Şimdi Ara

Programlama dili bilmiyorum. Hangisiyle başlamalıyım ve hangi programları kullanmalıyım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangi dille başlamalıyım? Kaynak ve program olarak neler kullanabilirim?

• bir yardım edecek allahın kulu yokmU??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEROWARM

bir yardım edecek allahın kulu yokmU??
  • quote:

Alıntıları Göster
    C ile başla
    dev c++ adlı programı internetten indirerek C programlarını orada yazabilirsin.
    forumda C dili ile e-kitap kesin vardır bir arama yapsan bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

C ile başla
    dev c++ adlı programı internetten indirerek C programlarını orada yazabilirsin.
    forumda C dili ile e-kitap kesin vardır bir arama yapsan bulursun

Alıntıları Göster
    Visual Basic.NET
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Visual Basic.NET

Alıntıları Göster
    c ile başlayıp c# la devam etmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetfatih

c ile başlayıp c# la devam etmeni öneririm.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım öncelikle program yazmadaki amacın ne.Ben zamanında bu soruyu senin gibi sorarken birinden bu soruyu aldım ve düşündüm.Programlama dili ha deyince öğrenilmiyo.Sağlam olarak öğrenebilmek için yıllarını vermen gerek.
    Burda sorduğun zaman birçok cevap gelir ve başlayamazsın bir türlü.

Temelin varmı önce onu sorayım.Yani temel derken programlama mantığını biliyormusun.Eğer bilmiyorsan arkadaşların dediği gibi C ile temeli oturt derim.

Ne amaçla kullanacağını da belirtirsen daha açık cevaplar verilebilir.

Ben elektronikçiyim ve en çok kullandığım özelliği pc ile çevresel birimlerin haberleşmesi.Bunun için oturup da C de konsol programı yazmaya gerek yok.Açıyosun bi iki text box visual basicte , not defterine yazar gibi programı yazıyosun oluyo bitiyo.İşimi görüyo anlayacağın.Ne olur yüksek hızlarda yeterli olmaz vs.

Oyun yazcaksan java bence iyi mesela.Öğrenmesi de zor değil.visual basic birçok uygulama için yeterli bence.
    Profesyonel olucam dersen c++ bence şuan en iyisi.

Dediğim gibi ne iş yapıyosun ve nerelerde kullanacaksın...Bunu bir düşün... Kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatly

Arkadaşım öncelikle program yazmadaki amacın ne.Ben zamanında bu soruyu senin gibi sorarken birinden bu soruyu aldım ve düşündüm.Programlama dili ha deyince öğrenilmiyo.Sağlam olarak öğrenebilmek için yıllarını vermen gerek.
    Burda sorduğun zaman birçok cevap gelir ve başlayamazsın bir türlü.

Temelin varmı önce onu sorayım.Yani temel derken programlama mantığını biliyormusun.Eğer bilmiyorsan arkadaşların dediği gibi C ile temeli oturt derim.

Ne amaçla kullanacağını da belirtirsen daha açık cevaplar verilebilir.

Ben elektronikçiyim ve en çok kullandığım özelliği pc ile çevresel birimlerin haberleşmesi.Bunun için oturup da C de konsol programı yazmaya gerek yok.Açıyosun bi iki text box visual basicte , not defterine yazar gibi programı yazıyosun oluyo bitiyo.İşimi görüyo anlayacağın.Ne olur yüksek hızlarda yeterli olmaz vs.

Oyun yazcaksan java bence iyi mesela.Öğrenmesi de zor değil.visual basic birçok uygulama için yeterli bence.
    Profesyonel olucam dersen c++ bence şuan en iyisi.

Dediğim gibi ne iş yapıyosun ve nerelerde kullanacaksın...Bunu bir düşün... Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    visual basic 2005 yahut visual basic 2008 express edition al.ama microsot'un sitesinden bedavaya.başlangıç için iyi bir dil.ben de başlangıçta olduğum için kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bbrox

visual basic 2005 yahut visual basic 2008 express edition al.ama microsot'un sitesinden bedavaya.başlangıç için iyi bir dil.ben de başlangıçta olduğum için kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Evet bence de .NET ile başla işe... Daha kolay olması açısından da VB.NET ile başlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyucel77

Evet bence de .NET ile başla işe... Daha kolay olması açısından da VB.NET ile başlayabilirsin.

Alıntıları Göster
    C# ile başla derim ben faydasını göreceksin, daha ileride neden C# dediğimi anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilecom

C# ile başla derim ben faydasını göreceksin, daha ileride neden C# dediğimi anlayacaksın.

