AMD Ryzen 9800X3D Teknik Karşılaştırma
Arkadaşlar merhaba daha önce 9800X3D ana konusunda bahsettim fakat ana konuda stoktan fiyata kadar her konu konuşulduğundan konunun boğulmasını istemediğimden yeni konu açtım. Amacım işlemciyi alanların teknik verilerinin paylaşılarak yeni alanlar için kaynak oluşturması.
Arkadaşlar bu işlemci konusunda tecrübeli arkadaşlar lütfen verilerini paylaşsın.
Benim sistemim Msi x870e carbon anakart, pulse9070xt ekran kartı, gskill 32gb ddr5 cl36 6000 dual kit, fsp hydro g pro pci5.0 1000w psu. Soğutma olarak 120mm 3 kasa fanı, corsair H100X 240mm su soğutma ve zalman stc10 macun.
Bana göre fazla sıcaklık değerleri alıyorum. bunun nedeni anakart gibi çünkü çılgın watt lara çıkıyor işlemci. şimdi sırayla fotolarla değerleri veriyorum
- Boşta masa üstü değerler. burda biraz fala çıkmış 55 fakat test sonrasıydı. normalde chorome açık falan gezerken youtube 4k izlerken 50-51 dereceyi geçmiyor

2- Oyun Cyberpunk 2k full ayarda behncmarkta 60-75 arası gezdi ortalaması 70 diyelim

3- cpuz nin stres testinde 3 dk sonunda 85i geçmedi

4- çoook fazla sıkıştırılmış oyun yüklemesi sırasında 95 dereceye vurdu 10dk ara ara ve watt 155 falan oluyodu

5- Son olarak OCCP 5dk falan yaptım ilk saniyeden son saniyeye kadar 155-156 watt çekti derece 95i aşmadı ama aşağıda inmedi sabit 95

Şimdi arkadaşlar bu değerler bu soğutma çabasına göre normal mi. Daha doğrusu bu watt değerlerine göre doğrumu normal mi neler yapılmalı.
Not: Biostan ekstra bir overclock falan yok sadece expo açık ramler 6000de dual channel. Sistem bugün kuruldu genelde macun 1 ayda kendine gelir derler bilenler yazsın.

Buda Pcmark sonucu görüldüğü gibi standart 9800x3d sonucu. Öyle overclocklu 16-17binli cpu skoru yok. E o zaman bu 155watt lar nedir??

TCL ALMAYIN!!! (Merak edenler için ibretlik olay)
Herkese selamlar;
2023 ağustos ayında TCL 65C825 miniled bir TV aldım Amazon üzerinden. TV'yi kasım 2024 gibi kırdım. Evet kırdım diyorum tamamen benim hatam. Duvara montajını kendim yapmıştım amatör olarak ve TV 1 sene sonra düştü kırıldı. TV'nin 2yıl normal garantisi ve 3 yılda uzatılmış garantisi var. Tabi benim durumumda garantini geçerliliği yok farkındayım. Sorun burada başlıyor. Ben yetkili servisi tanıdığım için gidip yüz yüze TV yi yaptırmak istiyorum paramla, lütfen fiyat alıp bana bildirirmisin dedim. 2 hafta geçti cevap gelmeyince tekrar gittim dedim ne oldu. Unutulmuş sanırım tekrar sorduralım falan dedi. Neyse yine bekledim 2 hafta ve yine arayan soran yok. 1 ay böyle geçti. Neyse dedim o zaman TCL müşteri hizmetleri yani Bilkom üzerinden kayıt oluşturayım dedim. İlk aramamdan 10 gün geçti geri dönüş yok. Tekrar aradım dedim bir panel fiyatını öğrenmek 10 gün sürmemeli ne oluyor dedim. Yine tabi hemen ileteceğiz yetkili birimler vs vs. Neyse 10 gün yine dönülmeyince tekrar aradım hanımefendiye bakın beni oyalamayın neden 20 gündür TV mi param ile panelini yenileyemiyorum. Hanımefendi de ben kendim bugün bu işi halledeceğim size bilgi vereceğim merak etmeyin falan filan... Sonuç bu konuşmadan da 1 ay geçti. 3 aydır bu adamlar benim TV mi para ile ücreti ile tamir ya da panel değişimi yapamıyorlar ve sanki yokmuşum gibi davranıyorlar. Yani bir müşteri hizmeti yok. Muhtemelen panel temin edemiyorlar. Ağustos 2023 de aldığımda faturam 34bin tl. Elimde ne bir servis fişi kaydı hiçbir şey yok. Sadece müşteri hizmetleriyle görüşmem ve servisle görüşmem var. Onları da haliyle kayıt falan etmedim. TCL nin böyle yaptığını Türk milleti öğrensin. Benim canımı yakan parası şusu busu değil koca koca firmaların bize bunu reva görmesi. Ama yine de insanın kanına dokunuyor. Bunun duyulması bilinmesi gerekiyor.
1- TCL MÜŞTERİ HİZMETLERİ DİYE BİRŞEY YOK
2- KANUNLARIMIZI SAYMIYORLAR. KANUNLARIMIZA GÖRE 10 YIL PARÇA VE TAMİR HİZMETİ SUNMAK ZORUNDALAR
3- KOÇ GURUBU BİLKOM DİYE BU FİRMAYA GÜVENMEYİN
4- BİRAZ DAHA PAHALI OLSADA SERVİS HİZMETİ OLAN YERLİ YADA KORELİ FİRMALARA YÖNELİN
|
Droyun.com
|
Droyun.com
|
Konsolla gelen 14gunluk gold uyelik sorunu!
|
|
Sadece merak?
|
2. el 30 euro altı?
|
Arkadaşlar ŞAKA olmalı Lütfen Yardım!!!
|
Meslek: Mühendis

Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 381
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 14.501 (Bu ay: 5.653)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 252 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri