Şimdi Ara

Profilo buzdolabı herşeyi donduruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 yıllık dolabımız ne varsa dondurmaya başladı.
    Sebze, reçel, çorba vs. Herşey donuyor.
    Başına böyle birşey gelen varmı. Çözüm öneriniz nedir.

Model : Profilo BD2055WFVN
    Buzdolabı No Frost A+
    Satın alma tarihi: 22.02.2021
    Hemen servis çağırmak istemiyorum hiç alakası olmayan şeyleri değiştirip gidiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLyMoKoKo -- 29 Şubat 2024; 15:18:49 >

• Buzdolabının motoru 7/24 çalışıyorsa ısı sensörü bozulmuştur muhtemelen.

Eğer motor sesi her zaman değil de ara ara geliyorsa belki de ısı ayarı en düşüktedir.

• Sorun çözüldü mü. Arızası neymiş

• izzet43 kullanıcısına yanıt
    Çözüldü hocam
    Dolabı boşaltıp 48 saat beklettim sonra temizleyip çalıştırdım düzeldi bir sıkıntı yok şimdilik.
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Ben de temizleyip 1 gün beklettim ama ara ara yapıyor yine

• izzet43 kullanıcısına yanıt
    Yeni taşındığımız evde Elektrik sorunu vardı sürekli Elektrik gidip geliyordu sigorta atıyordu voltaj dalgalıydı
    Kacak akım rölesini A tipi ile değiştirdim ve voltaj koruma rölesi(sinotimer stvp936) ekledim panoya sorun olmadı bundan sonra.
    Belki bir faydası olur sizede.
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt

Elektrik akımı ile soğutma arasında nasıl bir korelasyon var ki. Elektrik ve donma çok uzak şeyler. Soğutucu ve donma elektrikle ilgili bir şey değildir.

Sorunun bundan kaynakladığını sanmıyorum. Benim deneyimlerime göre aşırı yük donmaya ve kararsızlığa neden oluyor. Biz genelde hep en büyük dolapları kullanıyoruz. dolabın ebatı büyüdükçe yük artınca ısı sorunları donma yönünde artıyor. Böyle bir durumda yükü azaltınca ya da belirli bir süre dinlendirince, ya da sistemi sıfırlayınca sorun çözülüyor. Sizin çözüm yönteminizde bu tezi doğruluyor

Sonuç;

Sorunun kaynağı elektrik değil, aşırı yük...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Kasım 2024; 19:36:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.