Şimdi Ara

Programcılığa Başlamak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende vb.net e başlamıştım kitap bile almıştım adım adım vb 2005 arkadaş yayınları vb de kararlıysanız tavsiye ederim ama gerçekten basit yani öğrenmeye değmez bence onun yerine c veya C# başlangıcı çok daha mantıklı olur ki ben olsam bende C veya C++ öğrenirdim
  • Arkadaşlar ben 7. sınıfa gidiyorum. Evet yaşım küçük. Merakımdan C++ yükleyip toplama işlemi yapmıştım videolar izleyerek . Okuldaki bilişim öğretenime sordugumda Pascal ile başlamamı söylüyor. Ben de hazır yaz gelmişken uğraşırım dedim sordum adama 3 ayda rahatlıkal öğrenirsin dedi . Burdaki yazıları okudum ama kafam iyice karıştı . Benim şu an ne yapmamı önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannycvs

Arkadaşlar ben 7. sınıfa gidiyorum. Evet yaşım küçük. Merakımdan C++ yükleyip toplama işlemi yapmıştım videolar izleyerek . Okuldaki bilişim öğretenime sordugumda Pascal ile başlamamı söylüyor. Ben de hazır yaz gelmişken uğraşırım dedim sordum adama 3 ayda rahatlıkal öğrenirsin dedi . Burdaki yazıları okudum ama kafam iyice karıştı . Benim şu an ne yapmamı önerirsiniz ?

genç arkadaşım açıkçası sana pascal c den daha fazla şey katar şu aşamada. senin öğrenmen gereken algoritma nedir ve kafanda algoritma kurman sonra da bunu bilgisayara aktarman. bu aşamada en iyisi pascal. çünkü öğrenimi kolay ve dille uğraşmadan algoritmaya daha fazla zaman ayırabiliyorsun. dediğim gibi pascal'dan başla, ileride zaten bu işten zevk alırsan diğer dillere yönelirsin ki zaten yönelmen zorunluluk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 4 Mayıs 2012; 19:05:53 >

• Bir de dev pascal ve turbo pascal var hangisi daha iyi ? aralarında fark var mı ?
  • Kafam iyice karışık ya.Ertanunver abi , pascalın türkçesi yok mu ? yaz tatilinde öğrenebilri miyim sizce ?
  • Hocam internet gibi bir nimet elinin altında , ingilizce öğren zira çok kaliteli türkçe kaynak bulmak zor(Kaliteli tabi ki kaynak var ama yani bu işi paraya döktükleri için çok ileri seviye kitap/eğitim seti yok ortada) Kaynakları oku ve örnekleri çöz.Çok zor değil kendini geliştirmen yeterli.Programlama sürecinde msdn.microsoft.com daki forumlarda yararlan çok işine gelecektir.
  • Pascalı yükledim de hata veriyo her actıgımda. Program açılıyor sorun yok ama derlenmiyo falan sorunlar var. İnternetteki örnekleri öğrensem bile 2 gün sonra unuturum ki. C++ ta öyle olmuştu
  • Bir Allah'ın kulu yardım edemez mi ya ? Abiler ben bu proglamlamayı nasıl öğrenicem ? nerelerden başlıyım ?
  • Dostum Python ile baladım ben ara verdi ama geri dönecem. Python da her platformda çalışıyor.
  • quote:

Bir Allah'ın kulu yardım edemez mi ya ? Abiler ben bu proglamlamayı nasıl öğrenicem ? nerelerden başlıyım ?

C# derim hatalarla sorun yaşıyorsan, hata ayıklama olarak C#'a aşığım. Ama basit olcakmış Pascal basitmiş öyle dediler yukarıda o da zor geldiyse artık yapacak birşey yok, Access'i aç sürükle bırak Visual Basic öğren resimleri hareket ettirerek basit oyunlar yap, 1 sene sonra halledersin hepsini. Takıldığın yerleri forumda sorabilirsin yardımcı olurlar.
  • http://www.yazilimindir.com/program-dev_pascal__+_free_pascal-1471.html
    buradan indirdim sorun olmuyor teşekkürler. İnternetten pascal derslerine bakacağım ama sizce yaz tatili bitene kadar ne kadar öğrenebilirim ?
  • quote:

http://www.yazilimindir.com/program-dev_pascal__+_free_pascal-1471.html
    buradan indirdim sorun olmuyor teşekkürler. İnternetten pascal derslerine bakacağım ama sizce yaz tatili bitene kadar ne kadar öğrenebilirim ?

Azmine bağlı, baya öğrenebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

http://www.yazilimindir.com/program-dev_pascal__+_free_pascal-1471.html

Azmine bağlı, baya öğrenebilirsin.

Kaynak olarakhttp://atakancal.com/video.php?git=318 şuradan başladım. Sizin önerdiğiniz bir site var mı pascal için ?

• Visual Basic dedi öğretmenim sizce yeni başlayan biri için hangisi iyi ?
  • Bircok kisiye gore c ve c++ baslangic icin en uygunu bu bircok kisiye ben dahil degilim c# mi vb mi diye soruyorsan bana gore C# ama sana tavsiyem su;
    VB ile basla onda gorsel programlamayi falan ogren daha sonra C# ogren kendin karar ver hangisinin sana daha uygun olduguna
  • Çok teşekkürler üstad ya . Ben aradım internette ama VB bulamadım. Sizin önerdiğiniz bi site var mı link atar mısınızı indirme linkini ?
  • quote:

Çok teşekkürler üstad ya . Ben aradım internette ama VB bulamadım. Sizin önerdiğiniz bi site var mı link atar mısınızı indirme linkini ?

Ben webteders'e bakmıştım. Hala varmı bilmiyorum ama izlerken (dinlerken) çok güldüğüm bir hoca vardı. Onu izleyebilirsin ders olarak. E-Book ta var da şuan bu bilgisyarda değil olsa atardım. Ama e-book bulursun rahatlıkla. İlk olarak türkçe VB eğitim kitabı diye arat kitabın ismini bulduktan sonra "asdfg kitabı .pdf" gibi aratabilirsin.
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Çok teşekkürler üstad ya . Ben aradım internette ama VB bulamadım. Sizin önerdiğiniz bi site var mı link atar mısınızı indirme linkini ?

Ben webteders'e bakmıştım. Hala varmı bilmiyorum ama izlerken (dinlerken) çok güldüğüm bir hoca vardı. Onu izleyebilirsin ders olarak. E-Book ta var da şuan bu bilgisyarda değil olsa atardım. Ama e-book bulursun rahatlıkla. İlk olarak türkçe VB eğitim kitabı diye arat kitabın ismini bulduktan sonra "asdfg kitabı .pdf" gibi aratabilirsin.

Programı nereden indireyim bulamadım ?
  • Bilkent'te ilk olarak Java öğretiliyor, bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.