Herkese selamlar; 2023 ağustos ayında TCL 65C825 miniled bir TV aldım Amazon üzerinden. TV'yi kasım 2024 gibi kırdım. Evet kırdım diyorum tamamen benim hatam. Duvara montajını kendim yapmıştım amatör olarak ve TV 1 sene sonra düştü kırıldı. TV'nin 2yıl normal garantisi ve 3 yılda uzatılmış garantisi var. Tabi benim durumumda garantini geçerliliği yok farkındayım. Sorun burada başlıyor. Ben yetkili servisi tanıdığım için gidip yüz yüze TV yi yaptırmak istiyorum paramla, lütfen fiyat alıp bana bildirirmisin dedim. 2 hafta geçti cevap gelmeyince tekrar gittim dedim ne oldu. Unutulmuş sanırım tekrar sorduralım falan dedi. Neyse yine bekledim 2 hafta ve yine arayan soran yok. 1 ay böyle geçti. Neyse dedim o zaman TCL müşteri hizmetleri yani Bilkom üzerinden kayıt oluşturayım dedim. İlk aramamdan 10 gün geçti geri dönüş yok. Tekrar aradım dedim bir panel fiyatını öğrenmek 10 gün sürmemeli ne oluyor dedim. Yine tabi hemen ileteceğiz yetkili birimler vs vs. Neyse 10 gün yine dönülmeyince tekrar aradım hanımefendiye bakın beni oyalamayın neden 20 gündür TV mi param ile panelini yenileyemiyorum. Hanımefendi de ben kendim bugün bu işi halledeceğim size bilgi vereceğim merak etmeyin falan filan... Sonuç bu konuşmadan da 1 ay geçti. 3 aydır bu adamlar benim TV mi para ile ücreti ile tamir ya da panel değişimi yapamıyorlar ve sanki yokmuşum gibi davranıyorlar. Yani bir müşteri hizmeti yok. Muhtemelen panel temin edemiyorlar. Ağustos 2023 de aldığımda faturam 34bin tl. Elimde ne bir servis fişi kaydı hiçbir şey yok. Sadece müşteri hizmetleriyle görüşmem ve servisle görüşmem var. Onları da haliyle kayıt falan etmedim. TCL nin böyle yaptığını Türk milleti öğrensin. Benim canımı yakan parası şusu busu değil koca koca firmaların bize bunu reva görmesi. Ama yine de insanın kanına dokunuyor. Bunun duyulması bilinmesi gerekiyor. 1- TCL MÜŞTERİ HİZMETLERİ DİYE BİRŞEY YOK 2- KANUNLARIMIZI SAYMIYORLAR. KANUNLARIMIZA GÖRE 10 YIL PARÇA VE TAMİR HİZMETİ SUNMAK ZORUNDALAR 3- KOÇ GURUBU BİLKOM DİYE BU FİRMAYA GÜVENMEYİN 4- BİRAZ DAHA PAHALI OLSADA SERVİS HİZMETİ OLAN YERLİ YADA KORELİ FİRMALARA YÖNELİN |
TCL ALMAYIN!!! (Merak edenler için ibretlik olay)

-
-
Amazon’dan almanız büyük şans olmuş başka siteden alsaydınız o şans olmazdı bence bir de Amazon’la görüşün kimse 10 yıl parça muhabbetini umursamıyor bu arada kanunlar firmaları etkilemeyeli çok oldu bu ülkede işin yoksa yıllarca mahkemeyle uğraş avukat halleder desen bile kaç para tutacak acaba bir tv parası da oraya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 28 Şubat 2025; 21:19:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun arkadaşım.
Yaşadığın süreç çok can sıkıcı ve rezalet bir durum.
Garanti ile alakalı süreci geçtim paranla yaptıramaman ve muhattap alınmaman ayrı bir rezillik!.
Bu videolar gerçek o zaman! https://forum.donanimhaber.com/tv-tavsiyeleri-ana-konu--98334172-4734#160782505
escudo76 bu forum üyemize bir danışın derim, belki yardımcı olabilir size.
