile ölçtürdüm. Kablonun bataryaya giren ucu (output) 5V çıkıyor.

Ve ben bu kabloyla doğru düzgün bataryamı şarj edemiyorum.

Sorularım burada başlıyor.

1) Benim kıt bilgime göre amper çok olabilir ama volt değeri çok olmamalı. Üzerinde 3.7V yazan bir dron bataryasını 5V'luk bir usb kablo ile şarj etmek normal mi?

2) Bir arkadaşım bu pillerden kendisinde olduğunu, aynı zamanda kendisinde adaptörlü bir şarj aleti olduğunu söyledi. Şarj aletinin üzerinde output 7.4V 450mah yazıyordu. Kendisi hep 3.7Vluk bataryalarını bununla şarj ettiğini ve sorun yaşamadığını söyledi. Ve gerçekten üzerinden 3.7V yazan pilim, bu adaptörlü şarj aleti ile yaklaşık 45 dakika gibi bir sürede son derece güzel şarj oldu.

Adaptörün, usb şarj kablosunun, bataryanın resmini paylaşıyorum.

Ben elektrik elektronikten hiç anlamam. Bu olayı yorumlayacak var mı? Ben pilimi en doğru olarak nasıl şarj etmeliyim?

• O pile 7.4 volt vermek başlı başına bir yanlış. Hadi zar zor ısına ısına şarj oldu desek bile şişme yapacaktır.

1 adet tp4055 modül alacaksınız. 1 adet de 5 kOhm direnç alacaksınız. Tp4056'nın program direncini 5k ile değiştireceksiniz. Sorunsuz kullanacaksınız.
  • sizin usb kablonuzun içinde pil şarj devresi var onda problem olabilir

• Üstadlar ben son kullanıcıyım. Pek anlamıyorum elektrikten. Sadece şarj kablosu şarj aleti satın alıp şarj edebilirim onun dışında direnç devre falan pek bilmiyorum.

Yukarda resmini gördüğünüz drone pili 3.7V orjinal kablosu da input 5V usb girişli, output ise 3.7V(Sözde 3.7 V output)

Evde bir oyuncak kumandalı araba buldum onun da pili 3.7V ve usb kablosu da birebir aynı usb kablo input 5 output 3.7V yazıyor onda da.

Bu iki ayrı oyuncağın da kablolarını aynı bilgisayara usbden takıyorum, multimetre ile uçlarını ölçüyorum. 3.7V çıkması gerekirken İkisi de 5V çıkış veriyor. Bu ne saçma iş ya? Bir tane olsa elimde hadi bozuk diyeceğim. 2 tanesi de aynı olunca kafam karışıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

• OsmanKara_15 O kullanıcısına yanıt
    Haklısın , lakin bizlik bişey yok. Zaten çoğu üretici , pil bir an önce bozulsun diye böyle dandik işler çıkarıyor ortaya. Gerçekten bir tanesinin içini açıp bizle paylaşabilirsin ,o kabloların içinde devre olduğu bile muamma.

Üzücüdür ki lityum piller baştan savma işleri sevmez.
  • OsmanKara_15 O kullanıcısına yanıt

Yük altında yani şarz esnasında da ölçün. Sitede bbu konuda piladamın özel konuları var.

https://forum.donanimhaber.com/onemli-konular-onemli-uyeler-onemli-bilgiler--155252903 konusundaki önemli konulardan bulunabilir,,,,

https://forum.donanimhaber.com/lityum-iyon-piller-hakkinda-genel-bilgiler--145369601

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 4 Temmuz 2023; 18:6:30 >

• Ben direk usb porta takıyorum akım korumalı prizin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.