Şimdi Ara

Program kodlarını görme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben programlama hakkında çok çok şey bilmiyorum açıkçası ancak bir internette gezindiğimde programların kodlarını göremeyeceğimizi söylüyorlar(eğer açık kaynak kodlu değilse)
    Ancak makine dili şeklinde görebileceğimizi de eklemişler peki bizim kullandığımız cpp de mesela dev c++ adlı derleyiciyi kullanmıştım cpp kodlarını makine diline dönüştürüyor diye biliyorum. Şöyle bir soru yönelteyim. Eğer biz bu her şeyi tersine çevirsek kodları görebilir miyiz? Yani makine dilinde olan kodları yeni bir derleyiciyle dönüştürsek dil kodlarına ulaşabilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mantıken görmen birşeyi ifade etmez sana soyle basitçe yazayım.

Mesela sen ekrana 1 yazdıran program ın kodlarına bakmak istiyorsun.

adam boyle de yazmıs olabilir.
    ornek 1:
    cout<<"1"<<endl;

ornek 2:

int a,int x, int v, int c;

a=1000/10

x=5^2

c=76

v=c-(a+x)

printf(%d,v);

ikiside aynı sonucu veriyor.

BEnce bir dil öğrenmeye bakın algoritma ogrendikten sonra zaten gordugunuz koddan daha az satırlısını daha kısa yoldan cozmeye odaklanacaksınız.'

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tween25

mantıken görmen birşeyi ifade etmez sana soyle basitçe yazayım.

Mesela sen ekrana 1 yazdıran program ın kodlarına bakmak istiyorsun.

adam boyle de yazmıs olabilir.
    ornek 1:
    cout<<"1"<<endl;

ornek 2:

int a,int x, int v, int c;

a=1000/10

x=5^2

c=76

v=c-(a+x)

printf(%d,v);

ikiside aynı sonucu veriyor.

BEnce bir dil öğrenmeye bakın algoritma ogrendikten sonra zaten gordugunuz koddan daha az satırlısını daha kısa yoldan cozmeye odaklanacaksınız.'

kolay gelsin.
    Ancak ben adamın ekrana yazdırmadığı şeyleri öğrenmek istiyorum diyelim bu dediğim yöntemle yapılamaz mı veya ben bir program yazdım insanlar bu yöntemle benim programımı çalabilirler

• Bütün sorularının cevabı burada:
    en.wikipedia.org
    Reverse engineering - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering
  • www.telifhaklari.gov.tr
    Genel Sorular - Telif Hakları Genel Müdürlüğü
    http://www.telifhaklari.gov.tr/Genel-Sorular

burayada bakabilirsin. Sayfanın en altına bakarsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 5 Eylül 2018; 14:33:45 >
  • open source milyonlarca proje varken ozellikle bir exe'ye kafa takmak cok da mantikli degil. ogrenmek istiyorsan kaynak dolu.
  • Tersine mühendislik diye birşey var. Görebilirsin. Bu işi öğreten kamplar yapılıyor. Oyunlardaki crack işlemleri falan nasıl yapılacak yoksa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aynı dosyaları bulma programı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

open source milyonlarca proje varken ozellikle bir exe'ye kafa takmak cok da mantikli degil. ogrenmek istiyorsan kaynak dolu.
    Elbette öğrenmek istiyorum ancak nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum işte asıl sorun da burada mesela 1 ya da 2 yıl önce biraz cpp öğrenmiştim ondan sonra biraz html öğrendim daha sonra biraz python ancak neyi nasıl kullanacağımı ne zaman öğreneceğimi bilmiyorum ya da hangi dil hangi alanda kullanılıyor bunların hepsini bir projede kullanılıp kullanılamayacağını yani hep bir yerler boş kalıyor kafamda o boşluğu doldursam çoğu şey halledilecek ve daha büyük bir zevkle öğrenmeye devam edeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: javacıı

Tersine mühendislik diye birşey var. Görebilirsin. Bu işi öğreten kamplar yapılıyor. Oyunlardaki crack işlemleri falan nasıl yapılacak yoksa.
    Peki bunun önüne geçilemez mi hukuk sürecinden bahsetmiyorum kodlama olarak yani bizim kodlarımızı görmemesini sağlamamız için ne yapabiliriz kendi dilimizi geliştirip onunla yazmak aklıma gelen ilk şey oldu ama bu da zor gözüküyor

• Yusuf_selim Y kullanıcısına yanıt
    Yeni bir kilit üret mutlaka hırsızlar o kilidi açmanın yolunu bulur. Bu işin hukuku yok. Crack tarzı şeyler zaten yasal değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: javacıı

Yeni bir kilit üret mutlaka hırsızlar o kilidi açmanın yolunu bulur. Bu işin hukuku yok. Crack tarzı şeyler zaten yasal değil
    Anladığım kadarıyla bunun önüne geçmenin bir yolu yok her crack yapanı da şikayet etmeye yetişemeyiz

• Crack işleminde mevcut programa ait ASM kodlarına müdahale edilir ve bazı noktalardaki güvenlik açıkları ve dallanmalar kullanılarak ilgili yazılımlar illegal hale getirilir. Yani ham kodlarına ulaşıp işlem yapılmaz. Kodları orjinal hallerindeki gibi yerli yerinde görmek gibi bir durum basit uygulamalar dışında pek mümkün değildir. Çok eziyetli ve uzun süreçlerdir.

https://www.youtube.com/watch?v=3d5Ler_8cHg

"Reverse Engineering" bir bilim dalıdır. Ancak olayı abartmamak gerekli. Reverse Engineering ile belli yere kadar gidilebilir. Özellikle de bytecode üretilmeden direkt makine koduna dönüşmüş (C/C++) kodlar için o hayali kurulan şey tam olarak olmaz. Ancak imkansız diye bir şey de yoktur. Şu açıktır ki içeriğini merak ettiğimiz profesyonel çalışmalara ait kodlarda sadece ekrana "Merhaba Dünya" yazdırılmıyor:) Zaten öyle basit bir yol olsa idi şimdiye kadar yüzlerce Windows, Office, Autodesk ürünleri, Adobe ürünleri gibi yüksek kaliteli yazılımlar olurdu ve bunlara para da ödemezdik. Ya da en baştan böyle bir durumdan dolayı yazılım alanında gelişme kaydedilemeyebilirdi.

Eğer "Reverse Engineering" alanında (legal) kariyer yapmak gibi bir niyetiniz yoksa naçizane tavsiyem; illegal ve eziyetli maceralar peşinde koşmaktansa daha doğru adımlar atarak kendinizi yazılımsal anlamda yetiştirmenizdir. Yukarıda da bahsedildiği üzere illa hazır kodlar lazımsa açık kaynak kodlu sayısız çalışma mevcut halihazırda.

• quote:

Orijinalden alıntı: graphmode

Crack işleminde mevcut programa ait ASM kodlarına müdahale edilir ve bazı noktalardaki güvenlik açıkları ve dallanmalar kullanılarak ilgili yazılımlar illegal hale getirilir. Yani ham kodlarına ulaşıp işlem yapılmaz. Kodları orjinal hallerindeki gibi yerli yerinde görmek gibi bir durum basit uygulamalar dışında pek mümkün değildir. Çok eziyetli ve uzun süreçlerdir.

https://www.youtube.com/watch?v=3d5Ler_8cHg

"Reverse Engineering" bir bilim dalıdır. Ancak olayı abartmamak gerekli. Reverse Engineering ile belli yere kadar gidilebilir. Özellikle de bytecode üretilmeden direkt makine koduna dönüşmüş (C/C++) kodlar için o hayali kurulan şey tam olarak olmaz. Ancak imkansız diye bir şey de yoktur. Şu açıktır ki içeriğini merak ettiğimiz profesyonel çalışmalara ait kodlarda sadece ekrana "Merhaba Dünya" yazdırılmıyor:) Zaten öyle basit bir yol olsa idi şimdiye kadar yüzlerce Windows, Office, Autodesk ürünleri, Adobe ürünleri gibi yüksek kaliteli yazılımlar olurdu ve bunlara para da ödemezdik. Ya da en baştan böyle bir durumdan dolayı yazılım alanında gelişme kaydedilemeyebilirdi.

Eğer "Reverse Engineering" alanında (legal) kariyer yapmak gibi bir niyetiniz yoksa naçizane tavsiyem; illegal ve eziyetli maceralar peşinde koşmaktansa daha doğru adımlar atarak kendinizi yazılımsal anlamda yetiştirmenizdir. Yukarıda da bahsedildiği üzere illa hazır kodlar lazımsa açık kaynak kodlu sayısız çalışma mevcut halihazırda.
    Dediğiniz doğru linkini verdiğiniz videoyu da izledim haklısınız ancak sonuçta erişilebiliyor ve o farklı kodları bilen kişiler bu değiştirme işlemini yapıyor yani yapabilen var.(ama ben bunu yapmak istediğimden sormuyorum bir anda aklıma takıldı yanlış anlaşılmasın)

Benim en başta söylemek istediğim şey ise o kodları da yeni bir derleyiciye sokup normal c++ kodları gibi görünmesini sağlayabilir miyiz?

• Hayır. En fazla tahminsel bir C kodu varvasyonu üretilebilir. C diyorum çünkü yüksek seviyeli dillerdeki yapıların çoğunun makinede bir karşılığı yok. C'deki struct'un bile yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 5 Eylül 2018; 19:36:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

Hayır. En fazla tahminsel bir C kodu varvasyonu üretilebilir. C diyorum çünkü yüksek seviyeli dillerdeki yapıların çoğunun makinede bir karşılığı yok. C'deki struct'un bile yok.
    Peki yüksek seviyeli diller nasıl makine ile iletişim kuruyor yani kuramazsa nasıl çalışıyor
  • İşlemcide ne var biliyor musun. Alu, if, goto. Başka bir halt yok. Bütün o classlar, virtual fonksiyonlar, templateler, kalıtımlar, dictionaryler, hash tabloları vs. if ve goto ile yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf_selim

Peki yüksek seviyeli diller nasıl makine ile iletişim kuruyor yani kuramazsa nasıl çalışıyor

Alıntıları Göster
    Yüksel seviyeli dil bilgisayarı kullanan kişinin anlayabileceği seviyedir dostum, burada bir assembly kod yazmakla, vb benzeri kod yazmak arasında dağlar kadar fark var, bir vb kodunu ingilizce bilen biri anlayabilir, anlamasa bile kafasında birşeyler belirir.

Bir programın nasıl çalıştığını bilmek için önce işlemci çalışma mantığını iyi bilmek gerekir diye düşünüyorum. Ancak sizin dediğiniz gibi bir program parçasının nasıl çalıştığını veya bunun iç kodlarını görmeniz pek mümkün değil. Program kodlarını görmek için kullanacağınız yardımcı tüm yazılımlar daha önceki gönderide arkadaşların belirttiği gibi size varyasyonları verir.
    Exe haline getirilmiş ve içine sadece birkaç satır kod yazılmış bir parçacığın içeriğini yardımcı programlarla görebilmeniz muhtemel ancak ileri seviye çalışılmış birçok dll dosyasına bağlanan içerisinde birden fazla parçacık bulunduran programların kodlarını göremezsiniz.
    Oyun ve program için yapılan anahtar çözücü programcıkların çoğu, programın çalışma mantığını izlemeyi çok bilen kişiler tarafından düzenleniyor, öte yandan elinizde bir program ve o programa ilişkin anahtar olması, anahtarlama kodunun mantığı için gayet yeterli diye düşünüyorum ve yukarıda bahsettiklerimde eksiklik, hata varsa affola.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

İşlemcide ne var biliyor musun. Alu, if, goto. Başka bir halt yok. Bütün o classlar, virtual fonksiyonlar, templateler, kalıtımlar, dictionaryler, hash tabloları vs. if ve goto ile yapılabilir.
    Kusura bakmayın ama konuyla alakasını anlayamadım siz söyleyince yeni öğrendim bu kavramları ancak yine bu dediğiniz 2 şeyin doğru kombinasyonlarıyla yapılabiliyorsa tam tersi de yapılabilir bence

Bu arada bilgisizlik yapmışsam mazur görün öğrenmeye çalışıyorum sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Yüksel seviyeli dil bilgisayarı kullanan kişinin anlayabileceği seviyedir dostum, burada bir assembly kod yazmakla, vb benzeri kod yazmak arasında dağlar kadar fark var, bir vb kodunu ingilizce bilen biri anlayabilir, anlamasa bile kafasında birşeyler belirir.

Bir programın nasıl çalıştığını bilmek için önce işlemci çalışma mantığını iyi bilmek gerekir diye düşünüyorum. Ancak sizin dediğiniz gibi bir program parçasının nasıl çalıştığını veya bunun iç kodlarını görmeniz pek mümkün değil. Program kodlarını görmek için kullanacağınız yardımcı tüm yazılımlar daha önceki gönderide arkadaşların belirttiği gibi size varyasyonları verir.
    Exe haline getirilmiş ve içine sadece birkaç satır kod yazılmış bir parçacığın içeriğini yardımcı programlarla görebilmeniz muhtemel ancak ileri seviye çalışılmış birçok dll dosyasına bağlanan içerisinde birden fazla parçacık bulunduran programların kodlarını göremezsiniz.
    Oyun ve program için yapılan anahtar çözücü programcıkların çoğu, programın çalışma mantığını izlemeyi çok bilen kişiler tarafından düzenleniyor, öte yandan elinizde bir program ve o programa ilişkin anahtar olması, anahtarlama kodunun mantığı için gayet yeterli diye düşünüyorum ve yukarıda bahsettiklerimde eksiklik, hata varsa affola.

Alıntıları Göster
    Kusura bakmayın ancak "anahtarlama kodunun mantığı" demek ile ne söylemeye çalıştığınızı pek anlayamadım . Ayrıca bu programın çalışma mantığının iyi izleyebilen kişiler nasıl bu hale geliyor çok program yazdıkları için mi ?

Yardımcı programları kendi kendime yani programa özel yazdığımızda yapabilir miyiz?

Yani benim asıl sormak istediğim şey ben yapamam ama böyle şeyleri dediğiniz gibi çok bilen insanlar yapabiliyor mu ve bunun nasıl önüne geçebiliriz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.