Alıntıları Göster
    farketmez sen bi başla önce eğer sıkılmazsan değiştirmek başlarda çok zor deil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joker

farketmez sen bi başla önce eğer sıkılmazsan değiştirmek başlarda çok zor deil

Alıntıları Göster
    Valla bir bilgisayar sistemleri öğretmeni olarak derim ki ne için öğreneceksin ne için kullanacaksın sorularını kendine sor ve önce bunların cevabını bul. pascal, delphi, c, c#dillerinde yazılım geliştirdim. c#.net 2005 ile oldukça geniş bir proje yaptım. bu kadar deneyimden sonra c üzerine tanımam. c deyince c tabanlı diller akla gelir ki şu anda en günceli c#(csharp) dilidir. java konudunda pek bilgim yok ama örneklerini biraz inceleme fırsatı bulmuştum c#yapısıyla çok yakın zaten java yı geliştiren grupla c# ı geliştiren gurup içerisinde aynı kişiler var. yani ms dan ayrılıp başka firmada çalışmışlar. c# için csharpnedir sitesi oldukça güzel bir kaynaktır.ve sefer algan ın kitapları da türkiye de en geçerl kaynak kitaptır. benim okuduğum bölüm hocalarım da bu kitapları kullanıylorlardı kaynak olarak. daha da yardım istersen elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: PoNextorN

Valla bir bilgisayar sistemleri öğretmeni olarak derim ki ne için öğreneceksin ne için kullanacaksın sorularını kendine sor ve önce bunların cevabını bul. pascal, delphi, c, c#dillerinde yazılım geliştirdim. c#.net 2005 ile oldukça geniş bir proje yaptım. bu kadar deneyimden sonra c üzerine tanımam. c deyince c tabanlı diller akla gelir ki şu anda en günceli c#(csharp) dilidir. java konudunda pek bilgim yok ama örneklerini biraz inceleme fırsatı bulmuştum c#yapısıyla çok yakın zaten java yı geliştiren grupla c# ı geliştiren gurup içerisinde aynı kişiler var. yani ms dan ayrılıp başka firmada çalışmışlar. c# için csharpnedir sitesi oldukça güzel bir kaynaktır.ve sefer algan ın kitapları da türkiye de en geçerl kaynak kitaptır. benim okuduğum bölüm hocalarım da bu kitapları kullanıylorlardı kaynak olarak. daha da yardım istersen elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Alıntıları Göster
    valla ne amaçlı olursa olsu yazılımcı olmak istiyorsan c ve c++ bileceksin onu bilmeyene ben yazılımcı demem anca programcı olabilir sonra karar verirsin java mı matlab mı delphimi c# mı vs.

• ilk olarak bol algoritmalı olan visual basic ile başla sonra C (basicten C ye gecerken cok zorlanabilirsin)sonra C++ a başla.Bloodshed Dev-C++ programı c++ icin cok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algorithm -- 16 Eylül 2007; 15:37:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algorithm

ilk olarak bol algoritmalı olan visual basic ile başla sonra C (basicten C ye gecerken cok zorlanabilirsin)sonra C++ a başla.Bloodshed Dev-C++ programı c++ icin cok iyi.
    @tinerco,

Bana yazılımcı ile programcı arasındaki farkı anlatırmısın, bilmiyorumda öğrenmek istiyorum. Eğer programcı isem kendimi geliştirecem ve ilerde iyi bir yazılımcı olacam Bırakın abicim bu "terim" işlerini. Güldürmeyin adamı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soruyu soran arkadaşa ise derimki, git assembly ögren sonra işletim sistemi yaz.

Bu ne abicim forumda hergün ayrı bir "PROGRAMLAMAYA YENİ BAŞLICAM HANGİ DİLDEN BAŞLIYIM" başlıklı bir konu açılıyor, nedense bir cok arkadaşta ciddiye alıp adama acıklama yapıyor. Öncelikle araştırma yapmayan adam programcı olamaz, burda direk balıklama sorduguna göre bu arkadaş araştırma yapmamış ve baştan kaybetmiş. Ha bana deseki, Java mı C# mı ozaman oturur anlatmaya baslarım bildiğim kadarıyla.

Hadi kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinunlu

@tinerco,

Bana yazılımcı ile programcı arasındaki farkı anlatırmısın, bilmiyorumda öğrenmek istiyorum. Eğer programcı isem kendimi geliştirecem ve ilerde iyi bir yazılımcı olacam Bırakın abicim bu "terim" işlerini. Güldürmeyin adamı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soruyu soran arkadaşa ise derimki, git assembly ögren sonra işletim sistemi yaz.