Tekrardan geçmiş olsun.
-
İzledim çocuk doğru söylüyor. Adamlar kanun kural kitap tanımıyorlar. Arkadaşın dediği gibi uğraş dur diyorlar illaki. Bu ciddi bir sorun olmaya başladı bu ülkede 20 yıl önce böyle bir sorun yoktu ben 39 yaşındayım böyle bişey hatırlamıyorum. Son 5-6 yıldır paslı sıfır araba satan bayiler servis hizmeti bile vermeyen elektronikçiler servise gönderdiğin telefonu kaybeden telefoncular. Bunun boku çıktı artık. Ha elimizden ne gelir yapabildiğimiz kadar bu firmaları ifşalamamız lazım. Kanun kitap zaten takmıyorlar. Ama bu kötü reklam olayı onları daha çok ilgilendiriyor. Ahlakları olmadığı için aman biri okur birileri izler daha az satarız korkuları var sadece. Ben ben türk malını evimde genelde tercih etmiyorum ama yeminle arçeliği vesteli bunlardan daha iyi servis işinde. Ha bide bu dünya devleri var onlarda 3e 5e bakmıyolar. mikrosoft mesela garantisimi var gönder diyo tamir falanda yok direk yenisini gönderiyo. Garantisimi bitmiş cüzi bi rakama( mesela xbox konsolu 6bine sıfırını yada yenilennmiş ürünü gönderiyo). Hiç servis ağı kurup türk esnafıyla uğraşmıyo. tamir işi yok. dünyanın en büyük firması zaten nvidia ve apple beraber ilk 3.
-
Şuradaki arkadaşa 26 bin TL karşılığında 55 C 728 yerine yeni TV teklifi yapmışlar, neden size farklı davransınlar ?
Bilkom'un call center'ını arayıp kayıtlı bir şekilde tamirat isteyin, cevap vermezlerse THH'ye başvurun.
www.sikayetvar.com
TCL TV Panel Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Deneyimihttps://www.sikayetvar.com/tcl-televizyon/tcl-tv-panel-sorunu-ve-musteri-hizmetleri-deneyimi -
Geçmiş olsun. Panel+işçilik ücreti aynı cihazın veya emsalinin güncel fiyatının %80 i kadar çıkacaktır. Ayrıca, TV lerde uzatılmış garantinin tüketiciye elle tutulur faydası bulunmuyor.
-
Merhaba, tcl Türkiye distribütörü bilkom deniyor ama, Google arama
'' TCL Türkiye Distribütör | Bilsev Holding ''
bilsev holding
Doğan DTM'den Yeni İş Birliği! TCL Türkiye Distribütör | Bilsev Holdinghttps://bilsevholding.com/dogan-dtmden-yeni-is-birligi-tcl-turkiye-distributor/#:~:text=TCL%20T%C3%BCrkiye%20Distrib%C3%BCt%C3%B6r%20%7C%20Bilsev%20Holding -
TCL TV'lerde servis hizmetini Bilkom vermekte... Bilsev izmirdeki mağazalarında TCL ürünlerinin satışı için anlaşma yapmış.
Distribütor markayı ithal edip ürünlerin Türkiye içinde satımını koordine eden firmadır.
www.bilkom.com.tr
Bilkom | Türkiye'nin Dijital Yaşam Koçuhttps://www.bilkom.com.tr/destek/servis-noktalari/tcl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 27 Şubat 2025; 12:7:23 > -
Paneli bir şekilde temin edip dışarıda yaptırın en kötü. Konu up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul'da onu yapan yer var da, hangi marka paneli kullanacak, uyar mı, verdiği garanti nasıl, güvenilir mi, bilmek lazım...
