Şimdi Ara

Programcılığa Başlamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milletin C demesinin sebebi, C'nin orta düzey bir dil olmasıdır. C# gibi üst düzey bir dilde sen yazdıktan sonra arka tarafta neler döndüğünü bilmezsin, C'de işin arka tarafınıda sen yazacağın için genel anlamda mevzuya daha iyi hakim olursun o nedenle işin temelini kavraman açısından C en iyi tercihdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyup007

okulda dil eğitimi göreceğimizi sanmıyorum çünkü bilişim teknik lisesi değil anadolu lisesi..

şimdi kararsız kaldım ama c öğrenmeye kalkışırsam işin içinden çıkamam uzun süren keskin bi dil.
    pascal en mantıklısı 9. sınıf öğrencisi için :) dev pascal ile turbo arasında ne fark vardır acaba? bulduğum kaynakları ikisindede kullanabilirmiyim?

edit:

pascal kadar qbasic ve python da var nedersiniz?

9. sınıf öğrencisi ? Ben de 9. sınıftım, 10. sınıfa geçtim şu anda... C++ bilgisi olarak cidden iyi biliyorum. Fakat bundan ileriye gitmek gayet zor, ve bu yıllarda öğrenemeyeceğimin farkındayım. Bu yüzden web programlama alanında adım atıyorum. Bunun nedeni de abime yardımcı olmak istemem, çünkü Web Dizayn konusunda cidden yetenekliyim. Ama şunu her zaman bil, yaşının, sınıfının önemi yok, öğrenmek istiyorsan öğrenirsin...

• Ya herkez bişi sormuş sölemi ben de boş geçmiyim.

Microsoft'u ve dillerini pek sevmem (belki önyargı) ama F# dikkatimi çekti. Dün biraz araştırdım. Hatta başlayamaya bile karar verdim. Fakat çok da ayrıntılı bişi elde edemedim. (C/C++/C# veya VB bilmiyorum). F# ile ilgilenen oldu mu hiç? Başlamak için bi öngereksinimi var mı bu dilin? Bi de bunun ASP.NET projelerinde C#'ın yerine kullanılma şansı var mıdır?
  • Arkadaşlar c++/c# arasındaki farklar nelerdir ben c++ başlamayı düşünüyorumda ...
  • C++ tam nesne yönelimli değildi sanırsam C# ise %100 nesne yönelimlidir..(bdaha iyi bilen birisi cevap verir)

örneğin C# ta bşş hesap makinası yaparsın 20 dk nı alır C++ da bulu yapmak çok daha zordur
  • peki kitabı nerden bulabilirim :) bu yaz aylarında yazılım konusunda kendimi geliştirmek istiyorum
  • quote:

C++ tam nesne yönelimli değildi sanırsam C# ise %100 nesne yönelimlidir..(bdaha iyi bilen birisi cevap verir)

örneğin C# ta bşş hesap makinası yaparsın 20 dk nı alır C++ da bulu yapmak çok daha zordur

İşini bilen birisi için farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amone

quote:

Orijinalden alıntı: sinan02

quote:

C++ tam nesne yönelimli değildi sanırsam C# ise %100 nesne yönelimlidir..(bdaha iyi bilen birisi cevap verir)

İşini bilen birisi için farketmez.

fark eder maalesef

dillerin yetenekleri vardır, Sun mühendisleri neden Javayı geliştirdi? Çünkü ihtiyaç vardı.. C++ nelerine yetmiyordu? Çünkü Java platform bağımsızlığını daha kolay sağlıyor, dağıtık uygulama geliştirmeye C++'a nazaran daha fazla olanak tanıyor.

C# ve C++'ı yapıları bakımından kıyaslarsak da bu farkı çok rahat anlarız. Bir e-ticaret sistemini C#&ASP.NET kulllanarak yapmayı mı tercih ederisin C++ ile CGI yazarak mı?

Yani ikisini mantıklı bir biçimde kıyasladığımızda hangisinde nelerin rahat nelerin zor yapılacağı ortaya çıkar

edit: imla

Tabii ki hangisi daha kolay ise o tercih edilir, ben işi bilen bir kişi onuda kullanarak yapar bunu da kullanarak yapar demek istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil286 -- 30 Temmuz 2010; 21:40:11 >

• Kitabı nerden bulabilirim acaba ve fiyatı pahalımıdır... bunları soruyorum çünki çok hevesliyim zamansa zaman mantıksa mantık hepsi bende var ...

Basit Br Kütüphanecide bulabılırmıyım kitabı ve onerdiğiniz bir kitap varmıdır ..
  • C++ dan öyle direk olarak başlama bence ilerliyemessin ben direk C# ile başladım ama geri dönüp pascal öğreniyorum sanada tavsiye ederim.. en azından sen C++ öğreneceksen pascal değilde c olabilir
  • usta ben niye pascalla c ile uğraşıyorum ozaman C# dvam etmek lazım :D

arkadaşada öneririm C# şu dönemde çok populer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 30 Temmuz 2010; 22:11:01 >
  • :) Ben C# Kitabı arıyorum,c++ kitabı değil + türkçe olsun
  • YAV NERDEN BULACAM ... Şu sorumada cevap verin kaybolucam lütfen Kitabı nerden bulabilirim
  • kitap 60 lira biraz cep yakıyor. ben 2.elini aldım (öğrenciyiz sonuçta ) içinde cd barındırmadığı içinde sorun yok. akmar dan aldım güzel kitap vs ama önerim C# kurs videoları var internette sefer alganın kitabını okuyup o dersleri hemen arkasından izlemek kafaya kazıyor..

istersen o videoların sitesini pm atayım?
  • at at ne varssa :D bide derleyici Lazım ufaktan uaktan başlamak lazım :d
  • visual studio c# express işini görür şimdilik
  • express görür ama kısa zamanda professional sürüme geç.

pm attım derleyiciyle ilgili
  • gerekli cevapları arkadaşlar vermiş ben farklı bir konuya değinmek istiyorum. geleceğini programcılık üzerine kurmak istediğini söylemişsin, öncelikle 1 yada 2 dille gerekli çalışmaları yapıp dilin ötesinde programcılık mantığını kavradıktan sonra kesinlikle assambley öğren. çünki şuanda bende dahil (bende bilmiyorum) çoğu yazılımcı arkadaş yada kendini programcı olarak tanıtanlar aslında işin en temelini asm yi bilmiyoruz. yaşın benden çok daha genç ben henüz 18 imdeyim ve gün gelip asm yi öğrenmem gerektiğini biliyorum bunu sende bil. birde ayrıca programcılık bilgini ihtiyaç duyduğun seviyede geliştirebilirsin bu yüzden bol bol örnek uygulama yapmaya bak. ve en önemlisi başkasının kodlarını ezberleme çünki bu dünyada böyle bir durum yok ezberleyerek yapabiliceğin bir iş değil tamamiyle kendi mantığınla ürettiğin bir iş.
  • kitaplae ve verdiğim eğitim videoları professional sürüm kullanıyorlar örn pro da adam direk çıkınca kaydedio express de olmuyor. ayrıca anlatırken (kitaplar) bazı şeyler express de komple gözükmüyor.

siz daha ustasınz siz önerin ben bunları göz önünde bulundurarak söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 31 Temmuz 2010; 11:03:20 >
  • arkadaşlar selamlar....ben de yazılım öğrenmeye başladım ve bu iş için VB.Net ile başlangıç yaptım...ilerleyen zamanlarda donanım yazılımcılığı yapmak istiyorum..sizce VB.Net iyi bir başlangıç mı? şimdiden tşk....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.