Oyunlar Açılmamaya Başladı
Merhabalar,
Öncelikle notebook bilgisayarımdan bahsedeyim;
İşlemci: Intel Core i7 4712MQ
Ekran kartı (onboard): Intel HD Graphics 4600
Ekran kartı: Nvidia Geforce GT940M (evet zayıf biliyorum)
DirectX Sürümü: 12
Ram: 8GB
Bellek: 480GB SSD
İşletim sistemi: Windows 10
Ben geçenlerde oyun oynarken oyundan attı ve tekrar açılmadı. Açmaya çalıştığımda intro ekranı geliyor ve 5 6 saniye sonra hata vermeden kapanıyor. (Bu 5 6 saniyelik sürede ise ekranda yıldız gibi beyaz noktalar olduğunu fark ettim, aşağı fotoğrafları koyudum.)
gta vice city hariç denediğim bütün oyunlarda bunu yapıyor, bu oyunlar daha önce sorunsuz oynadığım oyunlardı. 2 defa format attım, hard disk bile değiştirdim nafile... PC'yi bilgisayarcıya götürdüm, ekran kartından şüpheleniyorum dedim, baktı ekran kartında birşey yok deyip gönderdi. Başka bir bilgisayarcıya gittim o da aynısını yaptı. Yeniden fotmat at, sürücüleri güncelle falan dediler.
Az önce şunu fark ettim;
Aygıt yöneticisinden nvidia ekran kartını devre dışı bıraktığımda oyun açılıyor, 1 fps falan alıyorum ama açılıyor. Ben de furmark programını indirdim ve nvidia ekran kartını devre dışı alıp, daha sonra da etkinleştirip çalıştırdım. Görüntü aynen şu şekilde oluyor;
Arkadaşlar, bilgisayarı, sürücüleri vs her şeyi güncelledim, iki defa format attım, bir defa hard disk değiştirdim. Sorun aynı şekilde devam ediyor. Sizin görüşleriniz nelerdir? Yardımcı olmanız beni sevindirecektir, şimdiden teşekkür ederim.
USB Belleğe Müzik Nasıl Atılır?
|
Fare dıgıdıng yapıp duruyor
|
Notebook Ekranındaki Görüntü Bozulma Sorunu
|
Nasıl motorsiklet alabiliyorsunuz?
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 824 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware