Zafer Partililer niye organize olamıyor
Anladığım kadarıyla zafer partili diye bir kavram yok partiye verilmiş emanet oy var.
Kendi genel başkanları imamoğlunu hdp ile işbirliği yapmakla ilişkilendiriyor ama seçmeni tiktokta imamoğluna oy vermesini (yanında belediye meclisinde zafere oy basılmış pusula var)gururla paylaşıyor.
Teşkilatları çok zayıf. Ümit özdağ ile yakın hitabete sahip partide öne çıkan bir isim yok . hala istifalar geliyor twitterda felan teşkilat içerisinde skandallar konuşuluyor.
Genç seçmeni çok fazla olmasına rağmen sıfır gençlik yapılanması .stk felan hiç yok.
Youtubeda bölücü kürtçüler devamlı türkçe yayın yaparken Youtubeda birtane devamlı yayın açan zafer partili, pkk ve ermeni lobisine vs. karşı tutum gösteren bir youtube kanalı yok. Tam olarak zafer partili kimliği baskın olmayan E.A ve ismi E ile başlayan isimli kanallarda genelde arada bir genel geçer video çekiyor. onlarda asla karşı tarafa aynı radikallikte davranamıyor zaten. Birde birtane agnostik bir youtuber var o zaten seçime son gün zafer partilileri satacak cinsten.
Ülkede bir gündem oluyor mesela pkk iltisaklı ve türk düşmanlığını sık sık sergileyen bir isim ibb ile ilgili bir haberi felan çıksın diyelim. instagram yorumları altında partililer bu şahıs kimdiki modunda oluyor.
Ümit özdağı biliyorsunuz belkide chpyi en çok eleştiren muhaliflerden biridir . Birkeresinde imamoğluna siyasi yasak gelme ihtimali gündeme gelince meral akşener önderliğinde bazı muhalifler saraçhane önünde felan toplanmıştı . işte herkes teker teker destek açıklaması yaparken muharrem ince felan gözler ümit özdağa gelmişti. Ümit özdağda yaklaşık uzun süre saat açıklama yapmadıktan sonra tam olarak hatırlayamadım ama yasağa destek vermemesine rağmen şöylede bir açıklama yapmıştı "Bu yasaktan mağduriyet çıkarıp Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanmaya kalkmasın" gibi bir açıklama yapmıştı. Ardından sözde partilileri şaşkın tavırla karşılamıştı twitter sayfasında hızlı takipçi kaybı yaşamıştı instagramda felan istatistikler paylaşılıyordu. Bu zafer partililer sanki parti politikası ve bazı konulardaki özdağın kesin tavırlarını bilmiyormuş gibi davranıyor. İnstagram sayfalarında devamlı imamoğlu ile özdağı bir tutma yarışı halindeler yok "Başkanım muhakkak yavaşı yada imamoğlunu aday gösterin" başkanım belediyede imamoğluna destek verin başkanım imamoğlu ile birleşin.
Şimdi diyebilirsiniz bu dediklerin internet ortamında rastlanılan şeyler bunlara zafer parti seçmeni denmez. Ancak seçimlere bakıncada bu dediklerimle çelişmeyen durum ortada. genel seçimde zafer partisine oy veren seçmen + ilk defa oy kullacaklardan 400.000 zafer partisi oyu kendi partisine oy vermedi. bu parti için parti içerisinde %30dan fazla seçmen demek. muhtemelen genel başkanlarının hdp ile işbirliği yapmakla ilişkilendirdiği chpye oy verdi yada sandığa gitmedi.Bunada şunu diyebilirsiniz "üniversite öğrencisi olmadığı için oy kullanamadılar "-Hayır arkadaşlar yerel seçim tablosunda meclisin oyu 1.100.000 felanken başkanların seçim sonucu 800.000
Birde Sosyal medyada kendilerini Türkçü - Ulusalcı - Militarist - Mülteci Karşıtı - Zatturucu Zutturucu kitle kendilerine cumhurbaşkanı adayı olarak mansur yavaşı yakıştırmasıda ayrı bir komedi. ona hiç anlam veremiyorum yukarıda dediğim gibi onların içindede imamoğlu savdası olanlarda var. Ancak mansur yavaşın hiçbir milliyetçi ağrılığı yok kendi partisi hdp ile yatıp kalkarken 3 gün bekleyip sonra yuvarlak açıklama yapan birisi.