Bu ne abicim forumda hergün ayrı bir "PROGRAMLAMAYA YENİ BAŞLICAM HANGİ DİLDEN BAŞLIYIM" başlıklı bir konu açılıyor, nedense bir cok arkadaşta ciddiye alıp adama acıklama yapıyor. Öncelikle araştırma yapmayan adam programcı olamaz, burda direk balıklama sorduguna göre bu arkadaş araştırma yapmamış ve baştan kaybetmiş. Ha bana deseki, Java mı C# mı ozaman oturur anlatmaya baslarım bildiğim kadarıyla.

Hadi kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    yıl 2013 aylardan temmuz, bu soruyu tekrar sorarsak değişen bir şey varmı_?

• quote:

Orijinalden alıntı: fluu_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İlk önce algoritmayla başla sonra C, C öğrenen zaten C++ kolay gelir onun için C++ bakabilirsin sonra ne yapacağım de eğer web programlama ile ilgileneceksen HTML, CSS, PHP, ASP.NET öğren eğer masaüstü ise C ve C++ dan sonra Java,C#,Python,Delphi öğren eğer mobil ile uğraşacaksan (Java temelin olmalı!) Java, iOS için Objective C öğren, eğer oyun yapmayı istiyorsan C++ öğrenirsen işine yarayabilir veya Java, C#(XNA), Oyun motorları var Unity3d unreal vs onlarla ilgilenebilirsin onlar c# ve javascript kullanıyor.

• quote:

Hangi dille başlamalıyım? Kaynak ve program olarak neler kullanabilirim?

programlama mantığını bilmiyorsan c ile başla programlama mantığını öğren daha sonra hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsan o alanı söyle ona göre tavsiyede bulunalım ama kaliteli bir yazılımcı olmak istiyorsan c ile başla inceliklerine kadar öğren kurcala sonra c++ öğren nesneye dayalı programlama mantığını öğren sonra c++ ile görsel programlama yazmaya çalış sonra veritabanı öğrenmeye başla zaten c++ ile görsel programlama yazmayı öğrendiğinde sırf meraktan c# öğrenmek isteyeceksin c# ile sql ( veritabanı ) öğrenme işini beraber götür sonra vb öğrenmeye çalış zaten vb de çok fazla zorlanmazsın sonrasında ise alanını seç alanında uzmanlaşmaya bak ek olarak teknolojileri takip edip öğrenmeye çalış yeniliklerden haberdar ol zaten bu seviyeye geldiğinde öneri ihtiyacı duyacağını sanmıyorum buraya kadar gelirsen sonrasında ne yapman gerektiğini bileceksin ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: perseustr

quote:

Hangi dille başlamalıyım? Kaynak ve program olarak neler kullanabilirim?

programlama mantığını bilmiyorsan c ile başla programlama mantığını öğren daha sonra hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsan o alanı söyle ona göre tavsiyede bulunalım ama kaliteli bir yazılımcı olmak istiyorsan c ile başla inceliklerine kadar öğren kurcala sonra c++ öğren nesneye dayalı programlama mantığını öğren sonra c++ ile görsel programlama yazmaya çalış sonra veritabanı öğrenmeye başla zaten c++ ile görsel programlama yazmayı öğrendiğinde sırf meraktan c# öğrenmek isteyeceksin c# ile sql ( veritabanı ) öğrenme işini beraber götür sonra vb öğrenmeye çalış zaten vb de çok fazla zorlanmazsın sonrasında ise alanını seç alanında uzmanlaşmaya bak ek olarak teknolojileri takip edip öğrenmeye çalış yeniliklerden haberdar ol zaten bu seviyeye geldiğinde öneri ihtiyacı duyacağını sanmıyorum buraya kadar gelirsen sonrasında ne yapman gerektiğini bileceksin ;)
    Konuyu bildiğiniz raflardan çıkarıyorum ama hala geçerli mi bunlar yani hangi dilden başlamalıyım?

• thenewbie kullanıcısına yanıt
    C++ baslangic icin bence en iyisi, biraz zor ama cok daha ogretici.
    Algoritma calismak icin ve daha rahat kod yazabilmek icin Python daha uygun olabilir. Ancak C++ kadar kuvvetli bir dil degil.
    Eger web alaninda hemen bir seyler uretmek istiyorsan PHP ve HTML bir arada ogrenebilirsin. Diger ikisinden cok daha hizli surede bir web sitesi kodlayabilirsin. Ancak php, python ve C++ a kiyasla cok daha zayif kaliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.