Şimdi Ara

Programlama Dilleri Hakkinda (Hangisinden Baslamaliyim ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar programciliga baslamak istiyorum ama neresinden nasil baslasam pek bir bilgim yok.
    Android , apple' a uygulama veya windows uygulamalari yazabilmem icin ogrenmeside kullanmasi da fazla zor olmayan fakat guzel sonuclar verebilen bir dil onerirseniz gercekten cok memnun olurum.
    Arkadaslar visual basic gibi cok kolay olmamasi ve c++ gibi sistem dili de olmamasini istiyorum.
    C# gibi olmali ama baska alternatifler var mi diye bilen birilerine sormak istedim.cunku zamanimi harcadiktan sonra hic bir ise yaramayan bir dil ogrenmek istemiyorum.
    Birde android ve apple'a hangi dillerle uygulama yazabiliriz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• apple için geliştirmek için baya kasman lazım ama android için türkçe kitaplar falan var. masaüstü uygulaması geliştirmek istiyosan java candır.web programlama yaparım diyosan php her işini görür.
  • Öncelikle bu konuya benzer bir çok konu bulunmaktahttp://forum.donanimhaber.com/m_70663085/tm.htm en güncel olarak buna bakabilirsin orda da elimden geldiğince açıkladım. Ama yine üstüne basarak belirtmeliyim ki birçok dil bilmekle bir dili çok iyi bilmek arasında dağlar kadar fark var. Programcı olmak isteyen herkes direk bir dil seçip o şekilde ilerlemeye çalışıyo hiç biri önünü göremiyo ve çoğuda mantığını anlamadığı için dil zor diyip bırakmakta nedeni ise algoritma bilmemeleri sana benim tavsiye ediceğim dil Python öğrenmesi kolaydır ve yapabilceklerin çok fazladır şu noktayada değinmek istiyorum bu dili eksiksiz dahi öğrensen algoritma bilmiyosan program yazamassın arkadaşım üzgünüm. Oyüzden önce Algoritma ve Programcılığa Giriş diye google da biraz arattır o kaynakları oku örnek algoritmalar çöz zaten kendini programcı gibi hissetmeye o şekilde düşünmeye başlıyacaksın. Sonra hangi dili seçmen gerektiğine kendin bile karar verebilirsin.

Android mi iOS mu öncelikle bunun seçimi yapmalısın maliyet olarak arasında çok fark var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberengineer -- 25 Ocak 2013; 17:15:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

apple için geliştirmek için baya kasman lazım ama android için türkçe kitaplar falan var. masaüstü uygulaması geliştirmek istiyosan java candır.web programlama yaparım diyosan php her işini görür.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim . Java ile Apple'a geliştirmem mümkün olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyberengineer

Öncelikle bu konuya benzer bir çok konu bulunmaktahttp://forum.donanimhaber.com/m_70663085/tm.htm en güncel olarak buna bakabilirsin orda da elimden geldiğince açıkladım. Ama yine üstüne basarak belirtmeliyim ki birçok dil bilmekle bir dili çok iyi bilmek arasında dağlar kadar fark var. Programcı olmak isteyen herkes direk bir dil seçip o şekilde ilerlemeye çalışıyo hiç biri önünü göremiyo ve çoğuda mantığını anlamadığı için dil zor diyip bırakmakta nedeni ise algoritma bilmemeleri sana benim tavsiye ediceğim dil Python öğrenmesi kolaydır ve yapabilceklerin çok fazladır şu noktayada değinmek istiyorum bu dili eksiksiz dahi öğrensen algoritma bilmiyosan program yazamassın arkadaşım üzgünüm. Oyüzden önce Algoritma ve Programcılığa Giriş diye google da biraz arattır o kaynakları oku örnek algoritmalar çöz zaten kendini programcı gibi hissetmeye o şekilde düşünmeye başlıyacaksın. Sonra hangi dili seçmen gerektiğine kendin bile karar verebilirsin.

Android mi iOS mu öncelikle bunun seçimi yapmalısın maliyet olarak arasında çok fark var ?

Hocam gerçekten çok teşekkürler cevap verdiğiniz için . Öncelikle yanlış bilmiyorsam İos'a sadece Macbooklar yardımıyla program yazılıyor o yüzden ilk olarak Android ile başlamak istiyorum. " Python " olarak bahsettiğiniz dili hem ios hemde android için kullanabilir miyim ?

" Ama yine üstüne basarak belirtmeliyim ki birçok dil bilmekle bir dili çok iyi bilmek arasında dağlar kadar fark var " birde bu cümleyi yanlış anlamadıysam daha çok dil bilmenin daha iyi olacağını söylüyorsunuz , bende sizin gibi düşünüyorum. Fakat bir nokta daha var ki Forumda Python'da derleme süreci olmadığını okumuştum bu ne kadar doğrudur ?
    Birde Python geleceği olan bir dil midir yoksa 5-6 sene içerisinde bitebilecek diller arasında mıdır ?
    Son olarak Python ile grafik ara yüzü güzel uygulamalar yapmam mümkün mü ?

