Şimdi Ara

(program tavsiyesi) one safe - contact lock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

oneSafe ve contact lock (ücretli-applestore) adlı programları denedim. çok sevdiğim özellikleri oldu, ama bir iki açık var programlarda. bunun en büyük sebebi de jailbreak yapılmadan kullanılan programlar oluşu (apple ın politikası yüzünden bazı bilgilere ulaşamıyor/değiştiremiyor, bu yüzden de tam ihtiyacıma cevap veremiyorlar. o yüzden cydia da bu iki programa benzeyen program var mı? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

OneSafe:
    fotograf, pdf, video yu kendi içine alıyor, böylece şifrelenmiş oluyor.

kredi kartı, web şifresi, banka hesabı, kimlik kartları ve daha bir çok şifrelenmesi/saklanması gereken bilgiyi koruyor.

arayüzü ve templateleri çok şık, program çok kullanışlı. satın alacaktım ama tek eksiği şu:

programa girerken şifre soruyor (4 pin, uzun şifre (harfli,sayılı,işaretli kompleks şifre, ya da pattern den biri)
    ve çok önemli bilgiler için ikinci bir şifre sorduğu double password bölümü var. bu özellikte çok iyi.
    ama ilk şifreyle girilen bölümdeki search toolu kullanarak double password bölümündeki bilgiye şifre girmeden ulaşabiliyorsun. bu çok büyük bir güvenlik eksiği. o yüzden eş değer bir program aramaktayım.

Contact Lock:

sms - email - contact bilgileri üzerinde gayet hakimiyet kurmanıza olanak sağlıyor. ama apple sdk ına göre hazırlandığı için gelen mail, arama gibi şeyleri kontrol edemiyor. sadece program içinden yaptığınız arama sms vsyi kontrol ediyor.

bu programda belli kontakları programın içine atıyorsunuz, program üzerinden bunları arayıp, sms attığınızda program içinde bu bilgiler saklı duruyor. apple ın içindeki orjinal yerden sildiğinizde bu program içinde kalmaya devam ediyor.

umarım çok karışık anlatmamışımdır istediğimi :)

özetlemem gerekirse:

1-kredi kartı bilgilerimden, internet şifrelerime, bilet bilgilerimden fotoğraflara kadar istediğim tüm veriyi saklayabileceğim, kullanımı kolay, güvenliği artırılmış, mümkünse de arayüzü şık olan bir programa ihtiyacım var.
    2- sms, arama kaydı, email gibi iletişim kanallarımı tümden (eğer varsa da kişi bazlı) kontrol edebileceğim, saklayabileceğim bir programa ihtiyacım var.

bu iki programın ekstra güvenlik önlemleri olursa daha da güzel olur:
    app kısa yol resminin ve isminin farklı bir app olması,
    şifre yanlış girildiğinde yanlış yazanın fotosunu çekmesi vs
    fake şifre girdiğinde başka bir program açması
    fake şifre girdiğinde sakladığım bilgiler dışında zararsız diğer bilgileri göstermesi gibi

iphone 5.0.1 işletim sistemi kullanıyorumç ve jailbreak yaptım. önereceğiniz programlar nelerdir?

yardımlarınızı bekliyorum :)

• bu kadar uzun bir mesaji kim okurda cevap yazar orasini bilemiycem ama size iki tavsiyem olucak birincisi jailbreakli bir cihaz zaten guvenlik acigi verme ihtimali daha yuksek sizki guvenligi bu kadar ciddiye aliyorsunuz jailbreak yapmayin bence ikinci tavsiyem ise bahsettiginiz programlarin yazilimcilarina mail yoluyla ulasip bug bildirin sonucta bu bir acik buyuk ihtimal dikkate alirlar

son olarak yok ben jailbreak yapc ve arastiricam diyorsaniz cydia da lockdown gibi bir program vardi istediginiz yerlere sifre koymaniza yariyordu bir arastirin saygilarimla

EDİT: Ha unutmadan ben mesajiniz uzun diye hepsini okumadan sadece ilk kismi okuyup cevap yazdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serif61 -- 8 Ocak 2012; 20:46:36 >
  • teşekkür ederim bilgi ve tavsiyeler için.

ikisinin yazılımcısıyla da irtibat kurdum :)

jailbreakli bir telefonun daha çok güvenlik açığı verdiğinin farkındayım, ama iyi araştırılmış programlarla ve güvenlik önlemleriyle o kadar sorun olmayacağını düşünüyorum. sonuç olarak çok spesifik ihtiyaçlarım var ve apple bunlara izin vermiyor.

lockdown türü bir program kurdum, ismi iprotect. ama tam olarak ihtiyaçlarımı karşılamıyor.

tekrar teşekkürler,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.