Şimdi Ara

Oyunlar Açılmamaya Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle notebook bilgisayarımdan bahsedeyim;

İşlemci: Intel Core i7 4712MQ

Ekran kartı (onboard): Intel HD Graphics 4600

Ekran kartı: Nvidia Geforce GT940M (evet zayıf biliyorum)

DirectX Sürümü: 12

Ram: 8GB

Bellek: 480GB SSD

İşletim sistemi: Windows 10

Ben geçenlerde oyun oynarken oyundan attı ve tekrar açılmadı. Açmaya çalıştığımda intro ekranı geliyor ve 5 6 saniye sonra hata vermeden kapanıyor. (Bu 5 6 saniyelik sürede ise ekranda yıldız gibi beyaz noktalar olduğunu fark ettim, aşağı fotoğrafları koyudum.)

gta vice city hariç denediğim bütün oyunlarda bunu yapıyor, bu oyunlar daha önce sorunsuz oynadığım oyunlardı. 2 defa format attım, hard disk bile değiştirdim nafile... PC'yi bilgisayarcıya götürdüm, ekran kartından şüpheleniyorum dedim, baktı ekran kartında birşey yok deyip gönderdi. Başka bir bilgisayarcıya gittim o da aynısını yaptı. Yeniden fotmat at, sürücüleri güncelle falan dediler.

Az önce şunu fark ettim;

Aygıt yöneticisinden nvidia ekran kartını devre dışı bıraktığımda oyun açılıyor, 1 fps falan alıyorum ama açılıyor. Ben de furmark programını indirdim ve nvidia ekran kartını devre dışı alıp, daha sonra da etkinleştirip çalıştırdım. Görüntü aynen şu şekilde oluyor;

Arkadaşlar, bilgisayarı, sürücüleri vs her şeyi güncelledim, iki defa format attım, bir defa hard disk değiştirdim. Sorun aynı şekilde devam ediyor. Sizin görüşleriniz nelerdir? Yardımcı olmanız beni sevindirecektir, şimdiden teşekkür ederim.

• Aynı sorun bendede var ve bu PSU dan kaynaklı Reis bendede oyuna giriyorum 5 10 dk sonra hiçbir sebep olmadan oyundan atıyor pc reset atıyor bazen mavi ekran veriyor ama oyun ayarlarını en düşüğe aldığımda ya 20 dk sonra atıyor yada hiç atmıyor bilgisayarın keyfine kalmış ilk olarak tarayıcı üzerinden googleden mesela bir oyun girin oynayın sorun vermezse PSU dan dolayıdır çünkü ekran kartı oyun için güç istediği için psu zaten arızalı olduğu için dayanabildiği kadar dayanıyor dayanamadıktan sonrada yetti gücüm kalmadı kapatıyorum kendimi diyip reseti atıyor pc ye birinden PSU iste pc ye takın oyun oyna bakalım büyük ihtimal vermeyecek eğer vermezse psu değiş verirse bios ayarlarında birşey var
  • Ekran kartında sorun olmadığını nereden anladılar? Noktalar ekran kartından olmalı, genelde bu tip sorunlar sürücü kaynaklı oluyor eski ve yeni sürücüleri denediniz mi?

Bir de noktalar nasıl davranıyor, yanıp sönüyor mu o şekilde kalıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulpro

Aynı sorun bendede var ve bu PSU dan kaynaklı Reis bendede oyuna giriyorum 5 10 dk sonra hiçbir sebep olmadan oyundan atıyor pc reset atıyor bazen mavi ekran veriyor ama oyun ayarlarını en düşüğe aldığımda ya 20 dk sonra atıyor yada hiç atmıyor bilgisayarın keyfine kalmış ilk olarak tarayıcı üzerinden googleden mesela bir oyun girin oynayın sorun vermezse PSU dan dolayıdır çünkü ekran kartı oyun için güç istediği için psu zaten arızalı olduğu için dayanabildiği kadar dayanıyor dayanamadıktan sonrada yetti gücüm kalmadı kapatıyorum kendimi diyip reseti atıyor pc ye birinden PSU iste pc ye takın oyun oyna bakalım büyük ihtimal vermeyecek eğer vermezse psu değiş verirse bios ayarlarında birşey var

Benim pc laptop olduğu için psu dan olduğunu sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Ekran kartında sorun olmadığını nereden anladılar? Noktalar ekran kartından olmalı, genelde bu tip sorunlar sürücü kaynaklı oluyor eski ve yeni sürücüleri denediniz mi?

Bir de noktalar nasıl davranıyor, yanıp sönüyor mu o şekilde kalıyor mu?

Sorun olmadığını nasıl anladıklarını söyleyim, aygıt yöneticisini açtılar ve nvidiayı orada görünce sorun yok dediler, oyunları açmadığını söyleyince oyunlarla ilgili bir destek veremiyoruz dediler.

Evet eski ve yeni sürücüleri denedim.

Noktalar hareket ediyor, geziniyor ekranda.

• quote:

Orijinalden alıntı: nakooo

Sorun olmadığını nasıl anladıklarını söyleyim, aygıt yöneticisini açtılar ve nvidiayı orada görünce sorun yok dediler, oyunları açmadığını söyleyince oyunlarla ilgili bir destek veremiyoruz dediler.

Evet eski ve yeni sürücüleri denedim.

Noktalar hareket ediyor, geziniyor ekranda.

Alıntıları Göster

Hocam %99 ekran kartı gg olmuş sizin. Ekran kartı öldüğünde tam olarak o şekilde farklı renkte pikseller, saçma sapan glitchler, titremeler falan olur, durum onu gösteriyor. Bilgisayarın içini açın ve ekran kartını çıkarıp biriken toz ve kirleri temizlemeyi deneyin isterseniz. Dikkatli ve doğru açın zor bir iştir, diğer parçalardan da olmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Hocam %99 ekran kartı gg olmuş sizin. Ekran kartı öldüğünde tam olarak o şekilde farklı renkte pikseller, saçma sapan glitchler, titremeler falan olur, durum onu gösteriyor. Bilgisayarın içini açın ve ekran kartını çıkarıp biriken toz ve kirleri temizlemeyi deneyin isterseniz. Dikkatli ve doğru açın zor bir iştir, diğer parçalardan da olmayın

Alıntıları Göster

Teşekkür ederim eve gidince deneyeceğim. Bu arada gg ne demek?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun açılmıyor [Çözüldü]
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Harici grafik birimi ömrünü tamamlamış.
    Sorun ya gpu kendisinden yada gpu belleklerinden.
  • Bilgisayarın içini temizledim, sorun aynen devam ediyor. Aynı sorunu yaşayan arkadaşların bilgisi olsun, ekran kartı gitmiş. Bilgisayarcı 500 600 tl gibi bir fiyata değiştireceğini söyledi. Ben şimdilik geforce now ile idare ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.