• C# la Başla Bir Yılını Öğrenmeye Ondan Sonraki İki Yılını Tecrübeye Ayırırsan, Epılda Yazarsın Andıroyitte

Görsel Eğitim Setleriyle Başla

Not:Türkçemizi Koruyalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deveyehendekatlatanadam -- 25 Ocak 2013; 18:08:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

Hocam uyarı için sağ olun ama yanlış bir şey kullandığımı sanmıyorum (hendek = hand deck gibi saçma bir şey yazmadım ) yazdıklarımın her ikisi de özel isimdi .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • programlama mantığı hakkında fikriniz yoksa megep in programlama için başlangıç kitaplarını okumanızı öneririm
  • quote:

programlama mantığı hakkında fikriniz yoksa megep in programlama için başlangıç kitaplarını okumanızı öneririm

Aslında var ama tam olarak bilmediğim noktalar olduğuna eminim , bahsettiğiniz ismi taşıyan bir kitap indirdim umarım sizin dediğiniz kitaptır, okumaya başladım öneriniz için teşekkür ederim
  • programlamada belli başlı başlı şeyler her dilde sabittir koşullar,döngüler vs ama ileriki konularda örneğin sınıflarda farklılık gösterir.başlangıç içinde koşulları,döngüleri bilmeniz yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pluss

Merhaba arkadaslar programciliga baslamak istiyorum ama neresinden nasil baslasam pek bir bilgim yok.
    Android , apple' a uygulama veya windows uygulamalari yazabilmem icin ogrenmeside kullanmasi da fazla zor olmayan fakat guzel sonuclar verebilen bir dil onerirseniz gercekten cok memnun olurum.
    Arkadaslar visual basic gibi cok kolay olmamasi ve c++ gibi sistem dili de olmamasini istiyorum.
    C# gibi olmali ama baska alternatifler var mi diye bilen birilerine sormak istedim.cunku zamanimi harcadiktan sonra hic bir ise yaramayan bir dil ogrenmek istemiyorum.

JAVA Öğren!
  • quote:

programlamada belli başlı başlı şeyler her dilde sabittir koşullar,döngüler vs ama ileriki konularda örneğin sınıflarda farklılık gösterir.başlangıç içinde koşulları,döngüleri bilmeniz yeterli

Tamam hocam sağ olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kod_Dünyası

quote:

Merhaba arkadaslar programciliga baslamak istiyorum ama neresinden nasil baslasam pek bir bilgim yok.

JAVA Öğren!

öneriniz için teşekkürler hocam phyton , c# ve Java'yı araştırıyorum birinden başlamayı düşünüyorum inşallah

• Java application'lar çok moda :)
  • quote:

quote:

Hocam uyarı için sağ olun ama yanlış bir şey kullandığımı sanmıyorum (hendek = hand deck gibi saçma bir şey yazmadım ) yazdıklarımın her ikisi de özel isimdi .

Kendi Kendime Dedim Onu Olum
    Neyse Boşver Sen Önce C# Öğren Sonra Zaten Javaya Geçiyorsun Bak Biz C# tan Ekmeğimizi Kazanıyoruz Fantezi Olarak Android JAVA Takılıyoruz. Sen Beni Dinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deveyehendekatlatanadam -- 26 Ocak 2013; 0:46:01 >
  • quote:

quote:

quote:

Neyse Boşver Sen Önce C# Öğren Sonra Zaten Javaya Geçiyorsun Bak Biz C# tan Ekmeğimizi Kazanıyoruz Fantezi Olarak Android JAVA Takılıyoruz. Sen Beni Dinle.

Ekmeğimizi kazanıyoruz derken şirkette mi çalışıyorsunuz yoksa uygulama yazıp mobil veya masaüstü platformlarda 1 dolara falan satıyor musunuz ?
    Birde büyük olasılıkla sizin dediğiniz gibi yaparım ama phyton da çok ilgimi çekiyor onunla ilgili de biraz araştırma yapmalıyım.

• quote:

Java application'lar çok moda :)

Hocam çok fazla c# kaynağı olduğundan dolayı büyük olasılıkla c#'dan başlarım sonrada phyton ve Javayla devam ederim .
  • quote:

quote:

Java application'lar çok moda :)

Hocam çok fazla c# kaynağı olduğundan dolayı büyük olasılıkla c#'dan başlarım sonrada phyton ve Javayla devam ederim .

Mantıklı. Başla bir yerden. Vakit kaybetme!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ekmeğimizi kazanıyoruz derken şirkette mi çalışıyorsunuz yoksa uygulama yazıp mobil veya masaüstü platformlarda 1 dolara falan satıyor musunuz ?
    Birde büyük olasılıkla sizin dediğiniz gibi yaparım ama phyton da çok ilgimi çekiyor onunla ilgili de biraz araştırma yapmalıyım.

İkisini Birden Yapıyorum. Sen Önce Para Kazanacağın Birini Öğren Ondan Sonra Ötekilere Geçiyorsun Elinde Değil Zaten Geçmemen :) ya C# ya PHP ile Başla, Kendi Paranı Kazan Ondan Sonra İstediğini Yaparsın

• quote:

Mantıklı. Başla bir yerden. Vakit kaybetme!

Dün gece başladım zaten hocam , yukarıdaki arkadaşın tavsiye ettiği kaynak ve açıkakademi üzerinden eğitim alıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.