-
Aynı yaştayız hocam. Bunca yıllık tecrübeye göre diyorum ki Türkiye'de en pahalıya ürün sahibi olmanıza rağmen aldığımız hizmet ve muamele tek kelime ile rezilliğin daniskasıdır. Sebebi Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği ve Garanti Belgesi mevzuatını kimsenin sallamaması ve kağıt üstünde işportacı profilli kurumsal süsü vermiş şirketlere bırakılmasıdır. Uzatmayayım, YouTube'da Adem Helvacı var. Ona ulaşıp video yapmasını rica ederseniz yola geleceklerine inanıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet konu tamamen kullanıcı hatası fakat Türkiye'de ürün satan tüm markalar 10 Yıl boyunca parçasını bulundurmak zorundalar.
Sizin kendi paranızla yaptırmak istediğinizde bile bir muhattap bulamamanız üzücü..
Bence zaman kaybetmeden THH gidin ücretli olarak ürünümü yaptırmak istiyorum fakat parça temin edilemiyor gibi..
Burda TV tavsiyesi isteyen insanlara her zaman söylüyorum Çinli markalardan uzak durun diye troller saldırıyorlar.
TV dediğin LG - SAMSUNG - SONY'dir.
çok geçmiş olsunn umarım biran önce çözersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 27 Şubat 2025; 14:11:42 > -
bugün aldığım tcl yi kurmaya geldiler, gelmeden başlığı gördüm, sonra dedimki ulan hangi marka düzgün hizmet veriyorki boşver...
-
Söz konusu firma olsam, panel elimde yoksa, panel fiyatı olarak acayip bir fiyat çekerim. "Sen git yenisini al hacı" anlamına gelen bir fiyat. Karşı taraf "tamam lan, yaptırıcam" derse de, gerekirse gider sıfır bir TV'den söker buna takarım abi. O da benim kumarım.
"Ellerinde parça tutmuyorlar" dedirtmem kendime.
-------------------------
Meraktan soruyorum:
LG, Samsung gibi firmalarda panel kaç para? TV kaç para, aynı malın ikinci eli kaç para?
Eskiden panel kırılırsa at çöpe idi. Değmezdi. Senin TV 2 yaşında zaten. 2 yaşında komple TV sıfır panelden ciddi daha ucuz olurdu. Sıfır panel ile sıfır TV arasında da çok uçuk bir fiyat farkı olmazdı.
-
Kardeşim bizim kafamız niye böyle çalışıyor? Neden kanunlara uyalım müşteriyi memnun edelim pozitif sevilen bir firma olalım yerine kafamız bu şekilde çalışıyor. robert bosh un lafı vardı sanırım müşteri kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Adamların kafası bu şekilde çalışıyor. Bizim kafalar insanları nasıl çaktırmadan yada alenen mağdur eder sıyrılırım kafası. Çok yazık oluyor bu ülkeye
-
Geçmiş olsun hocam.
3 ay önce TCL C855 almış biri olarak geçen hafta televizyon arızalandı. Müşteri hizmetleri gayet ilgiliydi keza servis de ilgiliydi. Televizyonu incelediler bilkoma bildirdiler. Bilkom da televizyonu iade edilmesi yönünde bildirdi.
Servisler bölgesel olarak çok fark ediyor tabi.
Tekrardan geçmiş olsun
-
Yaşadığınız deneyim rezalet, ancak deneyimden bağımsız olarak TV tamirinin muhtemelen sıfırını almaktan daha pahalı olacağını hatırlatmak isterim.
-
Daha 3 ayda ne gibi problem oluştu hocam? Takip ettiğim bir model olduğu için sordum da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Şubat 2025; 16:28:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
İzledim çocuk doğru söylüyor. Adamlar kanun kural kitap tanımıyorlar. Arkadaşın dediği gibi uğraş dur diyorlar illaki. Bu ciddi bir sorun olmaya başladı bu ülkede 20 yıl önce böyle bir sorun yoktu ben 39 yaşındayım böyle bişey hatırlamıyorum. Son 5-6 yıldır paslı sıfır araba satan bayiler servis hizmeti bile vermeyen elektronikçiler servise gönderdiğin telefonu kaybeden telefoncular. Bunun boku çıktı artık. Ha elimizden ne gelir yapabildiğimiz kadar bu firmaları ifşalamamız lazım. Kanun kitap zaten takmıyorlar. Ama bu kötü reklam olayı onları daha çok ilgilendiriyor. Ahlakları olmadığı için aman biri okur birileri izler daha az satarız korkuları var sadece. Ben ben türk malını evimde genelde tercih etmiyorum ama yeminle arçeliği vesteli bunlardan daha iyi servis işinde. Ha bide bu dünya devleri var onlarda 3e 5e bakmıyolar. mikrosoft mesela garantisimi var gönder diyo tamir falanda yok direk yenisini gönderiyo. Garantisimi bitmiş cüzi bi rakama( mesela xbox konsolu 6bine sıfırını yada yenilennmiş ürünü gönderiyo). Hiç servis ağı kurup türk esnafıyla uğraşmıyo. tamir işi yok. dünyanın en büyük firması zaten nvidia ve apple beraber ilk 3. |
Aynı yaştayız hocam. Bunca yıllık tecrübeye göre diyorum ki Türkiye'de en pahalıya ürün sahibi olmanıza rağmen aldığımız hizmet ve muamele tek kelime ile rezilliğin daniskasıdır. Sebebi Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği ve Garanti Belgesi mevzuatını kimsenin sallamaması ve kağıt üstünde işportacı profilli kurumsal süsü vermiş şirketlere bırakılmasıdır. Uzatmayayım, YouTube'da Adem Helvacı var. Ona ulaşıp video yapmasını rica ederseniz yola geleceklerine inanıyorum.
|
Forumun tcl pazarlayıcıları nerede, malınıza sahip çıkın. Arkadaş olmayacak sorunlar yaşamış.. |
Amazon’dan almanız büyük şans olmuş başka siteden alsaydınız o şans olmazdı bence bir de Amazon’la görüşün kimse 10 yıl parça muhabbetini umursamıyor bu arada kanunlar firmaları etkilemeyeli çok oldu bu ülkede işin yoksa yıllarca mahkemeyle uğraş avukat halleder desen bile kaç para tutacak acaba bir tv parası da oraya
|
Geçmiş olsun arkadaşım. Yaşadığın süreç çok can sıkıcı ve rezalet bir durum. Garanti ile alakalı süreci geçtim paranla yaptıramaman ve muhattap alınmaman ayrı bir rezillik!. Bu videolar gerçek o zaman! https://forum.donanimhaber.com/tv-tavsiyeleri-ana-konu--98334172-4734#160782505 escudo76 bu forum üyemize bir danışın derim, belki yardımcı olabilir size. Tekrardan geçmiş olsun. |
Merhaba, tcl Türkiye distribütörü bilkom deniyor ama, Google arama '' TCL Türkiye Distribütör | Bilsev Holding '' Doğan DTM'den Yeni İş Birliği! TCL Türkiye Distribütör | Bilsev Holding https://bilsevholding.com/dogan-dtmden-yeni-is-birligi-tcl-turkiye-distributor/#:~:text=TCL%20T%C3%BCrkiye%20Distrib%C3%BCt%C3%B6r%20%7C%20Bilsev%20Holding |
Arkadaş çok haklı. @escudo76 arkadaş forumda ki TCL yetkili satıcı @frekans76 yetkili 98p755 yetkili satıci :) onlara sor kesinlikle yardımcı olacaktir |
Bugun de tlc'yi kara listeye aldik
Gecmis olsun |
Hayret ediyorum ya, burada 4 sayfa olmuş tcl markasında sorun yaşamış bir formdaşın yazısı var, hatta özel konu açmış, en üstte ,ama ne hikmetse, Sözde tcl fanmı/satıcımı neyse , o vatandaşlar halen TV TAVSİYELERİ başlığında insanları yönlendirmeye çalışıyorlar. |
Benzer içerikler
- seg hangi markanın
- tv ekran koruyucu tavsiye
- oled mi qled mi
- qned nedir
- kanal geçiş hızı arttırma
- en iyi televizyon markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X