Özetlemek gerekirse tartışabiliriz ama ben zafer partisi sosyolojisi olduğunu düşünmüyorum. Türkiyede Hâla Siyaset , AKP-Erdoğanizm Sentezi CHP Kürtçü Parti birde %5 Bahçeli - MHP sentezi siyaseti ekseninde dönüyor. kendi partisiyle bu kadar ayrı gayrı hareket eden bir seçmen kitlesi var mı ??
2 yıl sonra erken seçim yapılsa . ÖÖ'in erdoğana cumhurbaşkanı adaylığının mümkün olması için son çıkış olduğu vurgu yapıyor. Erken seçim senaryosunda Ekremle mansura siz daha durun zaten ortalık karışık daha görevinizi tamamlayınız diyip ben adayım derse özgür. erdoğan karşısında en güçsüz aday olarak senaryoda yerini alıyor.
Erken seçim olmaması durumunda
Erdoğan aday değil diyelim . AKP'nin halk gözünde potansiyel cumurbaşkanı adayı Hakan Fidan
Hakan Fidan , Ekremli + Mansurlu Senaryoda en azından ikinci tur alır gibi gözüküyor(hiç yoktan 1 seçim fidan garanti eder. Sonraki seçim sürecinde ekonomik istikrar ve heyecan olmazsa akpnin kemik tabanı diğer partilere dağılır . 2. Davutoğlu seçim süreci olayı tekerrür eder) .
Eviniz site ait bankada Bugünün parasıyla 20.000.000 tl var . evde oturduğunuz yerden internetten para kazanmayı bulmuşsunuz ayda temiz 40.000 - 50.000 TL Geliriniz var.
Ancak düzenli işe girmek istemiyorsunuz . belli bir yere kadar (30 yaş gibi) üniversite okumak dışında nasıl sosyal etkileşim halinde olursunuz ??
Esenyurt Hadisesinden sonra ilk çatlaklar geldi. Eski Hatay büyükşehir belediye başkanı "CHP DEM'Lenmekle meşgul" açıklaması sonrası kesin ihraç talebiyle disipline sevki istendi. Twitterda gördüm bir chp pm üyesi bir sonraki toplantıda Tanju özcanında ihraç edilmesini isticem gibi bir açıklama yapmıştı.
Şimdilik düşüncem sözde milliyetçi mansur tanju kadar kesin konuşmaz ancak tanjununda içini içine çeker bu olaylar . Birde en son hamleyi burcu köksal üzerinde oynayıp mansurada iyi gözdağı verirler diye düşünüyorum. Muharrem ince ve ümit özdağ tayfasıda adaylıklar ittifaklar romantizmi peşinde.
Neden HDP ile aynı radikallikte milliyetçi parti yok
Akla ilk gelen zafer partisi ancak hdp konusunda pasif siyaset yapıyor . Ümit özdağı ayırarak söylüyorum teşkilat yapısı içler acısı resmen iyi partide makam sahibi olamadığı için ertesi gün ayrılanlar fenotipi seziyorum. Ahmet kayacılar mı dersin bir zamanlar demokrat dedemci fatih başkan adayımı dersin derken parti, iyi partiye vur kaç yapma partisi gibi gözüküyor.
Aynı zamanda teşkilat dışı parti mensuplarının yaş ortalamasıda çok genç olmasına rağmen sosyal medyayıda iyi kullanamıyor HDP/Malum Örgüt seviciler youtubeda bölünmüş harita üzerinden Türkçe sözde devlet propagandası yaparken bizim Türk Millyetçi sosyoloji ezhelin daha amedspor mensubu olduğundan dahi bi haber takılıyor.
Zafer partisi ve hdp başlığı için diyeceğim şok şey var ancak onu video halinde youtubeda paylaşmayı planlıyorum.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.279 (Bu ay: 463)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic