Şimdi Ara

Programcılığa başlangıç (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba daha önce bu konu hakkında konu açtım ama aldığım cevaplar hep çelişkiliydi.LÜTFEN KONUNUN EHLİ OLMAYANLAR CEVAP VERMESİN.

Programcılığa başlamak istiyorum.Yaşım 21.Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan eğitim) 2.sınıf öğrencisiyim.Ama uzaktan eğitim olduğu için hiç verim alamadım.Hiçbişi bilmiyorum programlamaya dair.Ama donanım bilgim yeterli programcılığa başlamak için.

Programlama nerden hangi dilden yada algoritmadanmı başlamam lazım.Kimileri algoritma diyor kimileri şu dilden fln başla diyor.Ayriyetten öneri yapacak arkadaşlar kendime nasıl bi çizelge hazırlamam lazım.Yani atıyorum (a) dilinden başla dediniz.Ardından (b) ye geç ondan sonra (c) ye geç fln gibi.

Birde bana önereceğiniz dillerin görsel eğitim setleri fln varsa linkleri pm atabilirmisiniz.

Biliyorum çok şey istiyorum ama şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• KONU GÜNCELDİR ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
  • YOKMU KONUNUN EHLİ TECRÜBELİ Bİ ARKADAŞ.
  • Sakin ol biraz anında cevap veremez kimse. Hem forumda bir sürü benzer konu var az göz gezdir kafamda birseyler oluşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

Sakin ol biraz anında cevap veremez kimse. Hem forumda bir sürü benzer konu var az göz gezdir kafamda birseyler oluşur.

ordada ortak bi kanı yok ama C++ başlamak en iyisiymiş galiba hemde diğer dilleride öğrenmeye başlayınca C++ kolaylık sağlıyomuş
  • Kod yazabilmen için önce algoritmayı çok iyi bilmen gerekiyor. Algoritmasız işe başlamak frenleri patlamış araba gibidir.

C++ biraz zor dildir. Başlangıç için tavsiye etmem. Şimdilik Visual Basic, Pascal gibi başlangıç dillerini öğrenin. Sonra Delphi, C++, C#... dillerini öğrenirsiniz inşallah.

Eğitim seti tavsiye edemeyeceğim. Elimde sadece C# kitabı var, ancak şu an size ağır gelir.
  • Bende öyle düşünmüştüm.Ama algoritma eğitim seti fln bulamadım.
  • Tamam sen once algoritma ile basla. Hepsini ogren ama eksik kalmasin. Sonra bi zahmet tecrubelerini de buraya yaz.

Ekleme: Mesela hizli siralama (quick sort) algoritmasini ogrenip bi aciklayiver bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 6 Ekim 2011; 10:15:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Tamam sen once algoritma ile basla. Hepsini ogren ama eksik kalmasin. Sonra bi zahmet tecrubelerini de buraya yaz.

Ekleme: Mesela hizli siralama (quick sort) algoritmasini ogrenip bi aciklayiver bize.

Peki set fln varmı algoritmaya başlamak için nasıl ve nerden başlıyım önerin nedir
  • Algoritma üzerinde o kadar durmaya gerek yok. c/c++ tan başla zaten program yazdıkça algoritmaları öğrenirsin. Yeterince öğrendiğini düşününce c# a geçersin. Ardından isteğe göre java da öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miharbi_ -- 6 Ekim 2011; 16:59:50 >
  • Sana tavsiyem "programcılık mantığı" diye bir kitap var reklam olmasın ama o kitabı kullanıyorum çok memnunum programlamanın mantığını öğretiyor değişkenleri,algoritmları falan ayrıca java,c#,delphi ve visual basic için yazılmış örnek kodlarda var zaten mantığını iyice öğrenirsen bütün dilleri kolayca kavrayabilirsin aralarında çok fark yok.
  • eyv hepinize tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: miharbi00

Algoritma üzerinde o kadar durmaya gerek yok. c/c++ tan başla zaten program yazdıkça algoritmaları öğrenirsin. Yeterince öğrendiğini düşününce c# a geçersin. Ardından isteğe göre java da öğrenebilirsin.

Yeni başlamış veya başlamak üzere olan kişiler nasıl anlayacak ki kodların ne olduğunu. Önce kodların çalışma sistemini anlaması lazım. Ondan dediklerini yapabilir. Mesela bir a programını izledi o programını öğrendi. Şimdi o a programı sadece o komutlar üzerinden mi yazılır? Onun için önce anlamalı sonra başlamalı. Algoritma bence şart.
  • Ki algoritmada Türkçe karakterler kullanılabilir özelliği ve komut sistemine göre basit olmasına rağmen yeni başlayan için çok zor olur. Bu kodlar ingilizce nasıl anlayacak. Algoritma program yapmayı kodların kullanışı ve matıksal değerin ifadelerini komutla ilgili her şeyi sağlayan bir kodlama sistemidir. Bunun için algoritma öğrenmeden hemen kodlama sistemine geçerseniz yapacağınız şeyler sınırlıdır. İzlediğiniz videolar ve okuduğunu kodlar dışına çıkamazsınız. Bu da pek fayda sağlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_aTLaNTiS

Ki algoritmada Türkçe karakterler kullanılabilir özelliği ve komut sistemine göre basit olmasına rağmen yeni başlayan için çok zor olur. Bu kodlar ingilizce nasıl anlayacak. Algoritma program yapmayı kodların kullanışı ve matıksal değerin ifadelerini komutla ilgili her şeyi sağlayan bir kodlama sistemidir. Bunun için algoritma öğrenmeden hemen kodlama sistemine geçerseniz yapacağınız şeyler sınırlıdır. İzlediğiniz videolar ve okuduğunu kodlar dışına çıkamazsınız. Bu da pek fayda sağlamaz.

dostum ztn senle konuştuk verdiğin link çok işime yarıcak çok saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatansever_1453

quote:

Orijinalden alıntı: By_aTLaNTiS

Ki algoritmada Türkçe karakterler kullanılabilir özelliği ve komut sistemine göre basit olmasına rağmen yeni başlayan için çok zor olur. Bu kodlar ingilizce nasıl anlayacak. Algoritma program yapmayı kodların kullanışı ve matıksal değerin ifadelerini komutla ilgili her şeyi sağlayan bir kodlama sistemidir. Bunun için algoritma öğrenmeden hemen kodlama sistemine geçerseniz yapacağınız şeyler sınırlıdır. İzlediğiniz videolar ve okuduğunu kodlar dışına çıkamazsınız. Bu da pek fayda sağlamaz.

dostum ztn senle konuştuk verdiğin link çok işime yarıcak çok saol

Önemli değil eğer yardıma ihtiyacın olursa tekrar ederimde bu konuda sadece sen muzdarip değilsin onun için arkadaşın yazdığı yoruma cevap verdim bilgilendirme amacıyla. Ha arkadaşın o kendi yorumudur. Saygı göstermek gerekir. Buda benim yorumum.

• Ya siz ne kadar gereksiz şeylere kafa yoruyorsunuz böyle. Bahsettiğiniz şeyler algoritma değilki, sahte kod. Programlama dili öğrenecek kadar algoritma bilgisi gerizekalı olmayan herkeste vardır. Bu kadar kastığınız olay nedir merak ediyorum doğrusu. Bahse girerim algoritma diye sayıkladığınız şey sahte kod ve akış diyagramlarından başka bişey değil. Tekrar söylüyorum; programlama dili bilmediğiniz sürece ancak çok çok basit algoritmaları anlayabilirsiniz ki bunlarda zaten bildiğiniz şeylerdir. Az biraz gelişkin algoritmaları kağıt üstünde öğrenemezsiniz, ancak kodlayarak deneyip, tecrübe edip öyle geliştirirsiniz. Gerçi bunları anlatıyorum ama farklı şeylerden bahsettiğimiz belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaiL*

Sana tavsiyem "programcılık mantığı" diye bir kitap var reklam olmasın ama o kitabı kullanıyorum çok memnunum programlamanın mantığını öğretiyor değişkenleri,algoritmları falan ayrıca java,c#,delphi ve visual basic için yazılmış örnek kodlarda var zaten mantığını iyice öğrenirsen bütün dilleri kolayca kavrayabilirsin aralarında çok fark yok.

Bak adam ne güzel tavsiye vermiş. 1500 kişiye fikir danışacağına alırsın uygun bir kitap, neyin ne olduğunu öğrenirsin. Hiç olmazsa algoritmanın öğrenilecek birşey olmadığını öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaiL*

Sana tavsiyem "programcılık mantığı" diye bir kitap var reklam olmasın ama o kitabı kullanıyorum çok memnunum programlamanın mantığını öğretiyor değişkenleri,algoritmları falan ayrıca java,c#,delphi ve visual basic için yazılmış örnek kodlarda var zaten mantığını iyice öğrenirsen bütün dilleri kolayca kavrayabilirsin aralarında çok fark yok.

benimde işime yaricak gibi gözüküyo dnr yada buna benzer yerlerde varmı bu yoksa internettenmi getirttirmem lazım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.